Samsungilta entistä kovemmat pakkokeinot Note7-käyttäjille

2
Matti Robinson

Samsungilta entistä kovemmat pakkokeinot Note7-käyttäjille
Räjähdysaltista Galaxy Note7 älypuhelinta on pyydetty palautettavaksi nyt jo muutaman kuukauden ajan, mutta ilmeisesti markkinoilla on edelleen joitain määriä viallisella akulla varustettuja Samsung-puhelimia, sillä yhtiö pyrkii toteuttamaan kovempia pakkokeinoja niiden palauttamiseen.

Huhut ovat kertoneet, että Samsung olisi vielä korjaamassa Note7-puhelimia ja kenties jopa tuomassa niitä kolmatta kertaa markkinoille, mutta vaikka tästä ei olisikaan kyse niin yhtiö tietysti haluaa vialliset laitteet pois ihmisten käsistä ja minimoitua potentiaaliset käräjätapaukset.

Jo yli kuukausi sitten Samsung päivitti Note7:n ohjelmistoa, niin, että puhelin ei enää ota vastaan akkuvarausta yli 60 prosentin. Tämän luulisi paitsi minimoivan ongelmia akun kanssa niin myös ajavan ihmiset palauttamaan surkealla akkukestolla varustetun laitteen, vaikka ylikuumenemista ei tapahtuisikaan.



Nyt uusin pakkokeino, joka ennen tätä otettiin käyttöön Uudessa-Seelannissa, on tulossa Australiaan. Samsungin operaattorien kanssa yhteistyössä implementoitu pakkokeino on Note7:n hylkiminen mobiiliverkoista, joka tarkoittaa, että mobiilioperaattorit eivät tarjoa enää yhteyksiä Note7-laitteisiin. Tänään kuluttajille on lähetetty ensimmäiset tiedotteet aiheesta ja Note7:t lukkiutuvat lopullisesti pois verkosta joulukuun 15. päivä.

Jos tämä ei saa ihmisiä luopumaan Note7-laitteista, niin sitten ei varmaan mikään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

nwind
nwind

2

Jännä juttu. Mutta tosiasia on myös että ihmiset eivät kaikki tiedä oman puhelimensa mallia. Otetaan esimerkki vanhukset. Vaikka kuinka näytät kuvaa ja kerrot että malli on tämä on viikonpäästä se unohdettu. En tosin tarkoita että vanhuksilla olisi note7 vaan ettei kaikkia kiinnosta tai tiedosta vaikka sen joku kertoisi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.