Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puheluhinnoissa valtavat erot EU:ssa, Suomessa soittaminen halpaa

9
Teemu Laitila

Puheluhinnoissa valtavat erot EU:ssa, Suomessa soittaminen halpaa
Virallisesti EU:n pitäisi muodostaa bisneksen kannalta yksi suuri sisämarkkina-alue, mutta ainakin telealalla todellisuus on vielä täysin toinen. EU:n tuoreen tutkimuksen mukaan erotus halvimpien ja kalleimpien puheluhintojen välillä unionin sisällä oli vuoden 2011 lopussa huikeat 774 prosenttia.

EU-maiden halvimmat puhelut soitetaan Liettuassa, jossa keskimääräinen minuuttiveloitus on vain 1,9 senttiä. Eniten puhumisestaan taas maksavat hollantilaiset, joiden keskimääräinen veloitus on 14,7 senttiä. Suomi sijoittuu puhelimen käyttäjän kannalta hyvin, minuutista maksetaan vain 6,1 senttiä, mikä on 32 prosenttia EU:n keskiarvoa matalampi.

Euroopan komission varapuheenjohtaja ja digitaalisesta kehityksestä vastaava komissaari Neelie Kroes ihmettelee eroja, joita ei voida selittää palvelun laadulla, palvelun tuottamisen kustannuksilla tai asiakkaiden ostovoimalla. Kroes vierittääkin syyn hintaeroista telemarkkinoiden voimakkaalle pirstoutumiselle. "Numerot osoittavat selkeästi, että 28 kansallista markkina-aluetta eivät ole kuluttajille hyväksi", Kroes pohtii.
Ratkaisuksi on tarjolla EU:n sisämarkkinoiden yhtenäistäminen, johon Kroes aikoo esitellä oman keinonsa syyskuun aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
eusucksbad (vahvistamaton)

1

"Numerot osoittavat selkeästi, että 28 kansallista markkina-aluetta eivät ole kuluttajille hyväksi"

Lue: 28 eri kansakuntaa ei ole EU:lle ja varsinkin sen päättäjille hyväksi.
Tässä ei ole mitään uutta. Ensiksi valitetaan roaming-maksuista, sen jälkeen valitetaan hintaeroista. Mitä seuraavaksi? Poistetaan samantien kaikki muodollisetkin rajat EU-valtioiden väliltä. Ja kaikki nuo eri kieletkin ovat vain riesana "kuluttajille", pistetään kaikki maat puhumaan vain yhtä ja samaa kieltä. Jokainen vähänkin aivojaan käyttävä tietää, mistä tässä sosialistisessa utopiassa on kyse. Mutta koska sitä toteutetaan pikkuhiljaa, useimmat eivät vaivaudu protestoimaan.

Vastaa
Boss93
Boss93

2

Juu kyllä tästä pikkuhiljaa United States of Europe syntyy, jos ei mitään tehdä... Mutta itse uutisessa itseäni kiinnosti, että miten tuo markkina-alueitten yhtenäistäminen käytännössä vaikuttaa puhelujen hintoihin? Itse näen todennäköisimpänä, että tehdään direktiivi, jonka mukaan puhelujen minuuttiveloitus tulee olla vastaava, kuin euroopassa keskimäärin... Eli toisin sanoen Suomen puhelujen hinnat nousisivat sen 67%

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

3

Eiköhän tässä ole takana se, että muutama isointa operaattoria lobbaavat EU:ta haluamaansa suuntaan. Suuntaan joka johtaa siihen, että kohta ei ole kuin ne muutama isoa kuten jenkeissä.

Vastaa
squi
squi

4

Käytännössä tulevat muutokset tarkoittanevat sitä, että kilpailu avataan ihan oikeasti koko EU:n laajuiseksi. Kilpailun pitäisi silloin tasata ja todennäköisesti myös laskea ainakin keskihintaa. Suomen kohdalta on vaikea ennustaa, onko muutokset hyviä vai huonoja. Jos hintatasossa lähestytään keskihintaa, niin puhelinlasku voikin kasvaa. Toisaalta taas isommalla operaattorilla voisi olla varaa pitää pienempiä katteita ja varoja riittäisi myös investointeihin, kuten 4G-verkon rakentamiseen.

Odotan mielenkiinnolla noita Kroesin syyskuussa lupaamia ehdotuksia.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

5

En ymmärrä mitä haittaa tästä olisi. Olisi vain useampi operaattori, josta valita. Mikäli mikään operaattori ei tule Suomeen, hinnat eivät muutu, koska miksi muuttuisivat. Jos taas halvempi operaattori tulee Suomeen, niin saan halvemman liittymän. Siinä tilanteessa minua ei kiinnosta jos Elisa/Sonera/DNA nostaa hintojaan.

