Apple joutuu korvaamaan takuuasiakkaille kymmeniä miljoonia

7
Valtteri Ahonen

Apple joutuu korvaamaan takuuasiakkaille kymmeniä miljoonia
Muun muassa puhelimia ja tablettikoneita valmistava Apple on joutunut taipumaan takuuehtojaan koskevassa kiistassa San Franciscossa. Sovittelun myötä yhtiön maksettavaksi kertyy 53 miljoonaa dollaria, kertoo Wired.

Kyse on iPhoneja ja iPodeja koskeva takuukiista, jossa Apple ei ole suostunut korjaamaan takuuhuoltoon tuotuja laitteita. Puhelinten ja tablettien sisällä on valkoinen teippi, joka vaihtaa väriä joutuessaan kosketuksiin veden kanssa. Mikäli tässä teipissä on värivirhe laitetta huoltoon tuotaessa, on Apple sen perusteella kieltäytynyt takuukorjaamasta laitetta.

Teipin valmistanut 3M on nyt kuitenkin kertonut, että pelkästään korkea ilmankosteus, ei siis suora kosketus veteeen, voi aiheuttaa teipin värin muuttumisen.

Apple on tiettävästi viasta riippumatta kieltäytynyt ottamasta laitetta tarkempaan tutkintaan takuun puitteissa, mikäli teipin väri on ollut virheellinen. Teipit ovat olleet sekä kuuloke- että latausliitäntöjen läheisyydessä.



Oikeuden asiakirjojen mukaan Apple ei myönnä maksettavista korvauksista huolimatta kuitenkaan toimineensa asiassa väärin.

Jupakassa mukana olivat niin alkuperäinen iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS sekä ensimmäisen, toisen ja kolmannen sukupolven iPod Touch -laitteet. Näiden laitteiden huoltoon tyytymättömät voivat saada rahallisen korvauksen, joka on suuruusluokaltaan noin 200 dollaria.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (7)

teme565
teme565

5

Suomessa on onneksi kuluttajansuojalaki sen verran hyvä, että on jo sen perusteella selvää, että jotkut paperilipareet laitteen sisällä ei merkkaa paskaakaan.
Kyllähän ne huoltomiestä auttaa, voin sen ihan kokemuksesta sanoa, mutta ei niiden perusteella voi mitään johtopäätöstä tehdä, joka tapauksessa se laite on avattava ja tutkittava kosteusvahinkojen varalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.