Arvostelussa 100 euron älypuhelimet

6
Samsung Galaxy Trend Plus, Nokia Asha 503 ja Nokia Lumia 520
Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sisällys

Sadalla eurolla saa älykkään peruspuhelimen tai perustason älypuhelimen

Yli 500 euroa maksavissa älypuhelimissa on ollut havaittavissa kypsymisen merkkejä. Puhelimien perusominaisuudet ja käyttökokemukseen keskeisesti vaikuttava tekniikka on kehittynyt jo niin pitkälle, että uusia malleja joudutaan markkinoimaan toisarvoisilla seikoilla ja ratkaisuilla, joita et tule todennäköisesti kovin useasti tarvitsemaan.

Esimerkkeinä mainittakoon Samsungin Air Gesture -käsieleet, jopa kahdeksanytimiset suoritinpiirit, yli kahden gigatavun keskusmuistit, kaarevoitetut näytöt ja megapikseleillä markkinoitavat kamerat. Myöhemmin tänä vuonna listaan voitaneen lisätä jopa 2K-tarkkuuksiset näytöt. Paremmalla paneutumisella listaa voisi jatkaa vieläkin pidemmälle.

Samaan aikaan ennen valmistajien lippulaivamalleissa käytetty tekniikka on vanhentunut ja halventunut, minkä ansiosta niitä on voitu alkaa käyttää edullisimmissa malleissa. Vielä muutama vuosi sitten Nokia 500:n yhden gigahertsin suoritin oli ennen näkemätöntä satasen puhelimissa, mutta nyt tuplaytimisiä 1 GHz:n suorittimia löytyy puhelimesta kuin puhelimesta.

Puhelinvertailu.com päätti tarkistaa millaisia älypuhelimia nykypäivänä saa noin 100 eurolla. Saako tähän hintaan pätevän älypuhelimen vai pitääkö edelleen katsella kalliimpien mallien perään?

Saimme artikkelia varteen Nokialta viime syksynä esitellyn Asha 503:n ja viime kesänä myyntiin Suomessa tulleen Lumia 520:n. Samsungilta meille lähetettiin jouluna operaattoreiden myyntilistojen kärkipaikoilla komeilleen Galaxy Trendin paranneltu painos: Galaxy Trend Plus. Sonylta tiedustelimme Xperia E:tä, mutta vielä tänäkään päivänä emme ole saaneet vastausta – emmekä me jääneet sitä odottelemaan, joten Xperia E jäi kokeilematta. Testiin olisi voinut tietysti ottaa paljon muitakin malleja mm. Huaweilta ja LG:ltä, mutta niiden kokeikelut jäävät toiseen kertaan.

Nokia Lumia 520:tä myydään 120 euron hintaan, mutta viime aikoina sitä on saanut myös Vaatehuoneen Simon hinnoin eli 99 eurolla. Asha 503:a saa hieman edullisemmin, noin 90 eurolla. Galaxy Trend Plussaa myydään yleisimmin noin 125 eurolla – tarjoushaukat voivat saada sen edullisemminkin.

Nokia Asha 503

Nokian organisaatiorakennetta tunteva tietää, että yhtiön puhelinvalmistus on sijoitettu niin sanottuun Devices & Services -yksikköön, joka viime syksynä päätettiin myydä Microsoftille. Tämä kyseinen yksikkö jakaantuu kahteen osaa, joista toinen keskittyy älypuhelimiin eli käytönnössä Lumia-mallistoon ja toinen peruspuhelimiin. Tämä peruspuhelimia valmistava Mobile Phones -yksikkö valmistaa myös jonkin verran älypuhelimiksi luokiteltavia puhelimia, mistä Asha 503 on esimerkki.

Nokia Asha 503
Asha 503 on pirteän värinen ja hieman kalikkamainen laite.

Nokia Asha 503 perustuu puhelinvalmistajan omaan Asha-ohjelmistoalustaan, johon saatiin kehitysapua pari vuotta sitten Norjasta, kun Nokia osti Smarterphonen. Sen tavoitteena oli tuoda älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia mahdollisimman edullisiin laitteisiin. Nokian Asha-ohjelmistoalustan käyttöliittymästä voi löytää yhtäläisyyksiä Symbianiin ja Nokian N9:ssä käytettyyn MeeGoon.

