Arvostelussa Samsung Galaxy S8+ – Markkinoiden kaunein puhelin

3
Arvostelussa Samsung Galaxy S8+ – Markkinoiden kaunein puhelin
Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sisällys

Älypuhelimet ovat olleet vuodesta 2007 lähtien enemmän tai vähemmän mustia läpysköitä, joiden muotoilu vaihtelee lopulta melko marginaalisesti eri mallien ja valmistajien välillä. Mitään suurta muutosta puhelimien perusdesigniin ei ole tulossa, mutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jotain uusia kikkoja nähdään myös muotoilussa.

Muotoilun uudistamisessa pioneerin roolin on ottanut Galaxy S8:n myötä Samsung. Puhelimissa käytetään isoja näyttöjä, mutta siitä huolimatta rungon koko ei ole juuri muuttunut tavallisesta. Samsung on siis puristanut aiempaa enemmän pienempään tilaan. Munamiehen sanoin: iso näyttö, pieni paketti.

Tekniset tiedot

 • Järjestelmä:
 • Android 7.0, TouchWiz
 • Mitat:
 • 159,5 x 73,4 x 8,1 mm
 • Paino:
 • 173 g
 • Näyttö:
 • 6,2” 2960x1440 pikseliä (529 PPI)
 • Suoritin:
 • Exynos 8895, 10 nm (8 ydintä)
 • RAM:
 • 4 GB
 • Tallennustila:
 • 64 GB
 • Kamerat:
 • 12 MP (f/1,7, optinen kuvanvakain ja 4K-videokuvaus). Edessä kahdeksan megapikselin kenno (AF)
 • Yhteydet:
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC
 • SIM:
 • 2x Nano-SIM (toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa)
 • Akku:
 • 3500 mAh
 • Muuta:
 • USB Type-C ja 3,5 mm jakkiliitäntä

Muotoilu

Kauneus on tietysti katsojan silmässä, mutta on aika hankala keksiä päteviä perusteluita sille, etteikö Samsungin Galaxy S8 ja Galaxy S8+ olisi tällä hetkellä kaikkein kauneimmat älypuhelimet. Ei tee myöskään lainkaan heikkoa julistaa Galaxy S8 historian kauneimmaksi älypuhelimeksi.

Galaxy S8:ssa silmään erityisesti iskee sen kaunis Infinity Display -näyttö, joka valtaa puhelimen etuosan lähes täysin. Kaarevat reunat varmistavat sen, että kaikki saatavilla oleva tila tulee hyödynnettyä näytön käyttöön, vaikka kaarevat reunat ovatkin todellisen käytön kannalta melkoista hukkatilaa.

Galaxy S8+:sta löytyy peräti 6,2 tuuman näyttö, mutta siitä huolimatta se ei ole sen leveämpi kuin vanhat 5,0 tuuman älypuhelimetkaan. Tämän takia se mahtuu luontevasti kämmenen sisään ja puhelinta on luontevaa käsitellä. Erikoisen kuvasuhteen (18,5:9) takia puhelin on kuitenkin poikkeuksellisen korkea, mikä on sekä hyvä että huono asia. Mobiililaitteille suunnatut sisällöt ovat yleensä suunniteltu vertikaaliseen käyttöön, joten Galaxy S8+:n näytölle mahtuu paljon sisältöä (esimerkiksi verkkosivut). Toisaalta puhelimen luonteva käyttö yhdellä kädellä on käytännössä mahdotonta, koska kenelläkään ei ole sellaisia sormia, että niillä yltäisi näytön yläreunaan kiinni. Lisäksi korkea puhelin ei mahdu oikein mitenkään tavallisten farkkujen taskuun, minkä takia esimerkiksi autoa ajaessa sai pelätä luurin putoamista penkin alle (mistä voi koitua jälkikäteen laskukin, sillä puhelinhan on käytännössä lasia kauttaaltaan).

