Applen taika murrettiin – App Storeen saatiin ujutettua haittakoodia

2
Manu Pitkänen

Applen taika murrettiin – App Storeen saatiin ujutettua haittakoodia
Applen erittäin turvallisena pidetystä App Store -sovelluskaupasta on löydetty satoja ohjelmia, joihin on piilotettu haitallista koodia. Tällä hetkellä ei ole tiedossa kuinka moni henkilö on ladannut haittakoodia sisältäviä ohjelmia.

Tapauksen taustalla näyttää olleen sovelluskehittäjien kolmansien osapuolien verkkosivuilta lataamat Xcode-kehitystyökalut, joita oli modifioitu lisäämään haittakoodia niillä tehtyihin iOS-sovelluksiin. Tapaus näyttäisi linkittyvän erityisesti kiinalaisiin sovelluskehittäjiin, jotka ovat saattaneet ladata kehitystyökalut ulkopuolisilta sivustoilta nopeampien latausaikojen takia.

Haittakoodia on löydetty muun muassa maailman suurimpiin pikaviestimiin kuuluvasta WeChatista, musiikkipalvelu NeatEasesta ja Uber-kyytipalvelun kiinalaisesta vastineesta, Didi Kuaidista. Tietoturvayhtiö Qihoo360 Technologyn mukaan saastuneita ohjelmia löytyi App Storesta yhteensä 344 kappaletta.

Applen mukaan App Storesta on nyt poistettu kaikki muokatuilla Xcode-työkaluilla luodut sovellukset. Yhtiö aikoo jatkossa myös varmistaa, että sovelluskehittäjät käyttävät sen tarjoamia aitoja työkaluja.Haittaohjelmat löytäneen Palo Alto Networksin mukaan se ei ole löytänyt viitteitä siitä, että haitallista koodia sisältävillä ohjelmilla olisi kyetty keräämään käyttäjien henkilötietoja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -21%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1090 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (2)

JoniS
JoniS

2

Eiköhän tuo "taika" ole jo murrettu aikaa sitten, ei vain ollut kyse tällaisesta suuremmasta aallosta vaan yksittäisistä sovelluksista, mitkä lipsuneet läpi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.