Nokia Asha 503 Nokia Asha 503
 • Mitat:
 • 102,6 x 60,6 x 12,7 mm
 • Paino:
 • 110,2 g
 • Näyttö:
 • 3,0" 320x240 pikseliä, Gorilla Glass
 • Tallennustila:
 • 4 Gt (microSD-paikka)
 • Kamera:
 • 5 MP, kiinteä tarkennus, salama
 • Akku:
 • 1 200 mAh (3G-puheaika: 4,5 h)
 • Yhteydet:
 • Wi-Fi, Bluetooth 3.0 (SLAM)
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Nokia Asha

Nokia N9:stä tuttuja yksityiskohtia ovat esimerkiksi sivuttaissuuntainen Swipe-ele ja puhelimen herättäminen kaksoisnapauttamalla näyttöä. Asha-alusta tukee myös katsausnäyttöä, eli lukittuna ollessaan puhelimen näytöllä näkyy kellonaika ja tiettyjä käyttäjää todennäköisesti kiinnostavia ilmoituksia. Swipe-eleen pitää alkaa kunnolla näytön reunasta, keskemmältä näyttöä aloitettua lääppimistä Asha 503 ei rekisteröi.

Pikatie kuuluu älypuhelin-Ashojen erikoisuuksiin. Se on käytännössä näkymä, johon kootaan viimeksi avoinna olevia ohjelmia ja niiden käyttöhistoriaa. Näin viimeksi käytetyt ohjelmat löytyvät nopeammin kuin sovellusvalikon kautta. Osa ohjelmista voi näkyä widgettimäisinä pienoisohjelmina Pikatiellä, joten jotain valintoja voi tehdä ilman ohjelman aukaisemista. Pikatielle kootaan myös tulevia tapahtumia (esim. kalenterimerkintöjä). Halutessaan näkymää voi siistiä ohjelmista painamalla pitkään jonkin ohjelman kohdalla painamalla punaisesta ruksista mitkä kohteet haluaa pois. Itselleni oli todella helppo omaksua Pikatien logiikka, sillä Android-puolellakin olen tottunut siirtymään sovelluksiin moniajonäkymän välityksellä.

Suurin ja ehkä kaikkein odotetuin Asha 503:n tarjoama uudistus aiemmin esiteltyyn Asha 501:een nähden on tuki 3G-yhteyksille -- Asha 501:ssä sitä ei ollut, joten se rajoitti olennaisesti sen älypuhelimenomaista käyttöä. Mobiiliyhteyttä ei kuitenkaan pysty jakamaan Wi-Fi-verkoksi, mutta puhelinta voi kyllä käyttää "mokkulana" USB:n kautta.

Toinen tekninen puute 503:ssa on GPS:n uupuminen. Nokian sovelluskaupasta ladattavan Here-karttasovelluksen ansiosta puhelimen käyttäjät eivät kuitenkaan jää ilman kartta- ja navigointipalveluita. Puhelimen pieni, kolmen tuuman ja 320x240 pikselin näyttö on myös selkeä pettymys. Neljän gigatavun sisäisestä tallennustilasta vain noin 2,1 gigatavua on vapaata tilaa.

Asha 503 tarjoaa "oikeista" älypuhelimista tutun ydinkäyttökokemuksen, mutta paljoa muuta siltä ei kannata odottaa. Suorituskyky on kohtalainen ja sovellusten aukeamista joutuu odottelemaan. Tehokasta moniajoa on turha odottaa (ilmeisesti pienen RAM-muistin takia): musiikki- ja FM-radio jäävät kyllä taustalle soimaan ja selaimessa oleva verkkosivu jää auki jos teet välillä muuta, mutta harva muu sovellus ei jää taustalle avoimeksi. Verkkosivujen selaaminen on erittäin tuskaista, mikäli sivustosta ei ole saatavilla mobiililaitteille optimoitua versiota.

Nokia on parantanut Asha 503:n kameraa 501:een nähden lisäämällä kuvausvalon sekä päivittämällä kennon viiteen megapikseliin. Kiinteästä tarkennuksesta ei ole kuitenkaan päästy, joten tarkkojen lähikuvien nappaaminen jää vain haaveeksi.

Nokia Asha 503 testikuva Nokia Asha 503 testikuva

Ikävä kyllä tarkkojen lähikuvien nappaaminen Asha 503:lla jää vain haaveeksi.

Kamerasovelluksen käyttöliittymä on hyvin pelkistetty ja kuvaustilassa näytöllä ei oikeastaan näy lainkaan graafisia elementtejä. Kamerasta pääsee galleriaan sipaisemalla vasemmalle ja videokameraan sipaisemalla oikealle. Tästä voi koitua ongelmia huolimattomalla käytöllä, sillä puhelin voi tulkita sipaisut käskyiksi siirtyä sovellusvalikkoon. Ylimääräisiä kamera-asetuksia Asha 503:ssa ei ole, mutta salamaa, ajastusta, valkotasapainoa ja resoluutiota voi sentään säätää. Kamerasta löytyy myös neljä tehoste-efektiä, joilla voi koristella kuvia mikäli todellisuus näyttää liian tylsältä.

Asha 503 kuvaa oletuksena 480x320 pikselin videota, mutta maksimitarkkuus on 640x480 pikseliä. Kuvataajuus on "normaalitarkkuudella" (320x240) 28 FPS:ää, mutta tarkkuuden kasvaessa päivitysnopeuskin putoaa vaatimattomaan 18:aan. Kuten näytevideosta nähdään, ei kuvanlaatu ole hääppöinen, mutta täysin siedettävä.

Nokia lupaa Asha 503:n 1200 milliampeeritunnin akusta riittävän virtaa 12 tunnin käyttöön, mutta se pätee vain 2G-verkossa. Nopeammilla 3G-yhteyksillä akkukesto putoaa vain 4,5 tuntiin. Nokian ilmoittama 3G-akkukesto pitää testimme perusteella aika tarkkaan paikkaansa, mihin sisältyi avoinna olevan 3G-yhteyden lisäksi mm. FM-radion kuuntelua. Akkukestoa tukee se, ettei puhelin osaa pitää avoinaisena kuin yhden sovelluksen kerrallaan. Mahdollisuuksia vaikuttaa akkukeston pituuteen on muutamia: pitämällä kaksoisnäpäytyksellä heräävän näytön ja katsausnäytön poissa päältä sekä säätämällä näytön kirkkaus alhaiseksi ja käyttämällä datayhteystilana "tarvittaessa".

Nokia Asha 503

Nokian lehdistökuvissa läpinäkyvä muovipinta saattaa näyttää hallitsevalta, mutta todellisuudessa lisäkerros ei osu silmään läheskään yhtä voimakkaasti.

Nokialle ominaiseen tyyliin Asha 503 on pirteän värinen ja hieman kalikkamainen laite, joka erottautuu muista puhelimista kauppojen hyllyillä sukelluskoteloa muistuttuvan läpinäkyvän kuorensa ansiosta. Nokian lehdistökuvissa läpinäkyvä muovipinta saattaa näyttää hallitsevalta, mutta todellisuudessa lisäkerros ei osu silmään läheskään yhtä voimakkaasti. Siitä huolimatta puhelimesta välittyy hieman lelumainen fiilis.

Nokia Asha 503 on pätevä valinta erityisesti alakoulun ensimmäisiä luokkia käyvälle koululaiselle, jolle ollaan etsimässä elämän ensimmäistä älypuhelinta. Puhelinta on helppo käyttää, eikä sitä ole turvotettu lukuisilla valikoilla tai asetuksilla. Hintaa puhelimella on kuitenkin ominaisuuksiin ja tekniikkaan nähden turhan paljon. Mikäli odottaa puhelimeltaan yhtään enempää kuin aivan perustason ominaisuuksia, kannattaa suunnata katse kympin tai kaksi kalliimpiin malleihin.

Nokia Lumia 520

Vuosi sitten esitelty Nokia Lumia 520 on onnistunut löytämään tiensä ihmisten sydämiin ja taskuihin. Syystäkin, sillä kuten jo varsinaisessa Lumia 520 -arvostelussa totesimme, on se hinta-laatusuhteella mitattuna yksi markkinoiden parhaimmista puhelimista.

Nokia Lumia 520
Lumia 520 on hinta-laatusuhteeltaan yksi markkinoiden parhaimmista puhelimista.

Teknisesti Lumia 520 tarjoaa kaikki ne ominaisuudet, jotka älypuhelimessa pitääkin olla ja näytön osalta enemmänkin, sillä puhelinta voi käyttää hansikkaat kädessä. Ominaisuus on näppärä varsinkin pohjoisissa oloissa.

Puhelimen nelituumainen 800x480 pikselin näyttö on tarpeeksi tarkka ja sitä on mukava katsella pidempäänkin. Tämä ei pätenyt Asha 503:een, jossa on varsin karkea QVGA-tasoinen näyttö. Isommalta näytöltä on lisäksi paljon mukavampi selailla nettiä ja katsella videoita.

 • Mitat:
 • 119,9 x 64 x 9,9 mm
 • Paino:
 • 124 g
 • Näyttö:
 • 4,0", IPS, 800x480 pikseliä, Gorilla Glass, hansikaskäyttö
 • Suoritin:
 • tuplaytiminen, 1 GHz
 • RAM:
 • 512 MB
 • Tallennustila:
 • 8 Gt (microSD-paikka)
 • Kamera:
 • 5 MP, salama, videotallennus: 720p
 • Akku:
 • 1 430 mAh (3G-puheaika: 9,6 h)
 • Yhteydet:
 • Wi-Fi (b/g/n), Bluetooth 3.0
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Windows Phone 8

Puhelimen alhaisen hinnan vuoksi Nokia on joutunut pitämään sisäisen tallennustilan määrän kahdeksassa gigatavussa. Se ei ole paljoa, mutta kuitenkin enemmän kuin testin muissa puhelimissa. Windows Phone -käyttöjärjestelmä ja valmiiksi asennetut sovellukset vievät oman tilansa, joten vapaata tilaa Lumia 520:ssä on 4,5 gigatavua. Tilaa valokuvia ja videoita varten saa lisää microSD-kortin avulla, minkä ansiosta tiedostoja ei tarvitse jatkuvasti siirellä SkyDriveen tai tietokoneelle.

Suorituskyvyn puolesta Lumia 520:stä ei löydy valittamisen aihetta tavallisessa arkikäytössä. Puolen gigatavun RAM-muisti voi tuntua pieneltä kun on katsellut high-end-mallien teknisiä tietoja, mutta testin aikana en havainnut muistinkäytöstä johtuvaa hidastelua. Windows Phonen sovelluskaupasta löytyy erittän vähän ohjelmia, jotka vaativat enemmän kuin puoli gigatavua muistia. Vauhtia pitää yllä myös gigahertsin kellotaajuudella tikittävä tuplaydinsuoritin (Snapdragon).

Nokia Lumia 520 Nokia Lumia 520

Lumia 520:ssä on Asha 503:n tapaan viiden megpikselin kamera, mutta kiinteän tarkennuksen sijaan Windows-puhelimesta löytyy jo automaattitarkennus, jonka ansiosta makrokuvien ottaminen on mahdollista. Salamaa puhelimesta ei löydy, kuten ei myöskään etukameraa, joten viime aikoina kuumaksi trendiksi nousseiden selfie-kuvien ottaminen on astetta haastavampaa. Samasta syystä Lumia 520 ei sovellu videopuhelujen soittamiseen.

Videoiden kuvaaminen onnistuu 720p-tarkkuudella. Yllä on Lumia 520:lla kuvattu näytevideo.

