Mozilla haluaa helpottaa netissä maksamista uudella rajapinnalla

1
Teemu Laitila

Mozilla haluaa helpottaa netissä maksamista uudella rajapinnalla
Mozilla suunnittelee uuden maksujärjestelmän sisäänrakentamista tuleviin Firefox OS -laitteisiin. Tavoitteena on helpottaa pienten maksujen tekemistä netissä kun käytössä on mobiililaite.

Navigator.mozPay() on mukailtu Googlen Wallet-palvelun rajapinnasta, mutta sitä on muokattu tukemaan useampia maksupalveluiden tarjoajia. Kun nettisivusto kutsuu rajapintaa, puhelimeen avautuu selkeä käyttöliittymä, jossa käyttäjä varmistaa henkilöllisyytensä salasanallaan ja maksu prosessoidaan, kuvailee Firefox OS -järjestelmän parissa työskentelevä insinööri Kumar McMillan toimintaa blogikirjoituksessaan.

Yhdeksi maksuvaihtoehdoksi kaavaillaan ostosten maksamista puhelinlaskussa. Ominaisuudelle olisi käyttöä tulevissa Firefox-puhelimissa, joita tullaan todennäköisesti julkaisemaan tiiviissä yhteistyössä mobiilioperaattoreiden kanssa. Järjestelmä helpottaisi operaattoreiden omien sovelluskauppojen pystyttämistä.Järjestelmää ei ole tarkoitus jättää vain Firefox OS:n ominaisuudeksi, vaan se on ajan myötä tulossa myös Firefoxin Android-versioon. Toinen Mozillan kohderyhmä ovatkin netin sisältöpalvelut, jotka nykyisellään toimivat mainosrahoitteisesti. Mobiililaitteissa mainosrahoitteisuus on kuitenkin hankalampi liiketoimintamalli. Mozillan suunnitelmissa on tarjota käyttäjille mahdollisuus maksaa hyvistä sisällöistä vaivattomasti ja helposti.

Nykyisellään rajapinta on jatkuvan kehityksen kohteena siihen saattaa tulla merkittäviäkin muutoksia. Tulevaisuudessa Mozilla kuitenkin pyrkii tekemään yhteistyötä alan muiden toimijoiden kanssa ja kehittämään yhteistä standardoitua rajapintaa W3C-organisaation kautta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.