Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jymy-yllätys: Samsung lisää Microsoftin sovellukset Galaxy S6:een

40
Manu Pitkänen

Jymy-yllätys: Samsung lisää Microsoftin sovellukset Galaxy S6:een
Samsungin on huhuttu hankkiutuvan Galaxy S6:n kohdalla eroon isosta osasta sen puhelimista löytyneistä bloatware-ohjelmista, mutta SamMobilen mukaan korealaisyhtiö on päättänyt tehdä paljon suuremman strategisen muutoksen ohjelmistoonsa.

Kohtalaisen luotettavaksi osoittautuneen SamMobilen lähteet kertovat, että Samsung hankkiutuisi kokonaan tai ainakin lähes kokonaan omista sovelluksista ja palveluista. Niiden sijaan Samsung aikoo esiasentaa puhelimiinsa muutamia Microsoftin tarjoamia mobiilipalveluita, kuten OneNote, OneDrive, Office ja Skype. Voi olla että joitakin muitakin sovelluksia aiotaan sisällyttää Galaxyihin.

Samsungin omat palvelut on ladattavissa yhtiön oman Galaxy Apps -sovelluskaupan kautta.

Microsoftille yhteistyö tarkoittaa käytännössä sitä, että se ei aio enää ainoastaan alustayhtiö vaan täysiverinen ohjelmistokehittäjä, jossa ekosysteemipolitiikka on unohdettu tai ainakin laitettu taka-alalle. Acompli- ja Sunrise-yritysostot viittaavat myös tähän suuntaan.On mielenkiintoista nähdä miten Google reagoi Samsungin ja Microsoftin kumppanuuteen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (40)

johtaja59
johtaja59

2

Lainaus:

Microsoftille yhteistyö käytännössä sitä, että se ei aio enää ainoastaan alustayhtiö vaan täysiverinen ohjelmistokehittäjä,


Puuttuuko tuosta sana?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Aika pettymys Samsungilta, mikäli on totta. Onneksi en omista yhtään tuon firman tuotetta.

Vastaa
Taeco
Taeco

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

Aika pettymys Samsungilta, mikäli on totta. Onneksi en omista yhtään tuon firman tuotetta.

Mitäs väliä sillä on, mitä puhelimen mukana tulee valmiiksi asennettua? Eikö niitä muka voi poistaa, jos niistä ei pidä? Vai mikä tästä tekee pettymyksellistä?

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

Aika pettymys Samsungilta, mikäli on totta. Onneksi en omista yhtään tuon firman tuotetta.

Mitäs väliä sillä on, mitä puhelimen mukana tulee valmiiksi asennettua? Eikö niitä muka voi poistaa, jos niistä ei pidä? Vai mikä tästä tekee pettymyksellistä?

En ite ainakaan käytä microsoftin palveluita. Ei noita voi roottaamatta poistaa, ja kyllähän nuo aika paljon vie muistia, mikä on oikeasti aika perseestä halvemmissa puhelimissa, missä on vähän tallennustilaa.

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

Aika pettymys Samsungilta, mikäli on totta. Onneksi en omista yhtään tuon firman tuotetta.

Mitäs väliä sillä on, mitä puhelimen mukana tulee valmiiksi asennettua? Eikö niitä muka voi poistaa, jos niistä ei pidä? Vai mikä tästä tekee pettymyksellistä?

En ite ainakaan käytä microsoftin palveluita. Ei noita voi roottaamatta poistaa, ja kyllähän nuo aika paljon vie muistia, mikä on oikeasti aika perseestä halvemmissa puhelimissa, missä on vähän tallennustilaa.

Jaa... Luulin, että myös Androidissa pystyy stock appsit poistamaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:


Jaa... Luulin, että myös Androidissa pystyy stock appsit poistamaan...


Riippuu laitteesta, kuten monissa muissakin.

Vastaa
perhana
perhana

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

Aika pettymys Samsungilta, mikäli on totta. Onneksi en omista yhtään tuon firman tuotetta.

Mitäs väliä sillä on, mitä puhelimen mukana tulee valmiiksi asennettua? Eikö niitä muka voi poistaa, jos niistä ei pidä? Vai mikä tästä tekee pettymyksellistä?

En ite ainakaan käytä microsoftin palveluita. Ei noita voi roottaamatta poistaa, ja kyllähän nuo aika paljon vie muistia, mikä on oikeasti aika perseestä halvemmissa puhelimissa, missä on vähän tallennustilaa.

Juu juuri nuo OneNote, OneDrive, Office ja varsinkin Skype ovat varmasti niitä sovelluksia joita enemmistö ei halua käyttää...?
Nuo kaikki ovat kuitenkin huomattavasti parempia kuin Googlen tai Samsungin vastaavat, joten onhan se katkera pala jos nyt noita joutuisi käyttämään.

Ja missä kohtaa tuossa uutisessa luki että niitä ei voida poistaa, eikös Samsung ole nimenomaan ollut aikeissa jättää mukana tuleviin appseihin poistomahdollisuuden auki, kun on saanut asiasta ilmeisesti melko paljon negatiivista palautetta.

Vastaa
XB700
XB700

10

Juu juuri nuo OneNote, OneDrive, Office ja varsinkin Skype ovat varmasti niitä sovelluksia joita enemmistö ei halua käyttää...?
Nuo kaikki ovat kuitenkin huomattavasti parempia kuin Googlen tai Samsungin vastaavat, joten onhan se katkera pala jos nyt noita joutuisi käyttämään.

Ja missä kohtaa tuossa uutisessa luki että niitä ei voida poistaa, eikös Samsung ole nimenomaan ollut aikeissa jättää mukana tuleviin appseihin poistomahdollisuuden auki, kun on saanut asiasta ilmeisesti melko paljon negatiivista palautetta.

Otetaan huomioon, että "aikeissa" jättää poistomohdollisuus ja jättää poistomahdollisuus ovat eri asiat. Saattaa että Samsung & Microsoftilla on joku sopimus(€) myös meneillään.

