Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tuo 808 Pureview'n Yhdysvaltoihin

39
Manu Pitkänen

Nokia tuo 808 Pureview'n Yhdysvaltoihin
Nokia aikoo tuoda 808 Pureview'n Yhdysvaltoihin. Asia ilmenee puhelimen päivitetystä saatavuuskartasta.

Puhelinvertailu.com uutisoi saatavuuskartasta noin kaksi viikkoa sitten, mutta tuolloin siinä ei mainittu Yhdysvaltoja. Nyt maa on lisätty niiden joukkoon, joissa Nokian 41 megapikselin kameralla varustettu älypuhelin tulee myyntiin. Nokia USA:n Chris Weber lupasi jo toukokuun alussa tuoda puhelimen yhdysvaltalaisten kuluttajien saataville. Kanadaa karttaan ei ole merkattu, kuten ei myöskään Australiaa, Britanniaa tai Irlantia. Koko Etelä-Amerikka on niin ikään saatavuusalueen ulkopuolella.

Tuotesivulta ei löydy mainintaa koska 808 Pureview tulee myyntiin Yhdysvalloissa, mutta itselleen voi sitä kautta tilata sähköpostimuistutuksen. Puhelimella ei ole operaattorikumppania.Matkapuhelinvalmistaja julkaisi Nokia US:n Facebook-sivuilla pari päivää sitten kiusoittelukuvia, joissa annettiin 808-aiheisia vinkkejä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (39)

ep_
ep_

1

Saa nähdä, mitä jenkit tykkäävät Symbianista. Ettei vaan tahraisi Nokian mainetta, se takkuava käyttis. Sitä tahraa Nokian ei kärsisi Yhdysvalloissa ottaa. Toisaalta hyvä kamera voisi vakuuttaa joitakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Takkuava (vahvistamaton)

2

@1: Oletko kokeillut käyttää 808:a kun takkuavaksi sitä sanot. Nykyandroideihin(SGS3 jne) verrattuna paljon sulavampi käyttää tämä 808.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

3

Milloinhan näkyy täällä päin? G -verkkokaupassa on varastotilanne <5, muissa ei ole vielä saatavilla. DNA, joka taisi ensiksi julkaista merkkejä 808 markkinoille tulosta ilmoittaa www-sivuilla tuotteen tulevan saataville vasta viikkojen päästä. Ei myöskään näkynyt esittelyrekissä.

Hyvin outo on Nokia taktiikka. Ekaks pusketaan täysillä Windows luuria markkinoille ja etenkin jenkkeihin. Esim. N9:ä ei USAn markkinoille päästetty.Nyt kun Symbian on lähes ajettu alas, julkaistaan 808 USAn markkinoille.

Vastaa
ep_
ep_

4

@2
Aina olen Symbiania tai itseasiassa nykyistä Nokia OS:aa ollut puollustamassa. Jenkit kun eivät kuitenkaan koskaan ole Symbianista (Nykyinen Nokia OS) liiemmin innostuneet.

Enpä sitten sitä vielä tiedä, miten hyvin 808 toimii. Niin ja jos joku onnistuu tekemään lagimattoman Androidin, on se kyllä jo kova saavutus.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Jaa-a, mites tähän nyt suhtautuisi. Mielenkiintoinen strategia, kyllä. Niinkin moniongelmaisen yhtiön kuin Nokia kannattaisi tosiaan keskittyä siihen yhteen alustaan, millä on vielä erittäin positiivinen leima, eli WP:n.

Itse kyllä pidän Symbianista (tai siis, "Nokia Bellestä"), mutta jatkuva strategian vaihtaminen ei voi olla hyväksi.

Voisihan tuon 808 tuoda jotenkin "hiljaa", että siitä jo tietävät ja kiinnostuneet voisivat sen ostaa, sekoittamatta muuten mielikuvia yms.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

@5

En sanoisi että WP:llä on "erittäin positiivinen leima".. Ehkä aliarvostetuin alusta tällä hetkellä.

Belle tosiaan on käytettävyydeltään mukava jo, ja 808:ssa varmaan speksien valossa vielä itse kokemiani parempi (mm. E7, 701, C7 jne).

Eipä näin kallista yksittäis"demoa" paljoa hiljaisella markkinoinnilla kannata, mikäli on tarkoitus tosiaan tuoda PV-tekniikka WP-luureihin niin sitä kannattaa rummuttaa ja tuoda ihmisten tietoisuuteen.

Vastaa
teppoI
teppoI

7

Itse veikkaisin, että ajatuksena on vain kerätä mahdollisimman paljon käyttökokemuksia PureView-tekniikasta, jota voidaan hyödyntää myöhemmin ilmestyvissä Lumia-puhelimissa.

Nokia USA:han ilmoitti viime vuoden puolella, ettei Symbian-puhelimia enää tule jenkkeihin. Eli kaupallinen syy ei voi olla taustalla 808:n lanseerauksessa.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

8

En näe Pureviewin markkinoimisessa mitään vikaa. Tosin tätä puhelinta kannattaisi mainostaa enemmän kamerana kuin kännykkänä. Voisi tulla enemmän ostajia...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

@6 Mielestäni teknologiasaitit ovat antaneet hyvinkin positiivisiä arvioita WP:stä, noin keskimäärin. Taitaa mielikuva WP:stä olla melko positiivinen, peruskuluttajalta kysyttäessä. Jos nyt perustallaaja WP:sta on kuullut edes...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

Kun puhelimella ei ole operaattorikumppania, ei puhelinta tule näkemään kukaan niiden kahden Symbian-fanin lisäksi.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@10 Eikös 808 herättänyt tietyissä piireissä (hyvää kameraa arvostavissa) kiinnostusta? Vai meinaatko, etteivät jenkit pääse tavastaan ostaa aina ja vain operaattoreilta puhelimensa?

