Nokia lopettaa HERE-karttojen kehityksen Lumioille

3
Manu Pitkänen

Nokia lopettaa HERE-karttojen kehityksen Lumioille
Nokia on lopettanut HERE-sovellusten kehityksen Windows Phonella. HERE-sovellusten yhteensopivuus tulevien Windows-käyttöjärjestestelmien kanssa aiotaan kuitenkin edelleen varmistaa.

Ilman Nokian karttoja Lumia-puhelimien omistajat eivät kuitenkaan jää, sillä kehitysvastuun Windows Phone -sovelluksen kehittämisestä ottaa Microsoft. Näin ollen Nokia voi itse keskittyä HERE-palveluiden Android- ja iOS-sovellusten kehitykseen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä ITviikko.

Jää nähtäväksi aikooko Microsoft säilyttää HERE-sovelluksen nykyiselläänsä, vai onko tarkoitus jatkossa kehittää Bing Mapsia. Microsoft hakee parhaillaan säästöjä poistamalla päällekkäisyyksiä, joten jonkinlaista järkevöitystä luulisi karttasovellustarjontaankin tulevan.

HEREn johtoon syksyllä valittu Sean Fernback paljasti jo muutama kuukausi sitten, että Nokia aikoisi luopua karttasovellusten kehityksestä Windows Phonelle. Asiasta nousseen kohun jälkeen hän kuitenkin selvensi, ettei HERE-kartat ole häviämässä Lumioista mihinkään Microsoftin hankkiman karttalisenssin takia.Nokia on julkaissut HERE-kartat Google Playssä ja seuraavaksi yhtiö aikoo päivittää web-palveluaansa. Karttasovellus on tarkoitus julkaista iOS:lle ensi vuoden alussa.

Päivitys. Päivitetty lähdettä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € BIGBOX.FI
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 341 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
wele (vahvistamaton)

1

Nokia sanoi siirtävänsä resursseja androidin ja IOSin pariin kunnes saavat kaikki sovellukset samalle viivalle !
Here kartat pysyvät niin kauan wp alustalla kun microsoft niistä maksaa.
Ja kyseinen uutinen viittaa ilmeisestikkin siihen, että mikrosoftilla on oikeus kehittää Nokian Here karttoja windows alustoilla.

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Mielestäni Microsoftin olisi järkevää yrittää ostaa Here, vaikka se tulisikin kalliiksi. Se ei kuitenkaan ole Nokian ydintoimintaa ja hyvän karttakokemuksen varmistaminen kaikilla omilla alustoilla oon tärkeää. Heidän omassa Bing mapsissä ei ole juuri kehumista ja olisi järkevää saada paremmat kartat integroitua järjestelmään. Nyt Windowssissa ja Windows Phonessa kun joku sovellus tarvitsee karttoja, joutuu käyttäjä katselemaan Bingin karttoja.

Jostain syystä Here ei ole koskaan ollut WP:llä niin hyvä, kuin se oli aikanaan Symbisnilla. Silloin oli kävelijöillekin ääniopastus ja ajo-opastus kertoi kaistavalinnat paljon selkeämmin. Nyt se saattaa käskeä "pysyä vasemmalla kaistalla", vaikka ajat keskellä ei mitään yksikaistaisella tiellä - ei edes risteyksiä lähettyvillä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.