Henkilökohtaisesti en halua että puhelimeeni tuubataan jotain MS ohjelmia. Vie tilaa ja ovat aina siellä kummittelemassa. Itse käytän kyllä Googlen ohjelmia, Gmail/Inbox, Docs, Slides, Sheets, Keeps, Hangouts & Drive. Kaikki ovat toimineet työn ja sen ulkopuolella (ultimaallisen) todella hyvin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ruuberesti (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:

Henkilökohtaisesti en halua että puhelimeeni tuubataan jotain MS ohjelmia. Vie tilaa ja ovat aina siellä kummittelemassa. Itse käytän kyllä Googlen ohjelmia, Gmail/Inbox, Docs, Slides, Sheets, Keeps, Hangouts & Drive. Kaikki ovat toimineet työn ja sen ulkopuolella (ultimaallisen) todella hyvin.

Asenteet kohdallaan, Microsoftin vastaavat ovat kaikki parempia kuin Googlen vastaavat joten miksei niitä käyttäisi? Esim. Onedrivessä on 1025GB tilaa kun Drivessä taitaa vieläkin olla se 15GB ? Office-ohjelmat ovat tunnetusti parasta mitä löytyy.

Enkä kyllä löydä mitään suurempaa eroavaisuutta Outlookin ja Gmailin välillä, mitä nyt Outlook on käyttöliittymältään paljon modernimman oloinen. Lisäksi ovat ainakin joskus sanoneet ettevät skannaa sähköposteja läpi mainostajia varten, toisin kuin ystävämme Google.

Tekee kaikille hyvää, että kuluttajat siirtyvät käyttämään niitä ohjelmistotoimittajia, jotka toimittavat parhaat ohjelmat, eivätkä junnaa asennevaimmaisuuden varjolla jossain vanhanaikaisessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maw83 (vahvistamaton)

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:

Henkilökohtaisesti en halua että puhelimeeni tuubataan jotain MS ohjelmia. Vie tilaa ja ovat aina siellä kummittelemassa. Itse käytän kyllä Googlen ohjelmia, Gmail/Inbox, Docs, Slides, Sheets, Keeps, Hangouts & Drive. Kaikki ovat toimineet työn ja sen ulkopuolella (ultimaallisen) todella hyvin.

Asenteet kohdallaan, Microsoftin vastaavat ovat kaikki parempia kuin Googlen vastaavat joten miksei niitä käyttäisi? Esim. Onedrivessä on 1025GB tilaa kun Drivessä taitaa vieläkin olla se 15GB ? Office-ohjelmat ovat tunnetusti parasta mitä löytyy.

Enkä kyllä löydä mitään suurempaa eroavaisuutta Outlookin ja Gmailin välillä, mitä nyt Outlook on käyttöliittymältään paljon modernimman oloinen. Lisäksi ovat ainakin joskus sanoneet ettevät skannaa sähköposteja läpi mainostajia varten, toisin kuin ystävämme Google.

Tekee kaikille hyvää, että kuluttajat siirtyvät käyttämään niitä ohjelmistotoimittajia, jotka toimittavat parhaat ohjelmat, eivätkä junnaa asennevaimmaisuuden varjolla jossain vanhanaikaisessa.

Onks sulla ms:n osakkeita vai eläks sä muuten vaan kuplassa?
Jatkais vaan sen oman käyttiksensä kehitystä. Sinne saa ihan vapaasti pistää niitä markkinoiden huonoimpia ohjelmia.

Vastaa
perhana
perhana

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:

Henkilökohtaisesti en halua että puhelimeeni tuubataan jotain MS ohjelmia. Vie tilaa ja ovat aina siellä kummittelemassa. Itse käytän kyllä Googlen ohjelmia, Gmail/Inbox, Docs, Slides, Sheets, Keeps, Hangouts & Drive. Kaikki ovat toimineet työn ja sen ulkopuolella (ultimaallisen) todella hyvin.

Asenteet kohdallaan, Microsoftin vastaavat ovat kaikki parempia kuin Googlen vastaavat joten miksei niitä käyttäisi? Esim. Onedrivessä on 1025GB tilaa kun Drivessä taitaa vieläkin olla se 15GB ? Office-ohjelmat ovat tunnetusti parasta mitä löytyy.

Enkä kyllä löydä mitään suurempaa eroavaisuutta Outlookin ja Gmailin välillä, mitä nyt Outlook on käyttöliittymältään paljon modernimman oloinen. Lisäksi ovat ainakin joskus sanoneet ettevät skannaa sähköposteja läpi mainostajia varten, toisin kuin ystävämme Google.

Tekee kaikille hyvää, että kuluttajat siirtyvät käyttämään niitä ohjelmistotoimittajia, jotka toimittavat parhaat ohjelmat, eivätkä junnaa asennevaimmaisuuden varjolla jossain vanhanaikaisessa.

Onks sulla ms:n osakkeita vai eläks sä muuten vaan kuplassa?
Jatkais vaan sen oman käyttiksensä kehitystä. Sinne saa ihan vapaasti pistää niitä markkinoiden huonoimpia ohjelmia.

Pojun kannattaisi itse vilkaista ulos sieltä omasta kuplastasi, ja katsoa vaikkapa Google Playn parhaimmiksi arvosteltujen sovellusten listaa, sieltähän nuo löytyvät, ainakin Skype, Microsoft Office, ja OneDrive... on se kumma kuinka nuo "markkinoiden huonoimmat ohjelmat" ovat noinkin hyviä arvosteluja saaneet android-käyttäjiltä.

Vastaa
XB700
XB700

14

Lainaus:

Pojun kannattaisi itse vilkaista ulos sieltä omasta kuplastasi, ja katsoa vaikkapa Google Playn parhaimmiksi arvosteltujen sovellusten listaa, sieltähän nuo löytyvät, ainakin Skype, Microsoft Office, ja OneDrive... on se kumma kuinka nuo "markkinoiden huonoimmat ohjelmat" ovat noinkin hyviä arvosteluja saaneet android-käyttäjiltä.

En ole väittämässä, että MS ohjelmat ovat "Markkinoiden huonoimpia ohjelmia" tai muuten vaan Pas*aa. Itselläni ei ole mitään MS vihaa, olen vaan realistinen näissä asioissa. Googlen "Office paketti" toimii minulla & se siitä. Ihmiset käyttävät niitä ohjelmia mitkät toimivat & palvelevat niiden käyttötarkoitusta. Oli se sitten joidenkin mielestä huono tai ei.

1025GB OneDrivessä on enemmän kuin kuin 25GB Drive:ssä.
Itseni kohdalla 25GB on enemmän kuin tarvitsen =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maw83 (vahvistamaton)

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:

Henkilökohtaisesti en halua että puhelimeeni tuubataan jotain MS ohjelmia. Vie tilaa ja ovat aina siellä kummittelemassa. Itse käytän kyllä Googlen ohjelmia, Gmail/Inbox, Docs, Slides, Sheets, Keeps, Hangouts & Drive. Kaikki ovat toimineet työn ja sen ulkopuolella (ultimaallisen) todella hyvin.

Asenteet kohdallaan, Microsoftin vastaavat ovat kaikki parempia kuin Googlen vastaavat joten miksei niitä käyttäisi? Esim. Onedrivessä on 1025GB tilaa kun Drivessä taitaa vieläkin olla se 15GB ? Office-ohjelmat ovat tunnetusti parasta mitä löytyy.

Enkä kyllä löydä mitään suurempaa eroavaisuutta Outlookin ja Gmailin välillä, mitä nyt Outlook on käyttöliittymältään paljon modernimman oloinen. Lisäksi ovat ainakin joskus sanoneet ettevät skannaa sähköposteja läpi mainostajia varten, toisin kuin ystävämme Google.

Tekee kaikille hyvää, että kuluttajat siirtyvät käyttämään niitä ohjelmistotoimittajia, jotka toimittavat parhaat ohjelmat, eivätkä junnaa asennevaimmaisuuden varjolla jossain vanhanaikaisessa.

Onks sulla ms:n osakkeita vai eläks sä muuten vaan kuplassa?
Jatkais vaan sen oman käyttiksensä kehitystä. Sinne saa ihan vapaasti pistää niitä markkinoiden huonoimpia ohjelmia.

Pojun kannattaisi itse vilkaista ulos sieltä omasta kuplastasi, ja katsoa vaikkapa Google Playn parhaimmiksi arvosteltujen sovellusten listaa, sieltähän nuo löytyvät, ainakin Skype, Microsoft Office, ja OneDrive... on se kumma kuinka nuo "markkinoiden huonoimmat ohjelmat" ovat noinkin hyviä arvosteluja saaneet android-käyttäjiltä.

Ostetaan iLelujakin mut ei ne silti hyviä oo :)

Vastaa
perhana
perhana

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:

Henkilökohtaisesti en halua että puhelimeeni tuubataan jotain MS ohjelmia. Vie tilaa ja ovat aina siellä kummittelemassa. Itse käytän kyllä Googlen ohjelmia, Gmail/Inbox, Docs, Slides, Sheets, Keeps, Hangouts & Drive. Kaikki ovat toimineet työn ja sen ulkopuolella (ultimaallisen) todella hyvin.

Asenteet kohdallaan, Microsoftin vastaavat ovat kaikki parempia kuin Googlen vastaavat joten miksei niitä käyttäisi? Esim. Onedrivessä on 1025GB tilaa kun Drivessä taitaa vieläkin olla se 15GB ? Office-ohjelmat ovat tunnetusti parasta mitä löytyy.

Enkä kyllä löydä mitään suurempaa eroavaisuutta Outlookin ja Gmailin välillä, mitä nyt Outlook on käyttöliittymältään paljon modernimman oloinen. Lisäksi ovat ainakin joskus sanoneet ettevät skannaa sähköposteja läpi mainostajia varten, toisin kuin ystävämme Google.

Tekee kaikille hyvää, että kuluttajat siirtyvät käyttämään niitä ohjelmistotoimittajia, jotka toimittavat parhaat ohjelmat, eivätkä junnaa asennevaimmaisuuden varjolla jossain vanhanaikaisessa.

Onks sulla ms:n osakkeita vai eläks sä muuten vaan kuplassa?
Jatkais vaan sen oman käyttiksensä kehitystä. Sinne saa ihan vapaasti pistää niitä markkinoiden huonoimpia ohjelmia.

Pojun kannattaisi itse vilkaista ulos sieltä omasta kuplastasi, ja katsoa vaikkapa Google Playn parhaimmiksi arvosteltujen sovellusten listaa, sieltähän nuo löytyvät, ainakin Skype, Microsoft Office, ja OneDrive... on se kumma kuinka nuo "markkinoiden huonoimmat ohjelmat" ovat noinkin hyviä arvosteluja saaneet android-käyttäjiltä.

Ostetaan iLelujakin mut ei ne silti hyviä oo :)

Taitaa nyt olla tuo luetunymmärtäminenkin hakusessa, kun kyse oli nimenomaan parhaimmiksi arvosteltujen sovellusten listasta, ei eniten ladattujen... vaan eipä tuossa väitteessäsi muutenkaan mitään todellista logiikkaa ole, kun tuotteen hyvyydenhän kykenee parhaiten loppujen lopuksi sanomaan ainoastaan tuotteen ostanut käyttäjä, eikä se joka viereisellä tiskillä halpaa androidiaan maksaessaan kateellisena katsoo iPhonen ostajaa ja lohduttaa itseään mumisemalla itsekseen että ei se iphone varmaan hyvä olisi ollutkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maw83 (vahvistamaton)

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:

Henkilökohtaisesti en halua että puhelimeeni tuubataan jotain MS ohjelmia. Vie tilaa ja ovat aina siellä kummittelemassa. Itse käytän kyllä Googlen ohjelmia, Gmail/Inbox, Docs, Slides, Sheets, Keeps, Hangouts & Drive. Kaikki ovat toimineet työn ja sen ulkopuolella (ultimaallisen) todella hyvin.

Asenteet kohdallaan, Microsoftin vastaavat ovat kaikki parempia kuin Googlen vastaavat joten miksei niitä käyttäisi? Esim. Onedrivessä on 1025GB tilaa kun Drivessä taitaa vieläkin olla se 15GB ? Office-ohjelmat ovat tunnetusti parasta mitä löytyy.

Enkä kyllä löydä mitään suurempaa eroavaisuutta Outlookin ja Gmailin välillä, mitä nyt Outlook on käyttöliittymältään paljon modernimman oloinen. Lisäksi ovat ainakin joskus sanoneet ettevät skannaa sähköposteja läpi mainostajia varten, toisin kuin ystävämme Google.

Tekee kaikille hyvää, että kuluttajat siirtyvät käyttämään niitä ohjelmistotoimittajia, jotka toimittavat parhaat ohjelmat, eivätkä junnaa asennevaimmaisuuden varjolla jossain vanhanaikaisessa.

Onks sulla ms:n osakkeita vai eläks sä muuten vaan kuplassa?
Jatkais vaan sen oman käyttiksensä kehitystä. Sinne saa ihan vapaasti pistää niitä markkinoiden huonoimpia ohjelmia.

Pojun kannattaisi itse vilkaista ulos sieltä omasta kuplastasi, ja katsoa vaikkapa Google Playn parhaimmiksi arvosteltujen sovellusten listaa, sieltähän nuo löytyvät, ainakin Skype, Microsoft Office, ja OneDrive... on se kumma kuinka nuo "markkinoiden huonoimmat ohjelmat" ovat noinkin hyviä arvosteluja saaneet android-käyttäjiltä.

Ostetaan iLelujakin mut ei ne silti hyviä oo :)

Taitaa nyt olla tuo luetunymmärtäminenkin hakusessa, kun kyse oli nimenomaan parhaimmiksi arvosteltujen sovellusten listasta, ei eniten ladattujen... vaan eipä tuossa väitteessäsi muutenkaan mitään todellista logiikkaa ole, kun tuotteen hyvyydenhän kykenee parhaiten loppujen lopuksi sanomaan ainoastaan tuotteen ostanut käyttäjä, eikä se joka viereisellä tiskillä halpaa androidiaan maksaessaan kateellisena katsoo iPhonen ostajaa ja lohduttaa itseään mumisemalla itsekseen että ei se iphone varmaan hyvä olisi ollutkaan.

Sillä androidilla voi oikeasti tehdä jotain. Aika monesta mallista löytyy semmonenki ominaisuus ku nfc (siis oikee nfc eikä samanlainen mikä on leluissa jolla ei tee mitään)

Vastaa
perhana
perhana

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Sillä androidilla voi oikeasti tehdä jotain. Aika monesta mallista löytyy semmonenki ominaisuus ku nfc (siis oikee nfc eikä samanlainen mikä on leluissa jolla ei tee mitään)

Ihan vaan mielenkiinnosta... kuinka montaa kertaa ja mihin tarkoitukseen olet sitä androidin nfc:tä käyttänyt?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maw83 (vahvistamaton)

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Sillä androidilla voi oikeasti tehdä jotain. Aika monesta mallista löytyy semmonenki ominaisuus ku nfc (siis oikee nfc eikä samanlainen mikä on leluissa jolla ei tee mitään)

Ihan vaan mielenkiinnosta... kuinka montaa kertaa ja mihin tarkoitukseen olet sitä androidin nfc:tä käyttänyt?

En oo ite käyttänyt sitä. Mut mahdollista ois esimerkiksi maksaa sillä.

Vastaa
XB700
XB700

20

NFC (Near Field Communication)
- Oma matkakortti, Matkakortin lukija ilmainen.
Saa todella hyvintarkistettua HSL Matkakorttien voimassa olon & ym.

- Trigger, NFC Taginfo.
Saa kirjoitettua & Luettua NFC "Tarroja" & Kortteja.

Todella hyviä. Suosittelen =). Itselläni on yksi Sonyn NFC "tarra" (avainperä enemmän).Sen voi ohjelmoita muuttamaan Profiilia (siis työ, koti, yö, äänetön, Auto & ym), Herätyskelloon, Wifi/4G päälle/kiinni ja jopa se maksaminen puhelimella (Elisa Lompakko).

Jos ei tiedä mikä on NFC, niin netistä löytyy lisää tiedoa (wink, wink).

+ Tiedostojen siirtämiseen Android:ssa - Androd Beam.

Vastaa
perhana
perhana

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

Sillä androidilla voi oikeasti tehdä jotain. Aika monesta mallista löytyy semmonenki ominaisuus ku nfc (siis oikee nfc eikä samanlainen mikä on leluissa jolla ei tee mitään)

Ihan vaan mielenkiinnosta... kuinka montaa kertaa ja mihin tarkoitukseen olet sitä androidin nfc:tä käyttänyt?

En oo ite käyttänyt sitä. Mut mahdollista ois esimerkiksi maksaa sillä.

Niimpä :D juuri ne sellaiset ominaisuudethan niitä tärkeimpiä on joita ei ole tullut itse ikinä käyttäneeksi ;-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:


Enkä kyllä löydä mitään suurempaa eroavaisuutta Outlookin ja Gmailin välillä, mitä nyt Outlook on käyttöliittymältään paljon modernimman oloinen.


MSllä on nimeäminen vähän sekavaa, Outlook sana esiintyy hyvinkin eritasoisissa sovelluksissa, ja nyt se kai liitettu ostamanssa Acomplin tuotteisiin.
Pakkaa sekoittaa lisäksi outlook.com palvelu ja sen web käyttöliittymät.

Livempänä sekavuutta toki Googlella, Gmail palvelua, Gmail sovelluksia, mutta sovellukset yleensä liittyy siihen Gmail palveluun.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:

Onedrivessä on 1025GB tilaa kun Drivessä taitaa vieläkin olla se 15GB ?

Google Driveä saa kymmeniin teratavuihin, eli kyllä tilaa saa, totta että Onedriveä saa myös ns rajattomana. Voi tietenkin pohtia kumpi on isompi, 30TB vs rajaton.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:

Lisäksi ovat ainakin joskus sanoneet ettevät skannaa sähköposteja läpi mainostajia varten, toisin kuin ystävämme Google.


Googlen veloitukseton sähköpostipalvelu tarjoaa enemmän vs MS veloitukseton outlook.com palvelu, Googlen hinta on toki kalliimpi mm tuon mainitsemasi rankemman "sisällön myymisen" takia.

Kukin voi toki yksityisyytensä myydä, mutta arveluttavaa että jotkut myy siinä myös ominpäin ystäviensä tiedot. Jo ihan siitä syytä jättäisin ko palvelun arkikäytössä käyttämättä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ruuberesti:


Tekee kaikille hyvää, että kuluttajat siirtyvät käyttämään niitä ohjelmistotoimittajia, jotka toimittavat parhaat ohjelmat, eivätkä junnaa asennevaimmaisuuden varjolla jossain vanhanaikaisessa.


Se hyvä että tarjotaan vaihtoehtoja, kunhan ei pakoteta.
Kannattaa myös muistaa että jollain ne MS ohjelmatkin pitää maksaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:

NFC (Near Field Communication)
- Oma matkakortti, Matkakortin lukija ilmainen.
Saa todella hyvintarkistettua HSL Matkakorttien voimassa olon & ym.

Tuo kuulostaa hyödylliseltä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:


- Trigger, NFC Taginfo.
Saa kirjoitettua & Luettua NFC "Tarroja" & Kortteja.

Todella hyviä. Suosittelen =). Itselläni on yksi Sonyn NFC "tarra" (avainperä enemmän).Sen voi ohjelmoita muuttamaan Profiilia (siis työ, koti, yö, äänetön, Auto & ym), Herätyskelloon, Wifi/4G päälle/kiinni

Tämä kuulostaa aikamoiselta näpertelyltä. Oma puhelimeni menee "yömoodiin" kun kello on tarpeeksi paljon ja äänettömäksi sen saa yhdestä fyysisestä napista napsauttamalla. Ja en kyllä keksi miksi puhelimeni pitäisi toimia eri tavalla kun olen kotona tai töissä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:


ja jopa se maksaminen puhelimella (Elisa Lompakko).

En tunne Elisan tuotetta kauhean hyvin, tuo voi olla ihan näppärä. Elisalla on ainakin kaksi lähimaksutuotetta "Maksutarra" ja "Lähimaksu SIM", mikä niiden ero on ja miten kumpikaan niistä on minulle parempi kuin lähimaksu pankkikortilla?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:


+ Tiedostojen siirtämiseen Android:ssa - Androd Beam.

Periaatteessa joo, mutta vähän hölmöä että tiedostonsiirtoon tarvitaan laitteiden fyysinen kosketus.

Vastaa
pentsu
pentsu

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

]

Tämä kuulostaa aikamoiselta näpertelyltä. Oma puhelimeni menee "yömoodiin" kun kello on tarpeeksi paljon ja äänettömäksi sen saa yhdestä fyysisestä napista napsauttamalla. Ja en kyllä keksi miksi puhelimeni pitäisi toimia eri tavalla kun olen kotona tai töissä.

Tämä kuullostaa helposti näpertelyltä, mutta (useamman vuoden vanhassa) N9:ssä tuo toi ainakin yhden mukavan ominaisuuden. NFC tagi autotelineessä sai puhelimen menemään "autotilaan" kun puhelin laitettiin telineeseen. Sama oli tuon yöpöytähomman kanssa joka on kyllä aivan turha kuten jo mainitsitkin. Autossa tuo oli kyllä kätevä. Käyttökohteille oikeastaan oli mielikuvitus rajana. Itse en kyllä keksinyt muuta...

Vastaa
perhana
perhana

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

]

Tämä kuulostaa aikamoiselta näpertelyltä. Oma puhelimeni menee "yömoodiin" kun kello on tarpeeksi paljon ja äänettömäksi sen saa yhdestä fyysisestä napista napsauttamalla. Ja en kyllä keksi miksi puhelimeni pitäisi toimia eri tavalla kun olen kotona tai töissä.

Tämä kuullostaa helposti näpertelyltä, mutta (useamman vuoden vanhassa) N9:ssä tuo toi ainakin yhden mukavan ominaisuuden. NFC tagi autotelineessä sai puhelimen menemään "autotilaan" kun puhelin laitettiin telineeseen. Sama oli tuon yöpöytähomman kanssa joka on kyllä aivan turha kuten jo mainitsitkin. Autossa tuo oli kyllä kätevä. Käyttökohteille oikeastaan oli mielikuvitus rajana. Itse en kyllä keksinyt muuta...

Ketju kyllä rönsyilee jo aiheesta toiseen, mutta tuohon pitää mainita että tuo kyettiin toteuttamaan ilman nfc:täkin, itselläni on tuossa edelleen pöytäkellona vanha motorola milestone, jossa asia oli toteutettu jonkinlaisella magneettikytkimellä, eli kun puhelimen laittaa autotelineeseen, menee se automaattisesti "ajo-tilaan" jossa suuret kuvakkeet ajon aikana käytettäviä toimintoja varten, ja pöytätelineeseen kotona laitettaessa muuntuu pöytäkelloksi/sääasemaksi, ja tuo tunnistus tapahtuu siis niin että telineeseen on piiloitettu pieni magneetti niin että kun se osuu tiettyyn kohtaan puhelimen takana, tunnistaa puhelin olevansa telineessä, ja magneetti autotelineessä on sijoitettu hieman eri paikkaan kuin pöytätelineessä jolloin puhelin kykenee myös tunnistamaan kumpi teline oli kyseessä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Tämä kuulostaa aikamoiselta näpertelyltä. Oma puhelimeni menee "yömoodiin" kun kello on tarpeeksi paljon ja äänettömäksi sen saa yhdestä fyysisestä napista napsauttamalla. Ja en kyllä keksi miksi puhelimeni pitäisi toimia eri tavalla kun olen kotona tai töissä.