Lisäksi kilpailun avaaminen olisi erittäin luonnollinen suunta Roaming maksujen poiston jälkeen. Ja Roaming maksuja tuskin kukaan jää kaipaamaan. Go Kroes!

Vastaa
jartar
jartar

6

Niin kauan kun palkat, verot jne. eivät ole samoja joka EU-maassa, niin on aika vaikea tehdä todellista hintavertailua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EU liittovaltioksi (vahvistamaton)

7

@1

28 keskenään kilpailevaa kansakuntaa ei ole hyväksi kenellekään, ei päättäjille eikä tavallisille kansalaisille. Alkaisi olla korkea aika unohtaa kansallismielisyys ja alkaa oikeasti rakentaa yhteistä eurooppaa liittovaltion suuntaan.

Liittovaltio ei ole mikään paha mörkö kuten jotkut uskottelee, vaam ssiitä hyötyisi kaikki. Hyvinä esimerkkeinä on Saksa ja USA. Saksa on kiistatta euroopan vahvin valtio siitäkin huolimatta, että se hävisi kaksi maailmansotaa, tuhottiin maantasalle ja jaettiin kahtia vuosikymmeniksi. Saksan liittovaltio on edelleen menestyvin maa euroopassa. Ja USA sitten, kaikki tietää ettei maailmassa ole kuin tyksi oikea supervalta ja se on USA. USA:lla on toki vaikeutensa kuten kaikilla, mutta lopuklta USAN talous on kuitenkin niin valtava ettei muut maat pääse lähellekään edes USA:n ollessa heikoimmillaan. USA on maailman vahvin maa niin taloudellisesti poliittuisesti kuin sotilaallisestikin. Ja se on seurausta siitä, että he puhaltavat yhteen hiileen eivätkä kilpaile keskenään kuten eurooppalaiset. Jenkittekevät kaikkensa yhden yhtenäisen liittovaltion hyväksi, ja se näkyy.

Euroopassa pitäs ottaa oppia Saksasta ja USA:sta ja tehdä EU:sta liittovaltio. Taloustilanne tulee vain pahenemaan his niin ei tehdö. Ennemmin tai myöhemmin keskenään kilpailevat maat on pakko yhdistää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

5@
>En ymmärrä mitä haittaa tästä olisi. Olisi vain useampi
>operaattori, josta valita. Mikäli mikään operaattori ei tule
>Suomeen, hinnat eivät muutu, koska miksi muuttuisivat.

Operaattorien yhtäaikeinen määrä on rajallinen, jos kansalliset operaattorit vaihdettaisiin isoihin EU kattaviin, niin pääkaupunkiseutu olisi heille yhtä kiinnostava kuin Rovaniemi kansallisille.

Jos lupaehtona EU väestöpeitto, niin sitä turha lähteä muodostaan Suomen uudellamaalla, vaan siellä missä euroopassa asuu ihmisiä.

5@
> Olisi vain useampi
> operaattori, josta valita.

Suomessa on nykyisellään useita mobiilioperaatoreita,
GSM:stä lähtien kahden aloittaneen lisäksi on ollut useita verkko-operaattoreita, tulokkaista on yhdestä on muodostunut merkittävä pysyvä. Loput tulokkaista kituuttaa tai kadonneet.

Suomessa jutunkin mukaan halpaa, ja maantieteellisesti yhtäisoissa maissa liki järjestäin reilusti kalliimpaa vaikka asiakkaita moninkertaisesti.

Vastaa
Boss93
Boss93

9

@7
Tuosta sotilaallisesta osuudesta voidaan kyllä olla montaa eri mieltä... Mielestäni kyllä kiina on tällä hetkellä sotilaallisesti vahvempi kuin USA. Lisäksi liittovaltio, jossa asuu lukematon määrä eri kansallisuuksia ei toimisi kovin hyvin niitten vähälukuisimpien kansallisuuksien osalta, joihin me suomalaisetkin lukeudumme.(Vrt. Intiaanit USA:ssa, Mongoolit kiinassa tai karjalaiset Venäjällä). Eli suomeksi sanottuna EU-liittovaltion talous saattaisi koko liittovaltion tasolla tarkasteltuna näyttää hyvältä, mutta meidän vähäisten kansallisuuksien tasolta katsottuna tilanne huononisi radikaalisti... Eli siitä vain liittovaltiota muodostamaan, jos haluat asua jossakin reservaatissa kituuttaen todella alhaisella sosiaalituella, haaveillen, että sinulla olisi rahaa käydä edes kättelemässä lääkäriä saati sitten, että voisit maksaa parantamisestasi...

Anteeksi off topicista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja