Applen akkukuori sai haukut, Tim Cook puolustelee

9
Matti Robinson

Applen akkukuori sai haukut, Tim Cook puolustelee
Apple esitteli aiemmin tällä viikolla yllättäen uuden lisälaitteen iPhone 6:lle ja iPhone 6s:lle. Ilmeisesti lisäpotku on tarpeen juuri pienempien mallien akuille, sillä Plus-mallit eivät lisälaitetta saaneet. Nyt Applen laitteiden akkukeston lisäksi ongelmaksi on väitetty myös lisälaitteen heikkoa muotoilua.

Kuten BGR kertoo, useat kilpailijat ovatkin ottaneet tilanteen haltuun kritisoimalla sekä Applen uuden akkukuoren muotoilua että iPhonen heikkoa akkukestoa.

Jo vuosia hämärän rajamailla vaeltanut älypuhelinyhtiö BlackBerry kommentoi tilannetta Twitterissä kertomalla, että Privin akkukesto on tarpeeksi ilman kuortakin.

Samanlaiseen ratkaisuun päätyi myös taiwanilaisyhtiö Asus, joka vertasi ZenFone Maxin akkukestoa akkukuorella varustettuu iPhone 6s:ään. Asuksen mukaan oma laite pärjäsi tietysti kaikilla osa-alueilla paremmin. LG puolestaan otti tähtäimeen akkukuoren muotoilun ja kertoi Twitterissä, että uutuusmalli LG V10:ssä ei moisia kuhmuja ole.Tim Cook on puolustellut Mashablen haastattelussa Applen ratkaisua. Ilmeisesti Applen mielestä kuoren ei ole tarkoitus olla paikallaan taukoamatta, koska Cookin selitys kumpuun oli, että kiitos pehmeiden reunusten se on helpompi irroittaa ja laittaa takaisin. Kenties hieman selittelyn makua?

Olipa Applen akkukuoren ulkonäkö mitä oli, niin tietysti kilpailijoiden tuotteissa on vähintään yhtä lailla kritisoitavaa, mutta kun markkinajätti erehtyy, niin tietysti haloo on sen mukainen. Mitä mieltä olette, tarvitseeko iPhone 6/6s akkukuorta ja onko tämä ratkaisu yhtä karmea kuin väitetään?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 40
299 € Power
357 € Bigbox
383 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 389 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Xiaomi Redmi 12 – hinta laskenut -18%

Xiaomi Redmi 12
129 € Bigbox
152 € Proshop
159 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Kommentit (9)

Boss93
Boss93

1

Itse ottaisin mieluummin hieman paksumman puhelimen, kuin tuollaisen Notre Damen kellonsoittajaa muistuttavan lisälaitteen. Olisi tuon suunnitteluun, nyt enemmänkin aikaa käyttää...

Vastaa
ep_
ep_

2

Kyllä se on juuri niin karmea kuin väitetään. :)
Ehkä alunalkaen olisi ollut fiksumpaa laittaa laitteeseen hieman isompi akku, eikä höylätä laitetta väkipakolla mahdollisimman ohueksi. Ainakaan itselle laitteen paksuus ei juuri vaakakupissa paina.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

Kyllä se on juuri niin karmea kuin väitetään. :)


Ok, elättelin toivoa että kuvat valahtelee... (en ole nähnyt livenä)

Applen tapauksessa olisi ehkä kannattanut harkita toteutusta ilman Applen logoa, jonkun tarvike kumppanin nimellä "Apple hyväksyttynä". Apple olisi silti voinut sitä myydä kanavassaan ja asiakkaat olisi saaneet sitä mitä tarvitsevat, Appleltä olisi toki jäänyt saamatta yhtäpaljon rahaa.


Lainaus:

Olipa Applen akkukuoren ulkonäkö mitä oli, niin tietysti kilpailijoiden tuotteissa on vähintään yhtä lailla kritisoitavaa, mutta kun markkinajätti erehtyy, niin tietysti haloo on sen mukainen.


Kyse enemmänkin siitä että Apple on perinteisesti mennyt ulkonäkö edellä, jos ei mielettynä erään silmää, niin saatettiin karsia tarpeellisia ja jopa käytettäviä asioita.
"Edellisen johtajan aikaa tälläistä ei olisi julkaistu" olen kuullut monen sanoneen. osa pelkää että tämä on alkua sille mitä on pelätty.

Vastaa
Desimetri
Desimetri

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Itse ottaisin mieluummin hieman paksumman puhelimen, kuin tuollaisen Notre Damen kellonsoittajaa muistuttavan lisälaitteen. Olisi tuon suunnitteluun, nyt enemmänkin aikaa käyttää...

Toisaalta tuo sopii, koska puhelinkaan ei edusta viimeisteltyä designia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
masteri3 (vahvistamaton)

5

Noh, johan se iWatchikin on aivan hirviömäisen ruma, niin mitäpä tässä enää puhelimienkaan kanssa hienostelemaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

6

"The one real downside of the Smart Battery Case is the headphone jack. It's impossible to get a lot of headphones inside the case. If you have Apple EarPods, they'll work just fine — but if you are using other headphones — including Apple owned Beats headphones — you'll need a headphone extender."

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anaalitikko:

https : // vine.co/v/i7F3tZ2vUKA
Jonahanin ylistäviä kommentteja odotellessa... ;)

Nimettömille trolleille ei pitäisi vastata, mutta kun sinulla on niin selkeästi väärä premissi, niin paras korjata se. Ylistän hyviä tuotteita (jollain määritelmällä hyvä, todennäköisesti ei sama kuin sinulla). Jos ylistän Applen tuotteita tarkoittaa se, että kyseiset Applen tuotteet ovat hyviä ei yhtään sen enempää eikä vähempää.

Apple, kuten moni muukin tekee myös vähemmän onnistuneita tuotteita, joihin tämä kuuluu, sekä konseptiltaan että ulkonäöltään. Muita samaan sarjaan kuuluvia ovat olleet mm. Applen hiiret sitten 90-luvun lopun, AppleTV:n ensimmäiset generaatiot (ei ulkoasu, mutta erittäin rajallinen toiminnallisuus) ja niin valitettavaa kun se onkin, iTunes.

Keskimäärin osumatarkkuus on kyllä ollut erinomainen. En ole mielipiteen kanssa yksin, kuten Applen myyntiluvut, asiakastyytyväisyys ja brändi todistavat. Ja tietenkin se, että Applen designratkaisuja pyritään seuraamaan aika tarkasti, niin ulkonäön, ominaisuuksien kuin softankin osalta.

Viimeisimpänä esimerkkinä eilinen Googlen Pixel C AMA Redditissä, jossa tietty käyttäjäryhmä oli erittäin tuohtunut Googlen valinnasta jättää laitteesta muistipaikka pois. Siihen on ihan hyviä syitä, joita he (tehokäyttäjät tietyin rajoittein) eivät vain pysty näkemään.

Vastaa
mummipappa
mummipappa

8

Kauhean näköinenhän tuo on, pakko myöntää. Eikä 119euron hintakaan tee siitä mitenkään haluttavaa.
No niin kuin Jonahan tuossa jo sanoikin, hieman eri sanoin tosin, kaikki tekee virheitä joskus.

Vastaa
arcanix
arcanix

9

Ottaisin puhelimen mielummin ihan reilusti paksumpana ja isolla akulla. Eikä sitä paksuutta välttämättä montaa milliä tulisi, kun sisuskalut suunniteltaisiin akun ehdoilla. Applella on jo nyt semmoisia viristyksiä ohuuden takia, että varmaan onnistuisi tehdä vaikka mitä isomman luurin puitteissa. Tällä hetkellä käytöstäni löytyy Galaxy S4 Zerolemonin 7500mAh hirviöakulla, ja tämän luurin paksuus ei ainakaan haittaa yhtään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.