Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 808 Pureview'n saatavuus paranee heinäkuun puolivälin jälkeen

11
Manu Pitkänen

Nokia 808 Pureview'n saatavuus paranee heinäkuun puolivälin jälkeen
Puhelinvertailu.com uutisoi viime viikolla, että Nokian uusi 808 Pureview -kamerapuhelin oli hävinnyt DNA:n ja Saunalahden verkkokaupoista. Selvitimme asian syytä operaattoreilta ja Nokialta.

Elisan mukaan he saavat näillä näkymin puhelinta heinäkuun puolivälin jälkeen. Heinäkuun toimituserät ovat kuitenkin pieniä, joten laitteen myynti ja markkinointi aloitetaan vasta kun saatavuus on pystytty kunnolla varmistamaan.

Kysyimme Nokialta syytä puhelimen heikkoon saatavuuteen Suomessa. Onko kyse markkina-alueiden priorisoinnista, eli saatavilla olevat toimituserät viedään suurimmille markkina-alueille? Tähän emme saaneet suoraa vastausta, mutta viestinnästä kerrottiin, että "tuotannon alun jälkeen volyymit alkavat paremmin vastata kysyntää, joten laitteita on enemmän saatavilla."


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

teme565
teme565

1

Tätäkin on kovin hypetetty niin tottakai teknologianälkäiset haluavat kapulansa heti. Alkuun varmaan ehkä muutamia viikkoja viikkoja myy hyvin, mutta kiitos Elopin ja Symbianin haukkumisen, eiköhän tämäkin puhelin jää jonkinasteiseksi tähdenlennoksi.
Itse en edelleenkään näe järkeä koko kapulassa. Sen olemassaolon ainoa syy on hyvä kamera, mutta omasta mielestä kannattaa tuohon hintaan ostaa suosiolla erikseen puhelin ja erikseen joku edullisen luokan järkkäri niin taatusti saa parempia kuvia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

2

Hieno homma. Heinäkuusta Elisan liikkeessäkin puhuttiin, kun siellä kävin jokin aika sitten luuria kyselemässä.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

3

@1 Kannatan ideaa heti kun kerrot mistä löytyy järkkäri joka mahtuu samaan farkkujen taskuun puhelimeni kanssa. :)

Vastaa
qjis420
qjis420

5

Monet testit on osoittanut, että hyvissä olosuhteissa ei tartte järkkärille hävetä yhtään...ei tietty täysin järkkäriä korvaa, mutta aikaspitkälti kaikki pokkarit ainakin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Peanuts Hucko (vahvistamaton)

6

@3
Jos alkuperäisen kuvakoon kuvanlaatu on kriteerinä, niin Pureview ei varmasti korvaa järkkäriä. Katsopa Gsmarenan resoluutiokarttaa:
808:n kamera erottaa selvästi noin 3100 LPH eli (3100*1.333)*3100=12781300 ~12,7 mp absoluuttisena resoluutiona. Tämä on vain 33,3% ilmoitetusta 38 tehollisesta megapikselistä.
Pikseleitä on paljon, mutta informaatiota kuvissa ei lähellekään vastaavaa määrää.
Harvalla on käsitystä siitä, kuinka paljon anti-aliasing suodin, pieni linssi ja pienet pikselit heikentävät kuvanlaatua(tarkkuus, dynamiikka, kohina, värit).
Ja nämä Carl Zeiss -hypetykset voi unohtaa, eivät hekään fysiikan lakeja voi muuttaa...

Vastaa
Phiideer
Phiideer

8

@6

Puhe anti-aliasing suotimesta lienee ehkä vähän merkityksetöntä, koska digijärkkäreissäkin on myös ko. suodin...eikö? (Ellei me nyt sitten verrata tässä filmijärkkäreihin :) Lisäksi 808:n kuvan ylisämpläyksen myötä (12mpix kuvaan käytetään 38mpix dataa, noin kärjistettynä) anti-aliasing vaikutukset eivät ole niin merkittäviä.

Vaikka fysikaan lait asettaa rajoituksia, niin hyvä pieni linssi varmasti auttaa saamaan paremman kuvan kuin huono pieni linssi...eikö? Ei se mikään taikaluoti ole, yksi tekijä muiden joukossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Urho Kaleva Kekkonen (vahvistamaton)

9

@6
Optiikan pieni koko ei automaattisesti tarkoita huonoa erottelukykyä. Kyllä sillä vaan on merkitystä, että käytetäänkö laadukasta Carl Zeissin optiikkaa vai jotain muovista halpatavaraa.

"In fact, the resolution of this tiny machine is about 3 times higher than that of a grown up SLR lens."

Näin kertoi aikoinaan N8:n optiikasta Tri Hubert Nasse Carl Zeissilta ja 808:n uudempi optiikka on taatusti parempi kuin N8:n. Jo pelkästään siitä syystä, että linssielementtejä on vähemmän.

Niin ja 808 PureView:n pointtina EI ole se 38 megapikselin kuvakoko vaan ne PureView moodien "pixel binning" kuvakoot (8M, 5M ja 3M/2M), jolloin kuvapikselin kokoa ja samalla valonherkkyyttä kasvatetaan muodostamalla monesta pienestä vierekkäisestä pikselistä yksi iso "superpikseli", joka sitten pystyy erottamaan herkemmin valoa isomman pinta-alansa ansiosta ja näin tuottamaan parempia kuvia (vähemmän kohinaa, parempi väritoisto, dynamiikka ja suhteellinen erottelukyky).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
NOKIA808 (vahvistamaton)

10

mä hain oman sonera kaupasta viikko sitten! ihan kaapista otti! ensin kyl kyselin dna ja elisa kaupoista! ne tarjos vaan halpa liittymiä!puhelimista eivät tienneet mitään! oon kyl tyytyväinen ja todella hyviä kuvia tullu otettua paljon!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeivi (vahvistamaton)

11

808:ssa on erinomainen kamera. Aiemmin käytin iphone 4s:ää mutta sen käyttö jäänyt vähiin sen jälkeen kun ostin 808:n

Käyttiksistä meuhkataan turhaan. Ei keskivertokäyttäjä kovin montaa appsia puhelimessaan tarvi. Symbianille löytyy kaikki tarvittavat ja etuna se, ettei syö akkua kuten anroid ja ios.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja