Microsoft kommentoi Nokia X:ää: Keskitymme Windows Phoneen

1
Manu Pitkänen

Microsoft kommentoi Nokia X:ää: Keskitymme Windows Phoneen
Microsoftin viestintäjohtaja Frank X. Shaw kommentoi Microsoftin virallisessa blogissa Nokian tänään julkistamia X-tuoteperheen Android-puhelimia. Nokia on myymässä Devices & Services -yksikkönsä Microsoftille, jonka tärkein päävastus ekosysteemien sodassa on juuri Android. Tästä syystä on esitetty väitteitä, joiden mukaan Microsoft aikoisi lopettaa Android-puhelimet heti kun se vain on mahdollista.

Shaw muistuttaa blogikirjoituksessaan, että Microsoft ei omista vielä Nokian puhelinliiketoimintaa. Tästä syystä Microsoft ja Nokian puhelinyksikkö toimivat edelleen, yhteistyöstä huolimatta, toisistaan erillään. Nokialla on edelleen täysi päätäntävalta mitä sen puhelinyksikkö julkaisee. Vasta kun kauppa on saanut viranomaisilta viimeisen sinetin, voi Microsoft määräillä mitä Devices & Services tekee.



Blogikirjoituksessaan Shaw myös täsmensi, että Microsoftin mobiilistrategia keskittyy Windows Phoneen ja tätä tosiasiaa Nokian julkistukset eivät tule muuttamaan. Shaw on kuitenkin tyytyväinen siitä, että Microsoftin palvelut ja designkieli näkyvät Nokian X-puhelimissa.

Keväällä julkistettavalla Windows Phone 8.1 -alustalla Microsoft yrittää entistä voimallisemmin kilpailla Androidia vastaan kaikkein edullisimmissa älypuhelimissa. Nokian mukaan 100 euron älypuhelinsegmentti kasvaa tällä hetkellä kaikista nopeiten. Microsoftilla ei ole mitään syytä yrittää valloittaa tätä segmenttiä kilpailevalla alustalla, ei varsinkaan kun se samaan aikaan yrittää ulottaa Windows Phonea noin 100 euron hintaluokan puhelimiin. Vaikkei Nokia X -puhelimia teilattaisi heti keväällä, Microsoft tuskin tulee panostamaan niiden myyntiin kovin paljoa.

Shaw'n kommenteista paistaa läpi näkemys, että se mitä Nokia tällä hetkellä touhuaa puhelinsektorilla, ei ole sitä mitä Microsoft haluaa tehdä – tätä ei tietenkään sanota suoraan. Microsoftin Windows Phone -pomo Joe Belfiore antoi samankaltaisen lausunnon sunnuntaina. Hänen mukaan Microsoft innoissaan siitä mitä Nokia tekee, mutta samaan aikaan yhtiö on vähemmän innoissaan tietyistä Nokian projekteista.

Viime vuoden lopulla julkaistun yhtiökokousmateriaalin perusteella Nokialla ja Microsoftilla on 10-vuotinen oikeus käyttää Nokia-brändiä Series 30- ja Series 40 -pohjaisissa puhelimissa (käytännössä Asha-puhelimet). Android-pohjaisiin puhelimiin brändilisensointi ei yllä, joten MWC:ssä nähtävät puhelimet tulevat joka tapauksessa jäämään viimeisiksi Android-Nokioksi. Microsoft saattaa päästä pienimmällä kohulla, kun se jatkaa Nokia X -puhelimien myyntiä yrityskaupan toteutumisen jälkeenkin, mutta ei koskaan esittelisi niille seuraajia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Olli50
Olli50

1

On hyvin selvää, ettei MS innostu Androidin käytöstä. Oman käyttiksen markkinointi tuo parhaat voitot. Olisikohan WP käyttöjärjestelmän vika, etteivät Lumiat käy kaupaksi? En ole kokenut, että Lumiassa olisi vikoja tai puutteita, joiden vuoksi en sitä ostaisi. Päin vastoin, siinä on ylivoimaisuuksia, joita toisissa puhelimissa ei ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.