Käyttäjiä on erilaisia. Osalle riittää yksi/kaksi profiilia, toiset haluaa enemmän + automatiikkaa, NFC tagi ei siinä tietenkään kaikki voipa, mutta tarjoaa yhden välineen muiden joukossa .

NFC tageilla on paljon muutakin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


En tunne Elisan tuotetta kauhean hyvin, tuo voi olla ihan näppärä. Elisalla on ainakin kaksi lähimaksutuotetta "Maksutarra" ja "Lähimaksu SIM", mikä niiden ero on ja miten kumpikaan niistä on minulle parempi kuin lähimaksu pankkikortilla?


SIM ei välttämättä erityisen näppärä, mutta juju lähinnä siinä että on aina luurin mukana ja vähän turvallisempi kuin tarra.
Elisa lompakon etu tavanomaiseen NFC maksukorttiin on kukkaromaisuus, eli on ns prepaid.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

ja miten kumpikaan niistä on minulle parempi kuin lähimaksu pankkikortilla?


Jos jätetään tuo henkilökohtaisuus pois, niin hyvä nosto.

Mikä ärsyttää monia muovikorteissa ?
- Niitä on tolkuton määrä, aivan turhaan.

Mikä arsyttää avaimissa, mukaan lukien NFC kulkukortit
- Niitä on tolkuton määrä, aivan turhaan.

Nykyisellään toki pitää kriittisin kortti pitää matkassa mukana, mutta sekin olisi ratkaistavissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XB700:


+ Tiedostojen siirtämiseen Android:ssa - Androd Beam.

Periaatteessa joo, mutta vähän hölmöä että tiedostonsiirtoon tarvitaan laitteiden fyysinen kosketus.


Ennestään vieraiden välillä mahdollistaa hyvän käytettävyyden, ilman valmistaja sun muita suojettuja juttuja.

Eikä NFCssä mekaanista kosketusta tarvita, eikä valoa/näköyhteyttä. Eli toimii suojakoteloiden, lian sun muun läpi, vertaa esim 2D koodit. liskäksi käytössä erilaisia turvaominaisuuksia. Luemisen lisäksi voidaa kirjoittaa. Datamäärä laaja, eli ei tarvi tuketua pilveen niin herkästi.

NFCllä toinen osapuoli ei tarvi omaa virtalähdettä, vertaa esim muut tyypilliset radiotiedonsiirrot. Koko myös pieni, joka sekin lähinnä antennia, joka voi olla erittäin ohut.

NFC voidaan käyttää apuna esim BT ja Wifi yhteyksien muodostamiseen.

NFC on ollut pitkään käytössä, mutta totta että mahdollisuudet ovat paljon suuremmat. varsinkin puhelin sun muiden ns alykkäiden massalaitteiden yhteydessä. vertaa 2D tagit joiden taival oli pitkä.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

NFC tagi autotelineessä sai puhelimen menemään "autotilaan" kun puhelin laitettiin telineeseen.


Joku sanoo että tuohan hoituu sillä kun autokytkeytyy autosarjaan. Mutta juuri sen takia hyväesimerkki, sillä osa käyttää BT nappi kuuloketta,eikä euton BTtä, josta tunnistaisi. Tai kaikki ei halua että taskussa menisi johonkin auto tilaan, esim repsikkana ollessa.

Lisäksi sillä NFCllä hoituu mahdollinen autosarja paritus ja voi käyttää yleismallisia telineitä / autosarjoja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Sama oli tuon yöpöytähomman kanssa joka on kyllä aivan turha kuten jo mainitsitkin.


Osa haluaa yöksi eri profiilin kuin muulloin, käytettävyyden kannalta helppo.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Käyttökohteille oikeastaan oli mielikuvitus rajana. Itse en kyllä keksinyt muuta...


Tapauskohtaisia tietenkin ja riippuu myös kuinka Älypuhelin on alla. ns seniorikäytössä hyvä väline.

Noin keskiverto käyttäjää ajatellen niin toivoisi että tageja viljelisi muut. Kotiovella ei tarvi tagia millä voi soittaa kotiin, mutta taloyhtiöiden ovella soisi olevan mm huoltoyhtiön tagit, samoin liuta muita. Sama julkisissa paikoissa paljon käyttökohteita.


NFCtä voisi käyttää myös toisin päin. (maksaminen, tunnistus, allekirjoitus jne)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

...jolloin puhelin kykenee myös tunnistamaan kumpi teline oli kyseessä.


Vanhaan hyvään auto/kotiteline aikaan...

Ongelma siinä että olivat valmistaja, osittain jopa mallisarja. kohtaisia.

BT / Wifi riittää osalle jos haluaa että kotona ja autossa ollessa tapahtuu profiilin muutos, siihen ei oikeastaan NFC ole hyvä.

Vastaa
JoniS
JoniS

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Ja en kyllä keksi miksi puhelimeni pitäisi toimia eri tavalla kun olen kotona tai töissä.

esim. näytönlukitus pois kotona kokonaan kun sille ei siellä pitäisi mitään käyttöä olla, tosin nämäkin menee helpommin wifin(tunnistaa AP:n ja tekee määritetyt toiminnot) kautta kun puhelinta tarralle vilauttaen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Mikä ärsyttää monia muovikorteissa ?
- Niitä on tolkuton määrä, aivan turhaan.

Ja Elisan tuote poistaa niistä jokseenkin nolla, koska edelleen tarvitsee oikean kortin mukaan isompia ostoksia ja lähimaksua tukemattomia terminaaleja varten.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


NFC on ollut pitkään käytössä, mutta totta että mahdollisuudet ovat paljon suuremmat. varsinkin puhelin sun muiden ns alykkäiden massalaitteiden yhteydessä. vertaa 2D tagit joiden taival oli pitkä.

Ehkä niitä sovelluksia tulee, mutta en pidättäisi hengitystäni, kun 10 vuoden rummutuksen jälkeen käyttökohteet kännyköissä ovat edelleen kiven alla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Osa haluaa yöksi eri profiilin kuin muulloin, käytettävyyden kannalta helppo.

Eikös sen yön tunnista parhaiten kellosta, eikä lokaatioon ja käyttäjän muistiin sidotusta lätkästä?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Tapauskohtaisia tietenkin ja riippuu myös kuinka Älypuhelin on alla. ns seniorikäytössä hyvä väline.

Mitä tämä seniorikäyttö tarkoittaa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Ehkä niitä sovelluksia tulee, mutta en pidättäisi hengitystäni, kun 10 vuoden rummutuksen jälkeen käyttökohteet kännyköissä ovat edelleen kiven alla.


NFC toki arkipäivää pitkään, eri valmistajien luureihin tuki on alkanut tulee vasta viimevuosina.

Sovelluksiahan on jo nykyisellään paljon.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Osa haluaa yöksi eri profiilin kuin muulloin, käytettävyyden kannalta helppo.

Eikös sen yön tunnista parhaiten kellosta, eikä lokaatioon ja käyttäjän muistiin sidotusta lätkästä?


Hehe, sori, ajattelin tuossa yöllä sitä levon hetkeä (mm. nukkumista), en jotain kellonaikaa.
NFC ei korvaa kelloa.

Eli kyse käytettävyydestä, melkein jopa automaatiosta.

Samaan voi päästä esim sillä että pukee jonkin älyrannekkeen joka sitten käyttäjän levon hetkellä ohjaa puhelimen lepoprofiiliin. No ei sekään aina sama asia. ja yksinään tuota varten suorastaan kömpelö.

Huomio se että kaikki ei halua pitää yölläkään aina samaa profiilia, esim ammatin takia. Joku varmaan ehdottaa että pistää kalenteriin merkinnän ... jos sen joka tapauksessa tekee niin ok.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Mitä tämä seniorikäyttö tarkoittaa?

Ei hyvä sana, mutta paljon käytetty.
Tarkoitin siis sellaisia käyttäjiä (iästä riippumatta) joillain joitain ongelmia tavanomaisen (kosketusluurin) käytössä. Esim soittaminen. (juu osa senioreista on tosin näppäriä ja tehokkaita älypuhelimen käyttäjiä)

Esim tyypillinen sovellus, täpäyttää lähiomaisen NFC tagillistä kuvaa, tai avustajan kuvaa niin edelleen. Jos tarve seurata kuitata jotain tehtäviä, niin siinä jne.

Joku varmaan ehdottaa että kotinätölle pistää isoja kuvakkeita/pikavalintoja, ei tuo sitä estä, mutta kosketusnäytön räplääminen ei välttämättä helppoa, ja vaikka suijuisikin, niin tagi voi olla käytettävyys etu.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Sovelluksiahan on jo nykyisellään paljon.

Jollain määrittämällä paljon. Itse käyttäisin sanaa kourallinen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


NFC ei korvaa kelloa.

Ei todellakaan, vaan kello toimii tässä paremmin kuin NFC.

Oleellista ei ole onko juuri nukahtanut vai ei, kuten teknofiilistelysi älyrannekkeista oletti.

Oleellista on, että yöllä on puhelin hiljaa paitsi pakolliset soitot, ja mitä automaattisemmin sen parempi, NFC lätkän muistaminen ei ole kauhean automaattista, ei edes vaikka yöpyisi samassa paikassa joka yö.

Ja mitenkäs puhelin sitten menee päivämoodiin? Siihen nyt ainakin pitää mennä ajastimella eikä käyttäjän toimien seurauksena.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Huomio se että kaikki ei halua pitää yölläkään aina samaa profiilia, esim ammatin takia.

Kaikki eivät halua pitää minkäänlaisia profiileja. He eivät sitten käytä niitä eivätkä profiiliautomatiikkaa.

Liikkumattoman paikan ja kellonajan tunnistaa paremmin ja helpommin muulla teknologialla kuin NFC:lla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Tarkoitin siis sellaisia käyttäjiä (iästä riippumatta) joillain joitain ongelmia tavanomaisen (kosketusluurin) käytössä. Esim soittaminen.

Heille sitten varmaan on paljon paremmin sopivia laitteita saatavilla, isoin fyysisin napein ja ilman turhia ominaisuuksia? Akkukestokin on ihan toista luokkaa ja kännykän käyttö ei ole sidottu paikkaan (tai johonkin mukana kannettavaan NFC-muistikirjaan)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Ei todellakaan, vaan kello toimii tässä paremmin kuin NFC.


Ei kuvailemassani käyttötarkoituksessa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Oleellista on, että yöllä on puhelin hiljaa paitsi pakolliset soitot, ja mitä automaattisemmin sen parempi, NFC lätkän muistaminen ei ole kauhean automaattista, ei edes vaikka yöpyisi samassa paikassa joka yö.


Kuvaillussa käyttötarkoituksessa muistaminen ei ole ongelma, vaan kyse helppokäyttöisyydestä.

NFC ei estä profiilia valitsemsta muilla tavoin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Ja mitenkäs puhelin sitten menee päivämoodiin? Siihen nyt ainakin pitää mennä ajastimella eikä käyttäjän toimien seurauksena.


Siihen useita vaihtoehtoja, tarpeen mukaan

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Heille sitten varmaan on paljon paremmin sopivia laitteita saatavilla, isoin fyysisin napein ja ilman turhia ominaisuuksia?


Isoilla fyysisillä napeilla varustettuja on aika vähän ja ovat yleensä karsittu monesta muustakin kuin turhasta. Esim. markkinoilla on ollut myös luureja joissa hätä nappi ja/tai pari pikavalintaa, niissä turhan lisäksi karsittu melkein kaikki muukin.

Kannattaa muistaa että NFC ei jotenkin ihmeen kaupalla esim estä soittamasta muilla tavoin

Soittaminenkin oli vain yksi esimerkki.

NFC ei puhelimessa ole energina kulutuksella järisyttävä ongelma, sen vuorokaudessa viemällä energiamäärällä ei kovin pitkään puhuta , streemata jne. Jos muutenvain tai periaatteessa ei sitä halua käyttää niin sen yleensä luurista voi kytkeä pois.

Vastaa
pentsu
pentsu

33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Oleellista on, että yöllä on puhelin hiljaa paitsi pakolliset soitot, ja mitä automaattisemmin sen parempi, NFC lätkän muistaminen ei ole kauhean automaattista, ei edes vaikka yöpyisi samassa paikassa joka yö.

Ja mitenkäs puhelin sitten menee päivämoodiin? Siihen nyt ainakin pitää mennä ajastimella eikä käyttäjän toimien seurauksena.

Käsitit tämän ehkä väärin. Idea on siinä että NFC-tagi on esim. yöpöydässä. Puhelin menee "yötilaan" kun se laitetaan tagin päälle, ja vastaavasti palaa "päivätilaan" otettaessa pois siitä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:


Käsitit tämän ehkä väärin. Idea on siinä että NFC-tagi on esim. yöpöydässä. Puhelin menee "yötilaan" kun se laitetaan tagin päälle, ja vastaavasti palaa "päivätilaan" otettaessa pois siitä.

Kyllä mä sen käsitin ihan oikein, pidän sitä vaan erittäin huonona tapana määrittää yö ja päivä, kun kellokin on keksitty. Se vieläpä toimii riippumatta puhelimen ja sen omistajan lokaatiosta. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

35

Joillekkin keskustelussa olevat profiilit on vieras asia. Esim "Yö profiili" on tyypillinen profiilin nimi , ei kellon aika, eikä aurigon laskun - nousun välinen aika.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Joillekkin keskustelussa olevat profiilit on vieras asia. Esim "Yö profiili" on tyypillinen profiilin nimi , ei kellon aika, eikä aurigon laskun - nousun välinen aika.

Ja joillekin profiilit ja niiden kytkeminen NFC:lla on itseisarvo ja se metsä hukkuu puolta.

Jos tyypillisen "Yö profiilin" pointti on se, että yöllä ei häiritä, on hölmöä, että sen päällemeno riippuu lokaatiosta ja muistamista. Jos on tarkoitus, että aamulla haluaa olla tavoitettavissa, mutta nukkui pommiin ja puhelin edelleen "yöpöydällä yömoodissa" on sekin vähän huono juttu.

Jos se pointti onkin "siistiä, puhelin laittoi eri profiilin päälle yöpöydällä jännällä langattomalla tekniikalla, ihan sama toimiiko se järkevästi, vain mielikuvitus ja säätämiseen käytetty aika on rajana" niin esimerkki vaikuttaa erinomaiselta.

Vastaa
pentsu
pentsu

37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:


Käsitit tämän ehkä väärin. Idea on siinä että NFC-tagi on esim. yöpöydässä. Puhelin menee "yötilaan" kun se laitetaan tagin päälle, ja vastaavasti palaa "päivätilaan" otettaessa pois siitä.

Kyllä mä sen käsitin ihan oikein, pidän sitä vaan erittäin huonona tapana määrittää yö ja päivä, kun kellokin on keksitty. Se vieläpä toimii riippumatta puhelimen ja sen omistajan lokaatiosta. :)

No okei. Mä taas pidän erittäin huonona sitä että kello määrittelee milloin puhelin on hiljaa ja milloin ei. Joskus tulee valvottua pidempään, ja joskus taas nukuttua pidempään. Tässä nähdään että ihmisillä on eri tarpeita, vaikkakin joskus kummallisia sellaisia. Ehkä joillekin esim. yötyötä tekevälle on ihan Ok että puhelin on hiljaa silloin kun ollaan töissä, ja huutaa sitten päivällä kun haluaisi nukkua. Riippumatta lokaatiosta...

Asian vierestä mennään, mutta niin on menty alusta asti.

Vastaa
arivesa
arivesa

38

Käyhän tuo luurin NFC kioskilla maksamiseen,jos lukija tiskiltä jo löytyy,mutta rajan ylittävän summan voi hoitaa helpoiten kortilla.
Eli ilman ei tohdi liikenteessä olla.Sillä hoituu minimaksukin.Korttia ei tarvitse erikseen prepaidata,luurista en tiedä,koska ei käyttöä.

Hyödyllisimpiä NFC-ominaisuuksia lie datasiirto tavattaessa,ilman verkkaisia operaattoreita välissä.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

39

Olihan tuossa Nokia E72:ssa Advanced Call Manager jolla sai tosi monipuolisesti määritetty eri profiilien käytöt. Muija kaverilla olessa meni äänettömälle aikaisemmin kun oli pieniä mukuloita kun kotona meni myöhempään vasta. Raksalle kun pääsi niin meni äänet täpölle jne. Ei tarvinnut kikkailla kun tunnisti sijainnit wlan ja matkapuhelin verkkojen avulla. Jokaiseen uuteen paikkaan vaan sääti halutun uuden profiilin ja homma toimi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:


Hyödyllisimpiä NFC-ominaisuuksia lie datasiirto tavattaessa,ilman verkkaisia operaattoreita välissä.


Ilman operaattorien yhteyttä tosiaan toimii, isojen datamäärien (tiedostonjen) siirtoon on hidas, siihen taasen sopii BT 4->, Wifi, tai operaattorien nopeat yhteydet jne. (NFCtä voi käyttää noiden yhteyksien kättellyyn).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja