Twitch ei olekaan ykkönen – mobiilipelivideot jo paljon suurempi ilmiö

6
Manu Pitkänen

Twitch ei olekaan ykkönen – mobiilipelivideot jo paljon suurempi ilmiö
Mobiilipelejä ei enää pelata pelkästään ajan tappamiseksi, vaan ihmiset haluavat selvästi jakaa pelikokemuksensa muiden kanssa. Tähän markkinarakoon on iskenyt Kamcord-palvelu, jolla oli syyskuussa jo 1,3 miljoonaa sisällöntuottajaa. Se on himpun verran enemmän kuin tietokone- ja pelikonsolipelaajien suosimalla Twitchillä, jonka Amazon osti vähän aika sitten miljardilla dollarilla.

Uudistetut kehittäjätyökalut julkaisseen Kamcordin mukaan palvelun avulla ladataan joka minuutti yli tunnin edestä pelivideoita ja videoita löytyy tietokannasta 25 miljoonaa kappaletta. Uusi Kamcord sisältää tuen Applen WWDC-tapahtumassa esittelemälle Metal-grafiikkarajapinnalle, jonka avulla vältytään esimerkiksi OpenGL:n ohjelmistorakenteiden aiheuttamalta suorituskykyhäviöltä.Kehittäjille tarkoitettujen työkalujen lisäksi Kamcord päivitti videoiden katseluun tarkoitetun iOS-sovelluksen. Twitch julkaisi keväällä mobiilisovelluksille tarkoitetut kehitystyökalut, joten Twitchin ja Kamcordin välillä saatetaan nähdä tiivistä kilpailua.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (6)

_-Jaska-_
_-Jaska-_

1

En ollut kyllä koskaan aiemmin kuullut tästäkään palvelusta ennen tätä uutista. Sisällöntuottajia saattaa löytyä, mutta miten on katsojien laita? Itseä ei ainakaan todellakaan kiinnosta katsoa, kun joku pelaa pikselisiä kännykkäpelejä, kun voi katsoa Twitchistä ammattipelaamista ym. joka on oikeasti laadukasta viihdettä toisinkuin 12 vuotiaiden kännykkäpelaamisen katselu vai onko olemassa ammattikännykkäpelaajiakin? ;)

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:

En ollut kyllä koskaan aiemmin kuullut tästäkään palvelusta ennen tätä uutista. Sisällöntuottajia saattaa löytyä, mutta miten on katsojien laita? Itseä ei ainakaan todellakaan kiinnosta katsoa, kun joku pelaa pikselisiä kännykkäpelejä, kun voi katsoa Twitchistä ammattipelaamista ym. joka on oikeasti laadukasta viihdettä toisinkuin 12 vuotiaiden kännykkäpelaamisen katselu vai onko olemassa ammattikännykkäpelaajiakin? ;)

Veikkaan, että lausahduksesi tullaan liittämään tulevina vuosina legendaaristen "Arvioin maailmassa olevan tarvetta noin viidelle tietokoneelle" ; "640kb of RAM should be enough for everybody" ja "Kuka muka oikeasti tarvii nopeamman netin kuin ISDN?" rinnalle.. ;-)

Vastaa
teppoI
teppoI

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:

En ollut kyllä koskaan aiemmin kuullut tästäkään palvelusta ennen tätä uutista. Sisällöntuottajia saattaa löytyä, mutta miten on katsojien laita? Itseä ei ainakaan todellakaan kiinnosta katsoa, kun joku pelaa pikselisiä kännykkäpelejä, kun voi katsoa Twitchistä ammattipelaamista ym. joka on oikeasti laadukasta viihdettä toisinkuin 12 vuotiaiden kännykkäpelaamisen katselu vai onko olemassa ammattikännykkäpelaajiakin? ;)

Veikkaan, että lausahduksesi tullaan liittämään tulevina vuosina legendaaristen "Arvioin maailmassa olevan tarvetta noin viidelle tietokoneelle" ; "640kb of RAM should be enough for everybody" ja "Kuka muka oikeasti tarvii nopeamman netin kuin ISDN?" rinnalle.. ;-)

Jos rehellisiä ollaan, niin en ymmärrä miksi kukaan katsoo toisten pelaamista – kuten en ymmärrä vieläkään vintage-filtteröityjen kuvien ympärille luotua yhteisöpalveluakaan.