Nokia Lumia 520 testikuva Nokia Lumia 520 testikuva

Lumia 520:n 1430 milliampeeritunnin akusta luvataan riittävän virtaa vajaan 10 tunnin käyttöön (3G-puheaika). Nettiselailussa ja videoiden katselussa puhelimen akusta riitti virtaa vajaa seitsemän tuntia.

Ulkonäöltään Lumia 520 on kaunis puhelin ja polykarbonaattikuoret tuntuvat hyvältä sormenpäissä. Koska puhelimeen on haluttu mahdollisuus takakuoren vaihtamiseen, ei natisevalta ja halvalta fiilikseltä ole voitu välttyä.

Samsung Galaxy Trend Plus

Korealaisen Samsungin vastine Nokian Lumia 520:lle on Android-käyttöjärjestelmään perustuva Galaxy Trend Plus, joka poikkeaa edullisemmasta Galaxy Trendistä lähinnä suorittimen suhteen (Trendissä yksiytiminen, 1 GHz).

Samsung Galaxy Trend Plus
Galaxy Trend Plussan käytön sujuvuus yllätti, mutta sovellukset aukesivat tahkeasti.

Minulla oli paljon ennakkoluuloja sadan euron Android-puhelimia kohtaan, joten odotukset Galaxy Trend Plussan suhteen eivät olleet kovin korkealla. Odotin yksinkertaisimmissakin operaatioissa pitkään miettivää ja hidasta puhelinta. Käytön sujuvuudessa Galaxy Trend Plus yltää kuitenkin samalle tasolle kuin Nokian Lumia 520, vaikka joidenkin sovellusten aukeamiseen menee aika kauan.

 • Mitat:
 • 121,5 x 63,1 x 10,57 mm
 • Paino:
 • 118 g
 • Näyttö:
 • 4,0", 800x480 pikseliä
 • Suoritin:
 • tuplaytiminen, 1,2 GHz
 • RAM:
 • 768 MB
 • Tallennustila:
 • 4 Gt (microSD-paikka)
 • Kamera:
 • 5 MP, salama, videotallennus: 720p
 • Akku:
 • 1 500 mAh (3G-puheaika: 7 h)
 • Yhteydet:
 • Wi-Fi (b/g/n), Bluetooth 4.0
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Android 4.1.2

Sitä ei voi kiistää, etteikö Samsungin puhelin rohmua keskusmuistia aika paljon. Senpä takia puhelissa on enemmän RAM-muistia kuin Lumia 520:ssä (768 MB). Ilman aktiivisina olevia ohjelmia, Galaxy Trend Plussan oma diagnostiikkaohjelma kertoo keskusmuistinkäytön olevan noin 400 megatavua, joten Lumia 520:n käyttämä 512 megatavua tulisi nopeasti aika nopeasti täyteen. Galaxy Trendissä on korkeammalla kellotaajuudella tikittävä tuplaydinsuoritin: 1,2 GHz.

Galaxy Trend Plussan neljän tuuman näyttö on tarkkuudeltaan 800x480 pikseliä, eli samanlainen kuin Lumia 520:ssa. Samsungin puhelimesta ei tosin löydy "hansikasnäyttöä", eli puhelinta ei voi käyttää kylmällä rukkaset kädessä.

Toinen mainitsemisen arvoinen ero puhelimien välillä on se, että Trend Plussassa ei ole mahdollisuutta näytön kirkkauden automaattiselle säädölle, toisin kuin Lumia 520:ssä. Kirkkausasetus löytyy kuitenkin nopeasti ilmoituskeskuksen alta, joten käsin säätäminenkään ei ole kovin työlästä.

Trend Plussassa on sama neljä gigatavua sisäistä tallennusmuistia kuin Nokia Asha 503:ssa. Ostajan kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tämä tallennustila ei ole suinkaan se kuinka paljon tilaa on varattu videoita ja kuvia varten. Neljästä gigatavusta vain kaksi gigatavua on vapaana, eli muistikortin hankkimista kannattaa vakavasti harkita.

Samsung Galaxy Trend Plus Samsung Galaxy Trend Plus

Vaikka Trend Plus häviääkin näytön ja tallennustilan suhteen Lumia 520:lle, on siinä viiden megapikselin kameran kaverina salamavalo. Automaattitarkennus on Galaxy Trend Plussassa selvästi hitaampi kuin Lumia 520:ssä. Välillä tarkennus jää arpomaan pitkäksikin aikaa tai sitten se ei ota kuvaa lainkaan. Kuten Lumia 520:ssäkin, Galaxy Trendillä voi kuvata 720p-tasoista videokuvaa.

Trend Plussasta löytyy videopuheluille tarkoitettua etukameraa, joka ei välttämättä laadussa häikäise ketään (0,3 Mpix), mutta on se tyhjää parempi.

Samsung Galaxy Trend Plus testikuva Samsung Galaxy Trend Plus testikuva

Galaxy Trend Plussassa on 1500 milliampeeritunnin akku, eli suurin testissä olleista laitteista. Puhelimelle luvataan seitsemän tunnin akkukestoa nettiselailussa. Arvio on optimistinen, sillä pääsimme itse vajaaseen 5,5 tuntiin. Lumia 520:ssä riitti akku siis hieman pidemmälle kuin Galaxy Trend Plussassa, vaikka siinä akku onkin hieman pienempi.

Ulkonäkönsä puolesta Samsung Galaxy Trend Plus on kuin leveillä näytön ympärillä olevilla kehyksillä varustettu Galaxy S3 Mini. Puhelin kärsii samasta viasta kuin Lumia 520, eli "ämpärimuovista" valmistettu takakuori nitisee ja natisee joka suuntaan, minkä takia se tuntuu halvalta. Vaikka puhelin onkin edullinen, ei sen tarvitsisi näkyä ja tuntua laitteen rakenteessa.

Yhteenveto

Artikkelin tavoitteena oli selventää millaisia ominaisuuksia nykypäivän noin 100 euroa maksavissa älypuhelimissa on ja millaisia asioita niiltä voidaan odottaa. Reippaan satasen puhelimelta voidaan jo vaatia ihan kunnon ominaisuuksia ja alhaista hintaa ei voida enää käyttää verukkeena ominaisuuksien puuttumiselle.

Kuten jutun otsikossakin jo todetaan, eivät sadan euron hintaiset puhelimet ole ole missään nimessä samanlaista sakkia, vaan ne voivat erota toisistaan hyvinkin paljon käyttökokemukseltaan. Tämä näkyy kun vertaa Asha 503:a noin 20 euroa kalliimpiin Nokia Lumia 520:aan ja Samsung Galaxy Trend Plussaan. Vaikka hintaero puhelimien välillä on aika pieni ja Nokia luokittelee Asha 503:n älypuhelimeksi, ovat laitteet kuin eri planeetoilta.

Asha 503 on kuin justeeri, kun taas Nokia Lumia 520:n ja Galaxy Trend Plus ovat kuin moottorisahoja. Sekä justeerilla että moottorisahalla kyllä onnistuu puiden kaataminen, mutta moottorisahan käyttäminen on paljon mukavampaa ja tehokkaampaa.

Vertauksen tarkoituksena oli sanoa, että Asha 503:lla pystyy kyllä tekemään samanlaisia asioita kuin Lumia 520:lla tai Galaxy Trend Plussalla, mutta samanlaista käyttökokemusta on turha odottaa. Jos haluat kunnollisen älypuhelimen, kannattaa satsata se muutama kymppi enemmän ja ostaa Lumia tai Galaxy Asha 503:n sijaan.

Puhelimen ostajan ei kannata perehtyä kovinkaan tarkasti puhelimien teknisiin ominaisuuksiin, sillä ne eivät kerro koko totuutta käyttökokemuksesta. Esimerkiksi Galaxy Trend Plussan voisi luulla olevan selvästi parempi kuin Lumia 520, koska siinä on nopeampi suoritin ja enemmän keskusmuistia. Windows Phone on kuitenkin optimoitu paremmin sitä käyttävälle raudalle, joten se ei tarvitse resursseja niin paljoa kuin Android-puhelimet.

Galaxy Trend Plussassa on kuitenkin salamavalo ja etukamera, jotka puuttuvat Lumia 520:stä. Nokialaisessa on taas kosketusnäyttö, jota voidaan käyttää hansikkaat kädessä.

Kommentit (6)

DonZQ
DonZQ

1

Jos pitäisi hankkia oikea älypuhelin halvalla niin hankkisin Moto G:n. Siinä laitteessa on markkinoiden paras hinta-laatu-suhde, vielä kun saisivat Suomeen asti. Jenkeistä tilatessa hinta olisi noin 200$ (16gb-versiolla) eli noin 150€ (+tietenkin postikulut ja mahdollisesti tulli)

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Jos pitäisi hankkia oikea älypuhelin halvalla niin hankkisin Moto G:n. Siinä laitteessa on markkinoiden paras hinta-laatu-suhde, vielä kun saisivat Suomeen asti. Jenkeistä tilatessa hinta olisi noin 200$ (16gb-versiolla) eli noin 150€ (+tietenkin postikulut ja mahdollisesti tulli)

Samaa mieltä, jos halpaa älypuhelinta kaipaa, kannattaa hommatata tuommonen.

Vastaa
perhana
perhana

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Jos pitäisi hankkia oikea älypuhelin halvalla niin hankkisin Moto G:n. Siinä laitteessa on markkinoiden paras hinta-laatu-suhde, vielä kun saisivat Suomeen asti. Jenkeistä tilatessa hinta olisi noin 200$ (16gb-versiolla) eli noin 150€ (+tietenkin postikulut ja mahdollisesti tulli)

Arvostelun lähtökohtanahan oli siis 100 euron älypuhelimet, eli jos nyt itsekkin laskeskelet sen Moto G:n maksavan 150 euroa + kulut, ei se suinkaan ole 100 euron älypuhelin.

Vastaa
miiu74
miiu74

4

Olen perhanan kanssa ihan samaa mieltä. Jos haetaan satasen maksavaa kännyä niin on ihan turhaa ehdotella, että "pistä nyt seitsemänkymppiä lisää,,,". Tuolla logiikalla kolmas ehdottelija voisi jo ehdottaa, että jos vielä kolmekymppiä laitat lisää niin saat jo tämmöisen,,,,

Vastaa
DonZQ
DonZQ

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Jos pitäisi hankkia oikea älypuhelin halvalla niin hankkisin Moto G:n. Siinä laitteessa on markkinoiden paras hinta-laatu-suhde, vielä kun saisivat Suomeen asti. Jenkeistä tilatessa hinta olisi noin 200$ (16gb-versiolla) eli noin 150€ (+tietenkin postikulut ja mahdollisesti tulli)

Arvostelun lähtökohtanahan oli siis 100 euron älypuhelimet, eli jos nyt itsekkin laskeskelet sen Moto G:n maksavan 150 euroa + kulut, ei se suinkaan ole 100 euron älypuhelin.

Kyllähän minä tuon pointin ymmärrän, mutta noistakin puhelimista satasella saat vain Ashan, joten en nyt Galaxya tahi Lumiaa ihan 100 euron luureiksi kutsuisi. ;) (Verkkokauppa.comissa molempien hinta pyöri siinä 125€:n hujakoilla. 25€ enemmän ja saisikin jo oikeasti ihan hyvän luurin)

Mutta se tästä.

Vastaa
Ketola
Ketola

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Kyllähän minä tuon pointin ymmärrän, mutta noistakin puhelimista satasella saat vain Ashan, joten en nyt Galaxya tahi Lumiaa ihan 100 euron luureiksi kutsuisi. ;) (Verkkokauppa.comissa molempien hinta pyöri siinä 125€:n hujakoilla. 25€ enemmän ja saisikin jo oikeasti ihan hyvän luurin)

Lumiaa irtosi Elisalta ja Gigantista jokunen viikko takaperin 99€ hintaan. Gigantin tarjous päättyi, mutta Elisalta saattaa vielä tuohon hintaan löytyäkin.

On kyllä tuohon hintaan melko lyömätön diili.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.