Testissä Galaxy Note II: "Kun haluat nähdä enemmän"

21
Teemu Laitila

Testissä Galaxy Note II: Kun haluat nähdä enemmän
Samsung julkaisi vastikään seuraajan Galaxy Note -puhelimelle, joka yhdistelee puhelimen ominaisuuksia tablettia lähentelevään kokoluokkaan. Galaxy Note II jatkaa siitä mihin ensimmäinen Note jäi. Sen näyttö on isompi, konepellin alta löytyy enemmän tehoa ja puhelimeen on mahdutettu isompi akku, mutta itse laite on silti ohuempi.

Galaxy Note -puhelimet eivät ole todellisuudessa ensimmäisiä puhelimen ja tabletin välimaastoon pyrkiviä laitteita. Dell yritti niin kutsutun phabletin rakentamista jo vuonna 2010, mutta puhelinmarkkinoilla ei vielä oltu valmiita viiden tuuman puhelimeen. Yhtiö mainosti Streak-laitettaan puhelinominaisuuksilla varustettuna tablettina, mikä saattoi olla väärä lähestymistapa. Toisaalta myöskään tekniikka ei ollut valmista ottamaan kokoluokasta kaikkea irti. Viiden tuuman näyttö toimi vain 800x480 pikselin resoluutiolla ja laite oli kohtalaisen painava.Tekniikan ala ja erityisesti mobiilitekniikan ala muuttuu kuitenkin nopeasti. Samsungin uusimman Note II -puhelimen näyttö on jo 5,5 tuuman kokoinen ja edellisen mallin myyntilukujen perusteella yli viisituumaiselle puhelimelle tuntuisi nykyään löytyvän oma kannattajakuntansa.

Galaxy Note II on hinnoiteltu lippulaivamallien ylimpään luokkaan ja sen mainonnan perusteella Samsung pyrkii myymään sitä erityisesti bisneskäyttäjille, joille puhelimen hinnalla ei ole niin paljon merkitystä, kunhan ominaisuudet ovat kohdillaan.

Kun Samsung julkaisi ensimmäisen Galaxy Noten, yhtiön varsinainen kuluttajaluokan lippulaiva oli 4,3 tuuman Galaxy S II. Se jätti vielä kohtuullisesti tilaa seitsemän tuuman tablettien ja peruskokoisten älypuhelinten välimaastoon, etenkin kun Noten resoluutio oli aikanaan täysin omaa luokkaansa. Nyt puhelinten keskikoko ja resoluutio ovat kasvaneet ja samaan aikaan seitsemän tuuman tabletit ovat yleistyneet. Jääkö väliin vielä tilaa yhdelle laiteluokalle?Muotoilu ja rakenne

Galaxy Note II on edelleen iso puhelin, mutta siitä huolimatta sen rakenne on kohtuullisen siro. Muotoilussa on lainattu vahvasti Galaxy S III -mallin tyyliä eli puhelimesta ei löydy yhtään terävää kulmaa. Galaxy S III:n lanseerauksen yhteydessä Samsung vertasi tyyliä veden pyöreäksi hiomaan kiveen, mikä on kohtuullisen tarkka kuvaus ulkoasusta.


Valkoinen väri yhdistettynä kromin värisiin reunuksiin näyttää hyvältä, joskin tyyli alkaa olla hieman mielikuvitukseton, kun katsoo esimerkiksi Windows Phone -laitteista löytyviä värivaihtoehtoja. Rakenne on jämäkkä, mutta toisaalta kiiltäväpintainen ohuehkon oloinen muovi yhdistettynä jättimäisen puhelimen lasiseen etupintaan ei herätä luottamusta kestävyytensä suhteen samaan tapaan kuin esimerkiksi Nokian Lumia-mallien jämäkkä unibody-rakenne. Väkivaltainen kosketus asfaltin kanssa tekee mieli jättää kokeilematta.

Vaikka uuden Note II:n näyttö on kasvanut 0,2 tuuman verran, puhelimen fyysiset mitat ovat menneet lähinnä parempaan suuntaan. Puhelin on 151.1 x 80.5 x 9.4 mm kokoinen, eli hieman pidempi kuin edeltäjänsä, mutta samalla muutamia millejä kapeampi ja ohuempi. Paino on kasvanut viidellä grammalla 183 grammaan. Silti 5,5 tuuman näyttö on oikeasti iso ja puhelimen käyttö sujuu parhaiten kahdella kädellä. Esimerkiksi lukitusnäppäimeltä kotinäppäimelle siirryttäessä on harrastettava pientä sormiakrobatiaa kun puhelinta pyöräytetään kädessä parempaan asentoon. Koko tekee puhelimen ilmoitusten pikaisesta vilkaisusta hankalampaa kuin sen tarvitsisi olla.

Samsung ei ole myöntynyt Googlen Android 4.0 -järjestelmän mukana lanseerattujen virtuaalisten näppäinten käyttöön, vaan laitteen etupuolelta löytyy edelleen aiemmista malleista tuttu fyysinen kotinäppäin sekä sivuille sijoitetut kapasitiiviset valikko- ja takaisin-näppäimet. Lisäksi etupuolelta löytyy yläreunasta kamera, kaiutin sekä sensoreiden aukot ja ilmoituksista kertova led-valo.

Oikealle puolelle kromin väriseen reunukseen on sijoitettu vain ruudun lukitus/virtanappula ja vastakkaiselle sivulle on sijoitettu yhtenäinen näppäin äänenvoimakkuuden säätöön. Alhaalla on lataukseen ja tiedonsiirtoon käytettävä micro-USB-portti, mikrofoni sekä Samsungin stylus-kynä S-Pen säilytyskolossaan. Ylhäältä löytyy vielä 3,5 mm kuulokeliitin sekä toinen mikrofoni taustamelun poistamiseen puheluista. Puhelimen selkäpuolelle on sijoitettu yläreunaan kamera ja sen viereen led-salama. Alareunassa on kaiuttimen ritilä.
Näyttö ja tekniikka

Note II:n 5,5 tuuman näyttö perustuu Super AMOLED -paneeliin, jota suojaamassa on Corningin Gorilla Glass 2 -lasipinta. Näytön resoluutio on itse asiassa tippunut 1280x720 pikseliin verrattuna edellisen Noten 1280x800 pikseliin. Kun myös näytön fyysinen koko on samalla kasvanut, se tarkoittaa uudemman Note-mallin PPI-arvon laskemista 267 kuvapisteeseen tuumalla (alkuperäisessä Notessa PPI oli 285).Resoluution muutos tarkoittaa samalla tietysti kuvasuhteen muutosta, joka uudessa mallissa on nykyään tutumpi 16:9. Muutoksen suunta riippuu omista mieltymyksistä. Vanhemman mallin hieman leveämpi 16:10 on parempi nettikäytössä, jossa ruudulle mahtuu kerralla enemmän, mutta toisaalta natiivi 16:9 on parempi valinta, jos puhelimella katsoo paljon videota. Uudemmassa mallissa yleisesti 16:9 muodossa oleva video pystyy hyödyntämään koko näyttöpinta-alan.

Alkuperäisen Noten näyttö oli suoranainen ilo katsella ja käyttää huolimatta siitä, että paneelin alipikselit oli järjestetty paljon parjattuun PenTile-matriisiin, jossa alipikseleiden todellinen määrä on pienempi kuin kolmea eri väristä alipikseliä yhtä pikseliä kohti hyödyntävissä RGB-matriiseissa. Noten iso resoluutio kuitenkin poisti suurimman osan PenTile-matriisin aiheuttamista ongelmista. Uusi Note II perustuu RGB-matriisiin, josta löytyy kolme eriväristä alipikseliä yhtä kuvapistettä kohti, mutta jossa alipikseleiden sijoittelu poikkeaa normaalista vierekkäisestä mallista. Note II:n kuvanlaatu on joka tapauksessa erittäin hyvä eikä sen osalta löydy valittamista.


