WSJ: iOS:n ulkonäkö uudistuu – kaksi versiota?

5
Manu Pitkänen

WSJ: iOS:n ulkonäkö uudistuu – kaksi versiota?
Applen WWDC-kehittäjätapahtuma polkaistaan tänään käyntiin. Tapahtumassa esitellään uudet yhtiön molemmista käyttöjärjestelmistä, iOS 7 ja OS X 10.9. Wall Street Journal on kuulut omilta lähteiltään tarkempia yksityiskohtia tapahtuman annista.

WSJ vahvistaa aiemmin huhutut tiedot iOS:n ulkonäön kattavasta uusimisesta. Mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä ei ole uusiutunut ulkonäön puolesta juurikaan sen esittelemisen jälkeen. Apple on itsekin tiedostanut sen olevan vanhentunut ja samat asiat eivät enää päde kuin iPhonen julkaisun aikoihin. Käyttöjärjestelmän ulkonäöstä haluttiin tehdä sellainen, että ihmiset oppivat käyttämään uutta laitetta mahdollisimman vaivattomasti. Nykyään ihmiset ovat jo oppineet puhelimen salat, joten vanhoista skeuomorfisista elementeistä voidaan luopua.

9to5mac-sivusto, joka on pitkin kevättä vuotanut tulevan iOS:n ominaisuuksia, on paljastanut oman näkemyksen miltä iOS 7:n vakiosovellusten ikonit näyttävät. Kuvat ovat mockuppeja, eli ne eivät ole Applen suunnittelemia, vaan 9to5mac-sivuston graafikon. Sivuston Seith Weintraub kertoo kuitenkin päässeen näkemään iOS 7:n beta-version ja ikonit on tehty hänen näkemänsä perusteella. Kuvien pitäisi siis antaa osviittaa mitä "aiempaa tasomainen design" käytännössä tarkoittaa.




Sivusto kertoo, että monesta sovelluksesta on olemassa sekä mustan- että valkoisenpuhuva versio. Kahden version funktiota ei vielä tiedetä, mutta yksi mahdollisuus on, että puhelin vaihtaa värimaailmaa ympäristön valoisuuden perusteella. Yhtä hyvin voi olla, että valkoisessa iPhonessa on vaalea värimaailma ja mustassa iPhonessa tumma värimaailma tai sitten Apple vain haluaa tarjota käyttäjille useamman vaihtoehdon.

IOS sisältää WSJ:n mukaan myös uusia tapoja jakaa kuvia sekä videoita muiden iPhone-käyttäjien kesken. Apple aikoo esitellä uuden suoratoistopalvelun, uusia kannettavia sekä uuden version OS X:stä. Uusi iPhone nähdään näillä näkymin syksyllä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 40
299 € Power
383 € CDON
465 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 389 €

Xiaomi Redmi 12 – hinta laskenut -19%

Xiaomi Redmi 12
129 € Bigbox
152 € Proshop
159 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 159 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox
235 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Samsung Galaxy A55 – hinta laskenut -16%

Samsung Galaxy A55
349 € Power
349 € Elisa
349 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 414 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
kekkerke-2 (vahvistamaton)

3

No en oikein tiedä mitä itse applen tapauksessa tekisin uuteen versioon... Ulkonäkö ja muutama uus ominaisuus hillitysti koska en ainakaan itse uskaltaisi liikaa muuttaa jo parasta ja toimivinta mobiilijärjestelmää.

Vastaa
delic
delic

4

Ei ei ei.

Jos wwdc bannerit yhtään antaa esimakua tulevasta niin se tulee olemaan paljon valkoista ja värikästä. Erittäin freshin näköistä ja täysin erilaista mitä nykyinen.

http://9to5mac.files.wordpress.com/2013...?w=2048&h&h=734

http://images.itechpost.com/data/images...-2013.jpg?w=600

Illasta tulee kyllä todella mielenkiintoinen.

Tässä vielä lisää kuvia bannereista ym. http://appleinsider.com/articles/13/06/...to-wrap-metreon näin graafisen alan ihmisenä tulee heti fiilis ja näkemys mitä noista itse tekisi, mielenkiintoista nähdä osuuko oma näkemys yhtään sinnepäin mitä Ivellä on mielessä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.