Katsaus Lumian uuteen kameraan paljastaa hyödyt ja heikkoudet

1
Matti Robinson

Katsaus Lumian uuteen kameraan paljastaa hyödyt ja heikkoudet
Windows Phone -laitteita ja erityisesti Lumia-laitteisiin siis keskittyvä sivusto All About Windows Phone on julkaissut Lumian päivitetystä kamerasovelluksesta kattavan artikkelikokonaisuuden.

AAWP:n Steve Litchfield käy läpi yksityiskohtaisesti kuinka Lumia-puhelimiin Denim-päivityspaketissa saapunut Lumia Camera 5 toimii Lumia 930:ssa ja Lumia 1520:ssa. Uudistusten mukana tulee mm. Rich Capture -ominaisuuden muokattavat HDR-kuvat sekä uudistunut käyttöliittymä.

Erityistä huomiota kiinnitetään Rich Captureen, joka on erittäin tervetullut ominaisuus ja mahdollistaa sekä taiteellisemmat että yleisesti parempilaatuiset kuvat. Samalla Litchfield kuitenkin huomauttaa, että ominaisuutta ei kannata oletuksena pitää päällä.

Rich Capturen heikkous piilee tarvittavassa tallennustilassa, jota usean kuvan ottaminen ja säilyttäminen vaatii. Ominaisuus vaatii 27 megatavua tavallisen, ylinäytteistystä käyttävän (mm. Lumia 930, Lumia 1520) kuvaparin noin 7 megatavun sijaan. Vertailuna tavallinen viiden megapikselin kuva, joka vaatii vain noin yhden megatavun.



Lumia 930:ssa tallennusilaa on varsin rajatusti 32 gigatavua, mutta Lumia 1520:ssa tallennusila on laajennettavissa microSD-muistikortilla.

Muista uudistuksista merkittävimpiä ovat tietysti kameran huimasti parantunut nopeus sekä kuvan uudelleenrajauksen siirtyminen Creative Studioon. Tuloksena on yksinkertaistettu ja suorituskykyisempi kamerasovellus, jonka muokkausominaisuudet löytyvät erillissovelluksesta.

Rich Capture on tällä hetkellä varsin rajoitettu esiasetusten suhteen, mutta Litchfield arvelee, että todennäköisesti tulossa on uusia asetuksia. Rich Capturen kuvat ja tiedot tallennetaan zip-pakettiin, joita voidaan hyväksikäyttää jatkossa uusilla tavoin.

Loppupäätelmänä on, että oletuksena Rich Capture kannattaa olla pois päältä ja asettaa päälle esimerkiksi pimeässä tai vastavaloon kuvatessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Taeco
Taeco

1

Millä asetuksilla 27Mt? Mulla koko setti yhden kuvan osalta vie n. 44Mt omalla L1520 kun tiedostomuotona on 16MP DNG 16:9. Jos valitsisi 19MP 4:3, se veisi vielä enemmän.

Mutta tämähän on vähän kun sanoisi, ettei kannata ostaa superhighspeed-kameraa, kun sen tuottamat videotiedostot ovat niin isoja. Tottakai se vie enemmän tilaa, kun tallentaa enemmän informaatiota.

Mielestäni tämän suurin heikkous on se, ettei asetus pysy päällä, jos kameran sulkee välillä. Haluaisin, että tämä olisi aina käytössä ihan kaikille kuville, joita otan. Myös manuaalisilla asetuksilla kuvia otettaessa, mikä ei tällä hetkellä onnistu laisinkaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.