Konepellin alla

Note II on yksi tämän hetken suorituskykyisimmistä älypuhelimista. Sen sisuksista löytyy Samsungin oma neliytiminen Exynos 4412 -piiri, jonka Cortex-A9-arkkitehtuuriin perustuvat prosessoriytimet toimivat 1,6 GHz:n taajuudella. Näytönohjaimena toimii ARM:n suunnittelema Mali-400MP, joka ei ole enää uusinta uutta, mutta joka hoitaa oman työsarkansa edelleen kunnialla. RAM-muistin määrä on kaksi gigatavua.

Puhelimesta löytyy sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua ja lisää tilaa musiikille ja videolle saa muistikortilla. Laite tukee normaaliin tapaan kaikkia neljää suomalaista GSM-taajuutta (850/900/1800/1900MHz) ja 3G-taajuuksia (850/900/1900/2100MHz ). Verkkoyhteydet hoituvat mobiilidatan lisäksi WiFin välityksellä (a,b,g,n). Lisäksi ominaisuuslistalta löytyy Bluetooth 3.0, micro-USB (OTG), GPS- ja GLONASS-paikannus, FM-radio sekä NFC, josta alkaa olla pikku hiljaa olla hyötyä esimerkiksi kontaktien siirtämisessä tai muussa pienessä tiedonsiirrossa yhteensopivien laitteiden välillä. Iso puhelin mahdollistaa myös ison akun, jonka kapasiteetti on 3100 mAh.

Note II:n suorituskykyä ei voi juuri moittia, vaan korkealle kellotettu neliydinprosessori pyörittää Androidia äärimmäisen sulavasti. Laite ei pahemmin nikottele isommankaan työpöytäselaimelle tarkoitetun nettisivun kohdalla eikä runsaan viikon mittaisen testirupeaman aikana tuntunut kertaakaan siltä, että puhelimelta kaipaisi enemmän raakaa suorituskykyä. Vaikka prosessori ja valtava näyttö hörppivät virtaa käytössä ollessaan kohtuullisen paljon, Note II:n iso akku kestää kevyesti työpäivän ja vielä hetken matkaa seuraavaakin päivää, toki käytöstä riippuen.

Puhelimen ulkoinen kaiutin toistaa ääntä ainakin kohtuullisella voimakkuudella ja tarpeen vaatiessa käy myös musiikinkuunteluun. Puheluiden äänissä ei ole ainakaan Note II:n päässä valitettavaa ja aktiivinen melunpoisto hoitaa äänen perille asti selvänä.


Kamera

Note II sisältää takakameran, joka tallentaa kuvia 8 megapikselin (3264x2448) tarkkuudella. Kuvausvalona toimii yksi led-salama. Videokuvaus onnistuu FullHD-resoluutiolla 30 ruudun sekuntivauhtia. Videopuhelukäyttöön tarkoitettu etukamera puolestaan sisältää 1,9 megapikselin kennon, mikä riittää mainiosti omaan käyttötarkoitukseensa.

Kamera pärjää valoisassa erittäin hyvin eikä kuvanlaadussa ole valittamista. Laatu riittää erinomaisesti perus näppäilyyn, mutta perinteiseen tapaan pimeässä suorituskyvyssä ei ole enää hurraamista. Suuri näyttö tekee kameran käyttämisestä erittäin miellyttävää.

Kameran käyttöliittymä on tuttu muista TouchWiz-laitteista. Sovellus tarjoaa kohtuullisesti säätövaraa perus kuvausasetusten suhteen. Tarjolla on ISO-luvun säätö, salama päälle/pois, valkotasapaino, valotusarvo sekä erilaisia kuvaustiloja (HDR, pimeäkuvaus, panoraama).
Vasemmassa kuvassa kamera automaattitilassa ja oikealla käytössä on pimeäkuvaustila.Täysikokoinen yksityiskohta kuvasta


Esimerkkivideo 1080p-resoluutiolla kuvattuna:Käyttöjärjestelmä

Laitteen käyttöjärjestelmänä on Android 4.1.1 Jelly Bean, joka ei kuitenkaan ole enää edes kaikkein tuorein Android-versio. Samsungin tapaan käyttöliittymänä toimii kuitenkin TouchWiz ja sen uusin versio Nature UX. Vaikka TouchWiz on yksi parhaista (ellei jopa paras) valmistajien omista käyttöliittymistä, sen käyttö alkaa tuntua tuhlaukselta, sillä Androidin oma käyttöliittymä on parantunut merkittävästi kahden uusimman ison päivityksen myötä.


