Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oletko kuullut WeChatista? Sovellus saattaa ohittaa pian Whatsappin käyttäjämäärissä

5
Matti Vähäkainu

Oletko kuullut WeChatista? Sovellus saattaa ohittaa pian Whatsappin käyttäjämäärissä
Whatsapp on lännessä yksi ehdottomasti suosituimpia viestintäsovelluksia. Usealla aluastalla toimiva viestintäsovellus on erityisen suosittu nuoremman koulukunnan ja valveentuneiden käyttäjien keskuudessa. 500 miljoonalla käyttäjällä Whatsapp on suurin tuntemistamme viestintäsovelluksista, mutta sen ykköspaikkaa uhkaa kiinalaissovellus.

Kiinassa erittäin suosituksi on kasvanut maan suurimman internet-palveluntarjoajan Tencentin omistama WeChat. Vuoden toisella neljänneksellä sen käyttäjäkunta oli kasvanut 438 miljoonaan, joka oli 10 prosenttia aiempaa enemmän. Samalla tahdilla puoli miljardia menisi rikki vielä tänä vuonna.

Vailla haasteita WeChatin jatko ei kuitenkaan ole. ZDNet kertoo, että yhtiön suosio on suurinta kotimaassaan Kiinassa, joka alkaakin olla melko saturoitunut huolimatta 1,3 miljardista asukkaasta. Kilpailemassa on lisäksi muita viestintäsovelluksia, joskin esimerkiksi japanilainen Line-sovellus on kielletty Kiinassa.WeChat itsekin joutuu kamppailemaan Kiinan lainsäädäntöä vastaan, joka pakottaa tileihin oikeat nimet. Vääriä tunnuksia onkin jouduttu poistamaan massoittain. WeChatin kasvu löytyneekin helpommin Kiinan ulkopuolelta, jossa on nyt 100 miljoonaa käyttäjää. Mikäli läpilyönti tapahtuu kunnolla lännessä, niin sovellus voi helposti ohittaa käyttäjämäärissä Whatsappin. Toisaalta tällä hetkellä Whatsappilla on vahva asema erityisesti nuoremman käyttäjäkunnan keskuudessa.

Oletteko kokeilleet WeChatia ja millaiselta vaihtoehdolta se vaikuttaa? Kerro mielipiteesi kommenteissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Boss93
Boss93

1

Enpä, nyt lähtisi itse tuota käyttämään, kun vastahan saimme kuulla siitä, miten puhtaita jauhoja kiinalaisilla puhelinvalmistajilla on pussissaan...

Vastaa
samiaalto2
samiaalto2

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Enpä, nyt lähtisi itse tuota käyttämään, kun vastahan saimme kuulla siitä, miten puhtaita jauhoja kiinalaisilla puhelinvalmistajilla on pussissaan...

Huonoin argumentti ikinä

Vastaa
ZZboy
ZZboy

4

No on kai se WeChat suosittu, korvaa Skypen, voi pelata lottoa, ostaa elokuvalippuja, siirtää rahaa toisen tilille, maksaa kaikenmaailman maksuja mm. taksi, bookata lennot, tehdä ryhmä ostoksia. Vaimon tili ja kaikki kiinaksi, joten omakohtainen käyttö hyvin vähäistä, paitsi et se korvaa Skypen.

Vastaa
tataka
tataka

5

Itselläni sovellus toimi huonosti esim viestit kestivät tulla ja puhelut pätkivät kun vuoden sisään sitä testailin.

Skype ja viber toiminut itselläni paremmin, tosin skype ei koko ajan käytössä, vain peleissä.

Wickr saattaa jossain vaiheessa saada(maksullisena??) puhelutkin ja minusta se vaikuttaa turvallisemmalta kuin heml.is varsinkin jos se ylikirjoittaa viestit yms. Eiköhän suurin osa jotka heml.is joskus innolla odottelivat ole jo vaihtaneet jo johonkin muuhun, ja kun myöhässä tulee niin ei välttämättä kauhean moni(plus heidän kavereistaan) tahdo vaihtaa viestintäsovellusta...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja