Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin alamäki jatkuu, muttei niin jyrkästi kuin luultiin

3
Manu Pitkänen

Samsungin alamäki jatkuu, muttei niin jyrkästi kuin luultiin
Samsung on tuttuun tapaan julkaissut taloudellisen ohjeistuksensa sen alkuvuodesta. Odotetusti korealaisyhtiön suunta oli mollivoittoinen, mutta se oli kuitenkin parempi kuin mitä analyytikot ennakkoon odottivat.

Ennen varsinaista tulosjulkiasua esiteltyjen ennakkolukujen perusteella Samsungin liikevaihto putosi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta vajaa 13 prosenttia ja liikevoitto noin 30 prosenttia. Liikevaihto laski myös viime vuoden lopusta, mutta liikevoitto parani reilu kymmenen prosenttia. Samsung odottaa tammi-maaliskuun liikevaihdon olevan haarukassa 46–48 biljoonaa wonia (38,6–40,2 miljardia euroa) ja liikevoiton 5,7–6,1 biljoonaa wonia (4,8–5,1 miljardia euroa). Analyytikot odottivat Samsungin tuloksen olevan 5,5 biljoonan wonin tasolla.Samsung julkaisee ennakkoon vain koko konsernia koskevat luvut, joten vielä on mahdotonta sanoa tarkasti, miten luvut ovat jakaantuneet eri yksiköiden kesken. Mobiiliyksikön tulos on tunnetusti ollut kovassa syöksykierteessä jo pidemmän aikaa, mutta esimerkiksi viime vuoden lopulla Samsungin puolijohdeyksikkö pystyi paikkaamaan sen laskua. Uusissa Samsung Galaxy S6 -puhelimissa käytetään aiempaa enemmän Samsungin omia komponentteja, minkä pitäisi heijastua myös yhtiö puolijohdeyksikön tulokseen.

Useimpien katse on jo kuitenkin suunnattuna toisen kvartaalin tulokseen, joka antaa jo hyvän kuvan Galaxy S6:n kaupallisesta menestyksestä. Galaxy S6 on Samsungille todellinen näytönpaikka: siihen on ladattu paljon odotuksia ja Samsung halunnee sen menestystä enemmän kuin mitään muuta. Puhelimen menestyksestä myös nähdään, pystyykö Samsung todella perimään puhelimistaan jopa korkeampaa hintaa kuin iPhoneista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
aattelinen (vahvistamaton)

1

Eiköhän tulos nouse reilusti kun s6 tulee markkinoille!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sixtus (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aattelinen:

Eiköhän tulos nouse reilusti kun s6 tulee markkinoille!

Ei nouse, S6 on ylihinnoiteltu tuote, samantasoisen saa Kiinasta kolmanneksella Sampan hinnasta. Androidilla ei enää tehdä voittoja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pppwlhisee (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sixtus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aattelinen:

Eiköhän tulos nouse reilusti kun s6 tulee markkinoille!

Ei nouse, S6 on ylihinnoiteltu tuote, samantasoisen saa Kiinasta kolmanneksella Sampan hinnasta. Androidilla ei enää tehdä voittoja.[/quote
Haista paska

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja