Firefox OS:n kehitys loppuu

1
Manu Pitkänen

Firefox OS:n kehitys loppuu
Vuodesta 2013 kehkeytyi jonkinlainen supervuosi älypuhelinsektorille, sillä tuona vuonna esiteltiin useampi uusi käyttöjärjestelmä, joiden piti ravistella koko sektoria. Esiteltyihin alustoihin kuuluivat Ubuntu Touch, Tizen, Sailfish OS ja Firefox OS. Isoja mullistuksia yksikään alusta ei ole aiheuttanut, eikä mullistusta tule aiheuttamaan ainakaan Firefox OS.

Mozilla nimittäin ilmoitti kehittäjätapahtumassaan Orlandossa, että Firefox OS:n kehitys on päätetty lopettaa kokonaan. Mozillan Connected Devices -johtaja Ari Jaaksi vahvisti tiedon Twitterissä. Firefox OS:n osia jää kuitenkin elämään, sillä käyttöjärjestelmää aiotaan hyödyntää Mozillan IoT-alustan pohjalla.

Firefox OS:n lähestymiskulma poikkesi isoista alustoista siinä, että sen keihäänkärki ei ollut sovelluskaupoissa myytävät natiivit sovellukset. Sen sijaan Firefox OS pyrki hyödyntämään mahdollisimman pitkälle avoimien web-standardien pohjalta luotuja web-sovelluksia.


Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.