Maalaisjärki ei selvästikään toimi mobiilitrendien ennustamisessa :)

Vastaa
_-Jaska-_
_-Jaska-_

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:

En ollut kyllä koskaan aiemmin kuullut tästäkään palvelusta ennen tätä uutista. Sisällöntuottajia saattaa löytyä, mutta miten on katsojien laita? Itseä ei ainakaan todellakaan kiinnosta katsoa, kun joku pelaa pikselisiä kännykkäpelejä, kun voi katsoa Twitchistä ammattipelaamista ym. joka on oikeasti laadukasta viihdettä toisinkuin 12 vuotiaiden kännykkäpelaamisen katselu vai onko olemassa ammattikännykkäpelaajiakin? ;)

Veikkaan, että lausahduksesi tullaan liittämään tulevina vuosina legendaaristen "Arvioin maailmassa olevan tarvetta noin viidelle tietokoneelle" ; "640kb of RAM should be enough for everybody" ja "Kuka muka oikeasti tarvii nopeamman netin kuin ISDN?" rinnalle.. ;-)

Tottahan tuo on, että jossain vaiheessa kännykkäpelit todennäköisesti ohittavat PC/konsolipelaamisen, mutta en odota sitä tapahtuvaksi ainakaan lähiaikoina, koska edelleenkin suurin osa esim. Google Playn peleistä on "2D Flappy Bird"- tyylisiä pelejä. Onhan niitä muutamia ihan siedettäviä kännykkäpelejäkin, mutta niiden ongelmana taas on kosketusnäytön kontrollejen epätarkkuus verrattuna hiireen, joten pelaaminen on tökkivää eikä sitä sen vuoksi jaksa katsella.
Ehkä sitten vielä joskus...
Voisin ruveta pioneeriksi ja tituleerata itseni ammattimobiilipelaajaksi ja perustaa tiimin, joka pelaa Swing Coptersia, katsojat voivat sitten katsella minua näpyttämässä kännykän ruutua monta tuntia putkeen. Very intensive :D

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:


Jos rehellisiä ollaan, niin en ymmärrä miksi kukaan katsoo toisten pelaamista – kuten en ymmärrä vieläkään vintage-filtteröityjen kuvien ympärille luotua yhteisöpalveluakaan.

Maalaisjärki ei selvästikään toimi mobiilitrendien ennustamisessa :)


Itse katson muiden pelaamista, koska mitään hyvää urheilua ei enää televisiosta ilmaiseksi tule, joten olen korvannut sen katselun pelien katselulla, huvinsa kullakin :)

Vastaa
Synomi
Synomi

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:Jos rehellisiä ollaan, niin en ymmärrä miksi kukaan katsoo toisten pelaamista – kuten en ymmärrä vieläkään vintage-filtteröityjen kuvien ympärille luotua yhteisöpalveluakaan.

Maalaisjärki ei selvästikään toimi mobiilitrendien ennustamisessa :)

Taitaa puuttua myös vähän muuta ymmärrystä, jos et ymmärrä miksi toisten pelamaamista katsotaan. Toisten pelaamisen katsominen on loogisempaa kuin urheilun katsominen. Pelaamisen katsominen on viihdettä, mutta se myös opettaa itselle uusia asioita pelistä ja pelin yhteisöstä, tietty myös urheilun katsominen voi opettaa, mutta harvemmin se on pääsyy. Suorissa pelilähetyksissä voi myös usein olla suoraa yhteydessä pelaajaan ja keskustella hänen kanssaan. Itse en ole ikinä ollut kiinnostunut urheilun seuraamisesta, tosin pelilähetyksiä jaksaa aina sillon tällöin katsoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.