Nokia myymässä HERE-kartat – Menevätkö nekin nyt Microsoftille?

7
Manu Pitkänen

Nokia myymässä HERE-kartat – Menevätkö nekin nyt Microsoftille?
Viime vuonna toteutuneen matkapuhelinliiketoimintakaupan jälkeen Nokia on nyt valmis irtaantumaan myös HERE-karttaliiketoiminnasta, uutisoi Bloomberg.

Bloombergin tietojen mukaan teknologiayritykset ja pääomasijoittajat ovat olleet kiinnostuneita entisen Navteqin ympärille luodusta karttaliiketoiminnasta. Tarjouksia Nokia alkaa ottaa vastaan kiinnostuneilta ostajilta lähiaikoina. Mikäli Nokia ei saa toivomaansa hintaa kartoista, se voi hylätä kaikki tarjoukset.

Kiinnostuneita ostajia ei mainittu jutussa nimeltä, mutta teknologiayritysten puolelta esimerkiksi Microsoft voisi olla yksi sellainen. Microsoftin on kerrottu olleen halukas ostamaan HEREn jo matkapuhelinliiketoimintakauppojen yhteydessä, mutta vielä tuolloin Nokia ei ollut valmis luopumaan kartoista. HERE-kysymys oli itse asiassa puhelinliiketoimintakauppojen yksi suurimmista kiistakapuloista. Microsoftista tuli lopulta HERE-karttojen "strateginen" lisensoija.Viime vuosien aikana HEREn painopistettä on siirretty autoilun puolelle, mutta sen lisäksi Nokia lisensoi karttojaan palveluntarjoajille (esim. Microsoftille). HERE:n karttoja voi käyttää ilmaiseksi myös älypuhelimella: karttasovellus julkaistiin Androidille viime syksynä ja tänä vuonna palvelu ilmestyi iOS:lle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € BIGBOX.FI
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 341 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
jarppi123 (vahvistamaton)

3

Microsoft vois ostaa here kartat. Sais ainakin päivityksiä mun lumia puhelimeen jatkossakin.tällä hetkellä maailman paras navikaattori.

Vastaa
Taeco
Taeco

5

MS:n olisi järkevää ostaa ne, vaikka tulisivatkin vähän kalliiksi. Olisi hienoa, kun Windowssissa olisi kunnon kartat kaikkine palveluineen integroituina.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

6

Pistää miettimään, että mitä se Nokia suunnittelee kun yrittää saada rahaa kasaan myymällä kaiken pois. Vai onko se tili niin pahasti pakkasella? Ihan hyvä kurssi Nokialla on ollut viimeaikoina.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JOUPPILA (vahvistamaton)

7

Joo pistää ihmettelemään ketkä huhun on laittanut liikenteesaan,joku halusi nostattaa Nokian kurssia. Toisaalta kaikkihan on myytävissä jos rahaa lapataan tarpeeksi pöytään. Mutta Nokian kassahan on jo nyt täynnä,mihin tarvitsis enemmän rahaa? Ylimääräiseen osinkoon? tuskimpa Nokia on aina ollut huono osingon maksaja ja tuskin suunta nytkään muuttuu. Ja huhujahan on myynnistä on ollut kokoaika liikkeellä,joten jäädään odottelemaan!!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.