Note II:n käyttö on kaikille joskus TouchWiz-käyttöliittymää käyttäneille tuttua. Vanhempiin versioihin nähden uudistuksia on tapahtunut lähinnä lisää säätövaraa saaneessa ilmoituspaneelissa, josta löytyy kätevä rivi pikavalintoja usein käytettyjen asetusten säätämiseen. Jelly Beanin myötä sovellusten ilmoituksia voi laajentaa, jolloin esimerkiksi saapuneen tekstiviestin voi lukea lähes kokonaisuudessaan suoraan ilmoituskeskuksesta ja päättää tarvitseeko viestiin vastata välittömästi.


Jelly Bean myös tuo kotiruuduille helpomman hallinnan, kun widgettien ja ikonien siirtelyä on helpotettu aiempaan nähden. Lukitusruudulta voi avata puhelimen suoraan usein käytettyihin sovelluksiin kuten nettiselaimeen ja sään lisäksi lukitusruutu voi esittää esimerkiksi Facebook-päivityksiä.

Note II:n merkittävimmät erot Samsungin muihin TouchWiz-laitteisiin nähden ovat kuitenkin sovellukset, joissa tavalla tai toiselle hyödynnetään S-Pen-kynää. Lukitun puhelimen ruutu aukeaa, kun kynän ottaa pois säilytyskolostaan. Kynällä käytettäväksi on suunniteltu muutamia erityissovelluksia, joiden pääasiallinen tarkoitus on toimia muistikirjana käsin tehtäviä muistiinpanoja varten. Muistilapuista voi halutessaan rakentaa monimutkaisiakin kokonaisuuksia kuvien, matemaattisten kaavojen ja äänimuistiinpanojen avulla.Muistiinpanojen lisäksi kynä toimii esikatselulaitteena kuva- ja videogalleriassa, jossa ominaisuus tunnetaan nimellä AirView. Kuvakansioista saa esiin esikatselunäkymän pitämällä kynää kansion päällä ilman koskettamista ruutuun. Ilmestyvä esikatselu on kuitenkin vain juuri esikatselua varten, eikä siitä pääse hyppäämään suoraan haluamaansa kuvaan, mikä aluksi aiheutti ainakin itselleni hämmennystä. Videogalleriassa videoista näkee esikatselupätkät samalla tekniikalla ja itse videon pyöriessä AirView -toiminnolla näkee esikatselukuvaa videosta siirtämällä kynää ilmassa videon aikajanan päällä.Kynällä voi halutessaan hoitaa kaiken laitteen tekstinsyötön ja laitteen voi opettaa tunnistamaan käyttäjänsä kirjoitustyylin. Vaikka tekstintunnistus toimii yllättävänkin hyvin ja kirjoitustuntuma on jopa hyvä, perinteinen hyvä näppäimistö ennustavalla tekstinsyötöllä vie voiton kirjoitusnopeudessa ja tarkkuudessa. Ehkä tekstintunnistus kynän avulla kuitenkin tehostuisi päättäväisellä opettelulla ja totuttelulla.


Kaikesta huolimatta kynä tuntuu hieman päälle liimatulta ominaisuudelta, joka on otettu mukaan vain siksi, että isossa puhelimessa nyt sattuu olemaan tilaa tikun säilyttämiseen. Sama tunne tulee kynälle tarkoitetuista sovelluksista. Koska on kynä, sille on pitänyt keksiä myös käyttötarkoituksia. Normaalikäytössä esimerkiksi nettiselailu kynän avulla ei tunnu erityisen kätevältä, sillä laadukas ja responsiiviinen kosketusnäyttö on parhaimmillaan nimenomaan kosketeltuna.


Yhteenveto

Galaxy Note II -puhelimesta itsestään on hankala keksiä mitään kritisoitavaa. Laite on kaikin puolin laadukas, suorituskykyinen ja iso näyttö on parhaimmillaan nettiä selatessa tai kameraa käyttäessä. Laitteen ainut vika onkin sen fyysisissä mitoissa. Vaikka Note II on suhteellisen ohut eikä edes erityisen painava, iso näyttö tekee sen käytöstä kömpelöä yhdellä kädellä. Vaikka arvostan isojen näyttöjen hyötyjä, vedän rajan siihen kokoluokkaan, jossa laitteen käyttäminen onnistuu järkevästi ilman jatkuvaa sormitaiteilua tai kahta kättä.

Samsung keskittyy mainonnassaan paljon Note II:n kynän tuomiin mahdollisuuksiin, mikä tuntuu erikoiselta ratkaisulta. Omien kokemusteni perusteella Note II:n paras puoli (vaikkakin samalla pahin kompastuskivi) on sen iso näyttö. Kynän sijaan yhtiön kannattaisikin ehkä keskittyä kertomaan kuluttajille nettiselailun ihanuudesta tai siitä, miten näyttäviltä kuvat vaikuttavat isolta ruudulta katsottuna. Mainoslauseeksi sopisi "Galaxy Note II: Jos haluat nähdä kerralla enemmän".

Onko Galaxy Note II sitten hyvä välimuoto, jos ei halua erillistä puhelinta ja tablettia? Saattaa ollakin, jos on valmis luopumaan pienemmän puhelimen kätevyydestä. Toisaalta Note II sijoittuu selkeästi älypuhelinten korkeimpaan hintaluokkaan ja sen noin 650 euron hinnalla saa jo hyvän keskihintaisen älypuhelimen sekä lisäksi esimerkiksi seitsemän tuuman kokoisen Nexus 7 -tabletin.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
98 € Power
99 € Elisa
139 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Realme 11 Pro+ – hinta laskenut -17%

Realme 11 Pro+
499 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 598 €

Kommentit (21)

Kiedis
Kiedis

1

Millä perusteella kynä tuntuu päälle liimatulta ominaisuudelta? Kokeilitko esim. Quick Commandia? Ainakin itse pidän sitä varsin mukavana ja käyttöä nopeuttavana ominaisuutena. Kynän pointtihan onkin käyttää sitä silloin, kun siitä saattaisi olla hyötyä, eikä jatkuvasti esim. nettiä selatessa.

Vastaa
simsim4
simsim4

2

Toi koon kasvaminen on kusetusta. Suhde on muuttunut ei niinkään koko. Jotenkin en itse tykkää tosta 16:9 (ehkä koska olen tottunut oman Noteni 16:10) kynälle jää S-memossa liian vähän tilaa ja sivuttain käytettynä ei vaan jotenki toimi. Note 1 samoilla ominaisuuksilla niin ois varma ostos. Odottelen luultavasti Note 3:een.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
soneramies (vahvistamaton)

3

#2 Olen sama mieltä! Millä perusteella kynä tuntuu päälle liimatulta ominaisuudelta? Kynä on just se paras ominaisuus 5,8 näyttön jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
soneramies (vahvistamaton)

4

#2 Olen sama mieltä! Millä perusteella kynä tuntuu päälle liimatulta ominaisuudelta? Kynä on just se paras ominaisuus 5,8 näyttön jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

6

Minustakin suuntaus kapeaan 16:9 näyttöön tuntuu väärältä valinnalta. Mielestäni on heikko perustelu suuntaukselle on se, että teräväpiirtoelokuvat käyttävät samaa kuvasuhdetta. Mitä haittaa on elokuvien katsomiselle siitä, että pystysuunnassa on hieman enemmän tilaa? Ei elokuvan kuvasuhde muutu tästä mihinkään. Näytön suurempi korkeus (videoiden katseluasennossa) ei ole vaakamitasta pois.

Miksi haitata muuta käyttöä sellaisella videokatseluun löyhästi liittyvällä ominaisuudella, joka ei ole katselussa mitenkään tarpeellinen? Jos ei vierasta mustaa kehystä korkealaatuisten valokuvien ympärillä, miksi se haittaisi elokuvan ympärillä. Mustat kehykset elokuvilla on elokuvateatterissakin...

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

7

Sisään menevä stylist on ihan nappi notessa. On sen verran tappi sormet, että ei jaksa kurotella näytöllä.

Eikä erillisellä stylistillä tee mitään, aina tiellä.

Ei stylistillä mitään kyllä tee esim. Iphonissa kun näyttö on niin "pieni" että pystyy paremmin käyttämän sormilla (ex puhelin).
Takas olisin vaihtanut jos ipad miniä olisi voinut käyttää puhelimena.

Vastaa
Solonen
Solonen

10

Itse olen kanssa sitä mieltä että kynä EI ole liimattu ominaisuus, Arvostelussa ei myöskään katsottu kynän painetunnistusominaisuuksia eikä multi window ominaisuutta (kaksi ohjelmaa samanaikaisesti vierekkäin/päällekkäin). T: Noten omistaja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
note1 @ (vahvistamaton)

11

9@ Totta.Mutta miten voi Nokia puhelimien omistajat tietää tällaisista hienouksista!.Mutta asiaan...Samsung saisi patentoida itselleen tämän kynä systeemin itselleen!.

Vastaa
midmanic
midmanic

15

Kynän esittely oli kyllä huonosti valmisteltu. Tuntui kuin esittelijä ei vielä tietäisi mitä sillä voi tehdä. Olisi kannattanut katsella muutamia jenkkivideoita ensin ja sitten vasta käsitellä artikkelissa Note kakkosta.

Vastaa
jetinf
jetinf

17

"Esimerkiksi lukitusnäppäimeltä kotinäppäimelle siirryttäessä on harrastettava pientä sormiakrobatiaa kun puhelinta pyöräytetään kädessä parempaan asentoon. Koko tekee puhelimen ilmoitusten pikaisesta vilkaisusta hankalampaa kuin sen tarvitsisi olla."

puhelin herää myös kotinäppäimestä painettuna samalla tavalla kuin virtanäppäimestä...

Ja kaikki on suhteellista, itselläni ei ole pahemmin ongelmia yhdenkädenkäytön kanssa siitä johtuen että käsi ei ole kuin 12v tytöllä.

Vastaa
erppu
erppu

18

Aina Noten arvosteluissa valitetaan että se on liian iso. Kuitenkin samat miehet ovat valmiita kantamaan mukanaan kahta laitetta ja vielä reppua. Kyllä Note nyt sentään taskuun mahtuu. En kyllä tule tablettia ja reppua hankkimaan. Jos oikeasti haluaa tehdä jotain niin kunnon kannettava tietokone on sitten siellä repussa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeajeah (vahvistamaton)

19

@18 En voisi enempää olla samaa mieltä.
Puolueettomassa arvostelussa sitä paitsi ei mielestäni pitäisi tuoda ilmi subjektiivisia näkökantoja, puhelimen arvon (esim tähtien) vähentäjänä. Juuri kokohan on yksi suurimmista jutuista Notessa. Se riippuu käyttäjästä onko se ongelma vai ominaisuus. Itse puhelinta valittaessa, oli koko yksi tärkeimmistä yksittäisistä ominaisuuksista sitä valitessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
krama (vahvistamaton)

20

Kuukaus kerkes moinen olla jonka jälkeen puolen metrin korkeudelta tippu matolle ja näyttöhän meni sitten tuhanteen osiin... mutta suattaapi olla myöskin tosi huonoa tuuria...

Vastaa
Kiedis
Kiedis

21

krama, kai olet tietoinen Samsungin Premium Service -huoltokonseptista? Kiikutat puhelimen esim. SFC Huoltoon, jolloin vaihtavat näytön 60 euron hintaan odottaessa. Itsellä meni S3:n kanssa huollossa noin 10 minuuttia (20 minuutin jonotuksen päälle), kun puhelimeen vaihdettiin näyttö. 60 euron hinta on voimassa vain kerran (ja koskee tiettyjä, alle vuoden ikäisiä malleja). Huoltopaikat löytyvät Samsungin sivuilta, mutta puhelimen voi lähettää huoltoon myös ostopaikan kautta, mihin jälleenmyyjä toki lisää omat postikulunsa.

Melko huonolla tuurilla olet saanut näytön rikki, tosin ohut matto ei paljoa pudotusta vaimenna.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.