Yhden käden käytön mahdollistavan käyttökokemuksen Samsung on Applen tyyliin yrittänyt tarjota kompromissiratkaisun kautta. Painamalla kolmesti kotinäppäintä tai pyyhkäisemällä näytön alakulmista, saat näytön näkymän ikkunoitua ja kutistettua haluttuun kokoon. Tämä tila pitää kuitenkin erikseen ottaa käyttöön asetuksista (Asetukset > Edistykselliset toiminnot). Vaihtoehtoinen tapa olisi ollut lisätä näytön kaarevaan osaan virtuaalinen scroll-palkki, jolla saisi vedettyä näytön yläreunassa näkyviä elementtejä alas samaan tapaan kuin iPhonen Reachabilityssä.

Näytön koon maksimoinnin vuoksi Samsung on hankkiutunut eroon fyysisestä kotinäppäimestä ja korvannut sen virtuaalisella painikkeella. Ratkaisu tuntuu ihan toimivalta, eikä fyysistä näppäintä tullut missään vaiheessa ikävä. Käyttökokemukseen saataisiin uutta ulottuvuutta jos Galaxy S8+:n näyttö osaisi tulkita myös kosketusten voimakkuutta. Kotinäppäin näkyy Always-On Display -tekniikan ansiosta myös silloin kun puhelin on lepotilassa. Puhelimen voi myös herättää painamalla tätä virtuaalista näppäintä.

Kotinäppäimen poisto johdatti Samsungin pienen ongelman eteen sormenjälkilukijan sijoittelun suhteen. Kaikkein luontevinta olisi ollut lisätä se näytön alle, jolloin virtuaalinen painike toimisi täysin kuin fyysinenkin näppäin aiemmin. Tällaista teknologiaa ei ollut kuitenkin saatavilla Galaxy S8:aan, joten sormenjälkilukija jouduttiin siirtämään näytön takaosaan. Tämä on ilmiselvä kompromissi, mikä hankaloittaa puhelimen käyttöä, mutta Samsung on ollut valmis luopumaan käytännöllisyydestä estetiikan edessä.

Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen oikeaan reunaan (takaapäin katsottuna), mikä on hankala paikka oikeakätiselle ihmiselle. Koska puhelin on näytön takia hyvin korkea, on sormenjälkilukijakin korkealla ja siksi lukijaan voi olla hankala ylettyä. Valitettavasti toimiva tunnistusmenetelmä on onnistuttu pilaamaan pienillä epäkäytännöllisillä ratkaisuilla. Samsung on tosin yrittänyt panostaa vaihtoehtoisiin tunnistusmenetelmiin, kuten kasvontunnistukseen ja iirisskanneriin.

Infinity Displaytä ja sen aiheuttamia muutoksia lukuun ottamatta Galaxy S8:n perusdesign on käytännössä kopioitu suoraan Galaxy S7 edgestä. Tämä tarkoittaa siis lasista (Gorilla Glass 5) takakuorta, metallista kehystä ja kaarevia reunoja. Lasinen kuori on kaunis ja tuntuu mukavalta kädessä, mutta se on hankala pitää puhtaana ja kiiltävänä. Kamera on jiirissä takakuoren kanssa, joten perfektionistien ihon alle tunkeutuvaa pientä “kyhmyä” Galaxy S8:ssa tai Galaxy S8+:ssa ei ole.

Galaxy S8:aa ladataan USB-C-portin kautta ja sen vierestä löytyy vanha kunnon 3,5 millimetrin audioportti, joka ei enää nykypäivänä tahdo olla itsestäänselvyys puhelimissa – valitettavasti. Puhelimen mukana toimitetaan AKG:n nappikuulokkeet.

Tekniikka

Galaxy S8+:n suuri 6,2 tuuman näyttö on poikkeuksellisen kiinnostava sen ympärille luodun designin takia, mutta siitä löytyy myös teknisiä erikoisuuksia. AMOLED-tekniikkaan perustuvan näytön tarkkuus on poikkeuksellisen 18,5:9-kuvasuhteen takia myös epäkonventionaalinen, 2960 x 1440 pikseliä. Oletuksena puhelin piirtää kuitenkin grafiikat näytölle Full HD -tarkkuudella, mikä vähentää grafiikkaohjaimeen kohdistuvaa laskentataakkaa ja auttaa saavuttamaan pidemmän akkukeston.

Näytön kirkkauden laaja säätöalue on myös ollut aina Samsungin puhelimien vahvuuksia, joten puhelinta voi huoletta sängyssä ilman että silmiä alkaa särkeä ja toisaalta kirkkauden maksimikin on niin korkea, että näyttö on lukukelpoinen kirkkaalla poutasäällä.

Uutta näytössä on myös tuki aikaisempaa laajemmalle DCI-P3-väriavaruudelle eli näyttö osaa toistaa paljon enemmän värejä kuin Samsungin aiemmat puhelimet. Tämä tietysti pitää sisällään oletuksen, että laitteella katsotaan kuvia tai sisältöä, joka on myös tallennettu tekniikalla, joka osaa ottaa laajemmasta värikirjosta kaiken hyödyn irti. Toinen maininnan arvoinen teknologia on tuki HDR-sisällöille. Aiemmin HDR:ää on markkinoitu lähinnä televisioiden kohdalla, mutta tänä vuonna se on tulossa Galaxy S8:n ja LG:n G6:n esityön myötä myös älypuhelimiin.

Joka tapauksessa DisplayMate pitää Galaxy S8:n näyttöä markkinoiden parhaimpana mobiilinäyttönä. Se on saavutus sinänsä, vaikka useimmille rahankäyttäjille alemmankin tason näytöt ovat käyttöön nähden tarpeeksi hyviä. Toisaalta on myös aika turhanpäiväistä purnausta väittää jonkin asian olevan nykyisellään jo tarpeeksi hyvä – sellaiset sanat joutuu aina lopulta syömään.

Järjestelmäpiireissä on tapahtunut viime vuosina myös hurjaa kehitystä niin arkkitehtuurin kuin valmistusprosessien suhteen. Suomessa myytävissä Galaxy S8- ja Galaxy S8+ -puhelimissa käytetään Samsungin omaa Exynos 8895 -piiriä, jossa käytetään ensimmäistä kertaa historiassa 10 nanometrin tuotantotekniikkaa. Tietokoneiden suorittimien kehitystä seuraavat tosin tietävät todennäköisesti varsin hyvin, ettei mobiilipiirejä valmistavien Samsungin ja TSMC:n tuotantotekniikoita voida täysin yks-yhteen verrata Intelin vastaavaan. Transistorirakenne voi poiketa hyvinkin paljon valmistajien välillä, minkä takia Samsungin 10 nm:n tuotantotekniikka ei ole sama kuin Intelin 10 nm:n tekniikka. Tämä seikka selittää sen miksei Intel ole vielä pystynyt siirtymään 10 nanometriin.

Keskusmuistia Galaxy S8+:ssa on neljä gigatavua. Muutamissa Android-lippulaivoissa käytetään jo kuutta gigatavua, mutta ainakin tällä hetkellä näin suuret muistimäärät vaikuttavat vahvasti ylimitoitetuilta.

Geekbench 4 -testeissä Exynos 8895:tä käyttävä Galaxy S8+ yltää single-core-tuloksissa lähes Huawein Kirin 960 -pohjaisten puhelimien kanssa (n. 1800 pistettä), mutta multi-core-testissä Exynos ottaa hieman enemmän jo pataan. Exynosin ytimet tikittävät maksimissaan 2,3 gigahertsin taajuudella, kun taas Kirin 960:n maksimi on 1,8 gigahertsiä. Lisäpotkua Samsungin Mongoose M2 -ytimet eivät siis näytä tuovan ARM:n Cortex-A73-ytimiin verrattuna (Kirin ja Exynos ovat molemmat kahdeksanytimisiä ja neljä ytimistä on Cortex-A53-mallia). Kahdesta Hurricane- ja kahdesta Zephyr-ytimestä koostuva Applen A10-järjestelmäpiiri on tosin aivan omaa luokkaansa single-core-testin 3300 pisteen tuloksellaan. Multi-core-pisteissä A10 tosin jää samoihin lukemiin Exynosin kanssa.

OpenGL-suorituskykyä testaavan GFXBenchin Car Chase -testiä Galaxy S8:n Mali-G71-grafiikkaohjain toistaa 21 (On-Screen) ja 25 FPS:n (Off-Screen) kuvataajuudella. Tulokset ovat lähellä toisiaan, koska puhelin toistaa grafiikat oletuksena 2008x1080 pikselin tarkkuudella (lähes Full HD), vaikka näytön tarkkuus onkin suurempi. Off-Screen-testi ajetaan laitteistosta riippumatta Full HD -tarkkuudella. Pisteet nostavat Galaxy S8:n aivan Android-puhelimien kärkeen GFXBenchin tulospalvelussa.

Galaxy S8 ja Galaxy S8+ ovat täynnä erilaisia tunnistautumistekniikoita. Salasanojen ja PIN-koodien lisäksi valittavana on sormenjälkilukijaa, kasvojentunnistusta ja iirisskanneria. Valinnanvapaus ei ole koskaan pahitteeksi, mutta Samsungilla tuntuu olleen ongelmia fokuksen kanssa. Ei ole oikein selvää haluaako Samsung Galaxy S8:n omistajien käyttävän sormenjälkilukijaa, iirisskanneria vai kasvojentunnistusta. Tässä mielessä puhelin on vähän kuin Juhlapöydän Konvehteja -rasia, jossa on vähän jokaista sorttia, mutta oikeasti hyvään ei ole panostettu kunnolla.

Viimeksi mainittu on joka tapauksessa tekniseltä suojaukseltaan alempaa luokitustasoa, joten sitä ei kelpuuteta tunnistautumismenetelmäksi kaikkiin tapahtumiin. Puhelimen lukitus kuitenkin avautuu sillä, mutta se voi osoittautua hieman ongelmalliseksi. Kamera ei välttämättä tunnista aina kasvojasi, jolloin lukituksen avaaminen muuttuu tarpeettoman tuskaiseksi. Jos taustalla on voimakas valonlähde (esim. lamppu tai ikkuna), ei kasvojentunnistus tahdo oikein toimia. Silloin kun kaikki menee niin kuin elokuvissa, toimii kasvojentunnistus kuitenkin erittäin sutjakkaasti eikä se välttämättä vaadi erityisen huolellista kasvojen asemointia.

Lukituksen avaamisessa iirisskanneri on kuitenkin vielä tuskallisempi. Puhelin pitää herättää ja näyttöä pyyhkäistä ennen kuin iirisskanneri aktivoituu. Kasvojentunnistus toimii heti kun puhelin on hereillä. Silmälasien omistajille iirisskanneri on muutenkin työläämpi kuin kasvojentunnistus. Sormenjälkilukijassa tunnistamiseen liittyviä epävarmuustekijöitä ja käyttöä hankaloittavia tekijöitä on paljon vähemmän minkä takia ainakin allekirjoittanut käyttää sitä mieluiten -- harmi vain kun se on sijoitettu onnettomaan paikkaan puhelimen takaosaan.

Kamera

Kenties kaikkein suurin pettymys Galaxy S8:ssa ja Galaxy S8+:ssa on sen kamera. Vika ei ole siinä, että kameran tuottama kuvanlaatu olisi huono tai että se olisi teknisesti tai ominaisuuksiltaan puutteellinen. Pettymyksen tuottaa se, että kamera on käytännössä sama kuin vuosi sitten julkaistussa Galaxy S7:ssä. Kameramoduulista löytyy siis Dual Pixel -automaattitarkennuksella varustettu 12 megapikselin kenno ja valoisa f/1,7:n optiikka. Algoritmien puolella on kuitenkin tehty hieman parannuksia, sillä Galaxy S8:n kykenee ottamaan niin sanottuja suurtarkkuuskuvia. Termi tarkoittaa käytännössä sitä, että kamera ottaa lyhyessä ajassa useita kuvia ja yhdistää niiden informaatiosisällön -- hieman samalla tapaa kuin HDR-kuvauksessakin toimitaan. Suurtarkkuuskuvaus on löytynyt pidemmän aikaa jo Googlen Nexus/Pixel-puhelimista.

Samsung poikkeaa trendeistä siinäkin mielessä, että Galaxy S8:ssa tai Galaxy S8+:ssa ei ole kaksoiskameraa. Sellaiset löytyy jo eri tavalla toteutettuina LG:n, Huawein ja Applen lippulaivoista.

Uutta löytyy sen sijaan etupuolelta. Samsung on nimittäin vaihtanut Galaxy S7:n viiden megapikselin selfie-kameran kahdeksan megapikselin kennoon ja lisännyt siihen automaattitarkennuksen. Automaattitarkennuksen ansiosta etukameralla saa hyviä kuvia niin läheltä kuin selfie-kepukankin kanssa.

Kamerasovelluksen käyttöliittymä on myös uudistunut paljon -- ja uskokaa tai älkää, kamerasovellus on itse asiassa Samsungin ohjelmistoksi kaunis ja ihan mukava käyttää. Kaikki ylimääräinen on piilotettu kevyenä pidettyyn valikkoviidakkoon. Oman käyttöprofiilin mukaan kameranäkymäksi voi valita tavallisen tai Pro-näkymän. Tavallisessa näkymässä tarjolla on vain kaikki normaalissa käytössä tarvittava (esim. valaistuksen säätö), mutta Pro-tilassa voi muokata myös valkotasapainoa, suljinaikaa, ISO-arvoa ja tarkennusta. Zoomaus on toteutettu varsin hauskalla tavalla: normaalin nipistyksen lisäksi kohdetta voi lähentää digitaalisesti liu’uttamalla suljinpainiketta.

Snäppivillitys ei ole jäänyt Samsungiltakaan huomaamatta, joten selfiekuviin saa oletuskameraohjelmassakin lisättyä kaikenlaisia hassuja naamareita ja eläinnaamoja. Omat Instagram-filtteritkin on tietysti myös osa pakettia.

Dynamiikka on Galaxy S8:n kameran selkeä vahvuus. Kuvat valottuvat tasaisesti ja yksityiskohdat säilyvyyttä hyvin, vaikka hämärässä otetuissa kuvissa esiintyisi voimakkaita valonlähteitä. Tässä auttaa paljon valovoimainen optiikka, joka antaa joustoa valotusaikoihin pimeäkuvauksessa. Valkotasapaino kuitenkin säätyy aika kylmäksi, mikä on pieni ongelma jos kuvattava kohde on poikkeuksellisen kirjava ja kylläinen, mutta esimerkiksi maisemaa tai katukuvaa kuvattaessa viileys on vain hyvä asia. Pientä laittoa tarvitaan siis valkotasapainoa säätäviin algoritmeihin – tietysti jos taitoa löytyy, niin valkotasapainon voi säätää käsinkin ja sitä voi onneksi muuttaa myös jälkikäteen.

Ohjelmisto

Samsung on lisännyt roppakaupalla keveyttä ja ilmavuutta Galaxy S8:n ohjelmiston käyttöliittymään. Vaikka historiaa peilaamalla Samsungin ohjelmistotyöskentely on ollut melkoista rypemistä, niin nyt teknologiajätti tuntuisi tuottavan sellaista softaa kuin sen pitääkin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Uudistetun TouchWiz-käyttöliittymän keveys näkyy siinä, että Samsung on pyrkinyt pelkistämään ikonit hyvin yksinkertaisiksi ja poistanut kaikki ylimääräiset painikkeet. Kotinäytölläkään ei ole enää Sovellukset-painiketta, vaan sovellusnäkymään päästään yksinkertaisella ylös- tai alas-pyyhkäisyllä. Ohjelmia voi käyttää samanaikaisesti useampaa kerralla, mutta tämä ominaisuus on löytynyt aiemmistakin lippulaivoista. Uutta on mahdollisuus leikata leikenäkymä sovelluksesta pientä kurkkaamista varten jos suurimman osan näytön alasta haluaa varata pääsovellukselle.

Varsinainen pihvi Galaxy S8:n ohjelmistossa on kuitenkin täysin uusi Bixby-avustaja, jolla Samsung yrittää päästä mukaan koneoppimis- ja tekoälyteknologian kehitykseen. Samankaltaisia tuotteita tarjoavat jo Google, Amazon ja Apple. Bixby on käytännössä kattava avustaja, joka toteuttaa puheena annettuja käskyjä, mutta sen lisäksi sillä on silmät, joten puhelimen kameralla voi tehdä yksinkertaisia tietohakuja verkosta. Konenäkö toimii ihan kohtuullisesti, mutta pahoja erheitäkin tulee. Tunnetun alkoholijuoman etiketin Bixby tulkitsi amerikkalaisen kadettijärjestön logoksi. Orkidealajikkeen Bixby toisaalta osasi tulkita täysin oikein. Joka tapauksessa konenäkö on vielä melko uusi asia, joten tämäkin ominaisuus hioutuu seuraavan parin vuoden aikana varmasti paljon hyödyllisemmäksi kuin mitä se nyt on.

Bixbyyn kuuluu olennaisena osana myös Applen Proactive-näkymän, Google Now’n ja HTC:n BlinkFeedin kaltainen tietoaggregaatti, jonka kautta pääsee nopeasti käsiksi ajankohtaisiin tietoihin. Näkymästä löytää kalenterimerkinnät, sään, uutiset, tuoreet kuvat, muistutukset ja niin edelleen. Ominaisuus on Samsungin mielestä niin kätevä, että se päätti lisätä puhelimeen fyysisen näppäimen Bixby Homea varten. Itse en ole tosin niin HC-käyttäjä, ettenkö selviäisi päivittäisestä elämästä ilmankin Bixby Homea ja sen esittämiä tietoja, joten sen käyttö jäi itsellä todella vähälle.

Keveys näkyy käytännössä myös siinä, että Galaxy S8:sta on ylimääräinen läski hävinnyt pois. Bloatwarea on enää hyvin minimaalisesti. Pakettiin kuuluu ylimääräisenä lisänä vain Microsoftin Office-toimistosovellukset, OneDrive ja Skype. Googlen softat tulevat luonnollisesti myös mukana. Muut Galaxy S7:stä löytyneet kolmansien osapuolien ohjelmat loistavat poissaolollaan. Facebook löytyy puhelimesta valmiina, mutta se lienee pieni paha kokonaisuutta ajatellen. Esimerkiksi Instagramia ei enää pakkosyötetä Galaxy S8:n ostajille.

Akku

Galaxy S8+:sta löytyy sama akku kuin kyseenalaista mainetta niittäneestä Galaxy Note 7:stä. Kapasiteettia on siis 3500 milliampeerituntia, mikä on ehkä lievä pettymys tämän kokoluokan laitteelle. Esimerkiksi Huawein P10 Plussassa on 3750 milliampeeritunnin akku eikä 4000 milliampeeritunnin akutkaan ole täysin ennennäkemättömiä isoissa puhelimissa.

Akun kapasiteetti on kuitenkin vain yksi tekijä akkukeston määräytymisessä. Ohjelmistorajoitukset ja komponenttien virrannälkä ovat tietysti myös isoja tekijöitä kokonaisuuden kannalta. Unohtamattakaan omia käyttötottumuksia. Facebookin ohjelmat lataamalla puhelimeen varmistat sen, että akku hupenee vauhdilla.

Omassa henkilökohtaisessa käytössä Galaxy S8+:n akussa oli vuorokauden käytön jälkeen reilu 10 prosenttia virtaa, joten seuraavaan työpäivään ei uskalla lähteä ilman laturia, vaikka kuinka yrittäisi säästellä. Käyttöaika on kuitenkin sen verran pitkä, että virrankäytöstä ei tarvitse paljoakaan kantaa huolta, mutta se ei ole kuitenkaan niin pitkä, että voisi siirtyä päivittäisestä lataamisesta joka toiseen päivään.

Samsungin puhelimet tukevat myös pikalatausta, joten tyhjäksi päässeen akun saa uudelleen täytettyä nopeasti. Myyntipakkauksen mukana toimitettava Adaptive Fast Charging -laturi antaa puhelimelle viiden voltin jännitteellä kahden ampeerin edestä virtaa, joten 3500 milliampeeritunnin tyhjä akku tulee täyteen noin sadassa minuutissa.

Hinta ja yhteenveto

Samsung Galaxy S8 ja Galaxy S8+ ovat kiistatta markkinoiden kauneimmat älypuhelimet uuden Infinity Display -näytön ympärille luodun designin ansiosta. Puhelimia kelpaa kyllä esitellä, mutta ovatko puhelimet lopulta kuitenkin kehittyneet niin paljoa, että niissä olisi mitään oleellista eroa edelliseen Galaxy S7 -sukupolven malleihin verrattuna.

Rehellisesti sanottuna uudistukset ovat jääneet vajaiksi, mikä vähentää oleellisesti halukkuutta maksaa Galaxy S8:sta 829 euroa ja Galaxy S8+:sta 929 euroa. Huawei P10 Plussan saa kuitenkin itselleen 799 eurolla enkä nyt löytänyt Galaxy S8+:sta mitään sellaista, mikä minun olisi aivan pakko saada ja olisin valmis vielä maksamaan siitä ilosta 130 euroa ylimääräistä (Galaxyjen Always-On-näytön on toisaalta aika mukava, mutta ilman sitäkin kyllä pystyy elämään).

Jos siis liputat estetiikan puolesta yli kaiken, niin Samsungin uudet S8-sarjan lippulaivat sopivat sinulle kuin nenä päähän. Jos ajattelet elektroniikkaa kukkaron kautta ja hieman pragmaattisemmalla otteella, niin markkinoilta löytyy muita sinulle paremmin sopivia puhelimia. Galaxy S8 on suunniteltu kestämään vettä, joten ei se täysin epäkäytännöllinen puhelin ole, vaikka onkin poikkeuksellisen kaunis laite.

Galaxy S8+ ansaitsisi muutoin täydet viisi tähteä, mutta biometrisen tunnistautumisen kömpelö toteutus, pitkä runko ja korkea hinta pudottavat arvostelusta puolikkaan tähden. Kyseessä on kuitenkin markkinoiden yksi etevimmistä laitteista.

Samsung Galaxy S8+

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (3)

Mikki65
Mikki65

1

Markkinoiden kaunein puhelin? Miksi moinen ontto otsikko?
Ihan samannäköinen kuin kymmenet muutkin luurit nykyisin, ei toisistaan erotu.

Vastaa
DrunkMaster
DrunkMaster

2

"Lukituksen avaamisessa iirisskanneri on kuitenkin vielä tuskallisempi. Puhelin pitää herättää ja näyttöä pyyhkäistä ennen kuin iirisskanneri aktivoituu."

Puhelimen asetuksista saa valittua että iiris skanneria käytettäessä riittää kun painaa kerran power näppäintä jolloin se skannaa välittömästi silmät ilman pyyhkäisyä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus:

Galaxy S8+:sta löytyy sama akku kuin kyseenalaista mainetta niittäneestä Galaxy Note 7:stä.


Onko tälle jotain lähdettä ?

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.