Vastaa
Anestic
Anestic

12

@10 Tämä on ikävä kyllä aika lailla totuus. Tosin siellä on niin rutosti porukkaa, että niitä noksuintoilijoitakin voi olla enemmän kuin Suomessa myynti tulee olemaan :D Ja paljon matkustavat arvostavat kameraa ja joutuvat ostamaan luurit operaattorivapaana jenkeissä (tai näin olen ymmärtänyt).

Että mitä se haittaa jos se sinne viedään, kun kamerana sitä markkinoidaankin?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@11
Jenkeissä puhelin, jolla ei ole operaattorin subventiota, markkinapresenssiä ja markkinointia ei vaan myy. Ei vaikka olisi millainen jeesuspuhelin, jota 808 tuskin edes on.

Ja ihan sama voi käydä operaattorikumppanin kanssakin, jos se on liian pieni tai ei muusta syystä halua satsata laitteeseen riittävästi. Yksi suuri syy Palm Pre:n floppiin oli se, että operaattorikumppaniksi saatiin aluksi vain Sprint. Muitakin syitä toki oli.

Vastaa
ep_
ep_

14

Jep. Operaattorikumppanin puute on huono juttu. Mutta kuten teppol jo sanoikin, ideana on varmaankin saada niitä käyttökokemuksia jatkoa varten.

Vastaa
Anestic
Anestic

15

Selitetään vielä että jenkeissä tuo "kytky"-homma toimii vähän eritavalla. Siellä puhelimen saa todella edullisesti 2-vuoden sopimusta vastaan, mutta olen ymmärtänyt että sen puhepaketin hinta on sama kuin ilman puhelinta (saa valaistakin, jos olen väärässä).

Eli jos puhe/data-paketti maksaisi sinulle jokatapauksessa saman, niin otatko siihen 2-vuoden sopimusta vastaan puhelimen jopa ilmaiseksi tai vaikka galaxy s3:n 200 eurolla vai maksat joka tapauksessa sen paketin, mutta maksat puhelimesta 550 euroa?

Vastaa
Surffari
Surffari

16

@4

Itseasiassa Nokia OS on jo suht vanha os jonka paalle S30 ja S40 on rakennettu.

Nykyinen Symbian on Symbian OS:n ja Nokian siihen paalle rakentaman S60:n sekasikio.

Sinallaan Symbian oli (voidaan kai jo puhua oli) ihan hyva OS teknisesti, mutta Nokian aikoinaan rustaama S60 oli todella huonosti suunniteltu ja vastasi paaosin alustaa vaivanneista ongelmista.

Toki devaaminen Symbbarille/S60:lle oli aikamoista masokistien/gurujen hommaa ainakin ennen kuin Qt alustalle tuli.

Vastaa
Surffari
Surffari

17

Ja ihan ookoo tyota Nokia teki loppusuoralla Symbianin performanssin kanssa, silla esim E7/N8 olivat kuin eri puhelimet kun niihin flashasi Bellen. Kayttokokemus tosin ei oikeen iPhoneen yltanyt, mutta kuitenkin. Mielestani Symbianin saikin kuopata, mutta ei ehka niin kuin Elop asian hoiti. Olisi ollut mielenkiintoista nahda Bellen jalkeiset versiot jotka olivat roadmapilla viela jokin kk sitten.

Symbianin tahmaaminen johtui myos aika pitkalti siita etta Nokia ei missaan vaiheessa ole ollut etunenassa tuomaan nopeaa rautaa luureihin. Kylla kovalla prosulla saadaan lahes mika tahansa OS/UI lentamaan.

Esim Androidikaan EI ole mitenkaan hirvean optimoitu alusta jonka mm. Linaro osoitti. Esim X7/N8/E7:n prossut olivat muistaakseni jotain 680MHz. Olisi mielenkiintoista nahda miten vastaavalla raudalla pyoritettaisiin gingerbreadia. On harmillista etta Meltemi nyt sitten kuopattiin, silla se olisi ollut tosi kova benchmark linux-luureille kuten Android laitteille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
professional (vahvistamaton)

18

PUREVIEW. ERITTÄIN HYVÄ KAMERA. KUVIA VOI SUURENTAA MIELETTÖMÄSTI, TARKKA KUIN MIKÄ. AUDIOPUOLI ON EHDOTON HUIPPU. KYLLÄ ON MYÖS HELPPOKÄYTTÖINEN. NOKIA ARVOSTELIJAT VOISIVAT MENNÄ ITSEENSÄ JA LAKATA MORKKAAMASTA. Avaatkaapas uusi Samsungin takakuorta muutaman kerran ja huomaatte, että halkeaa kamera-aukon alapuolelta, saatika kuinka monta pudotusta kestää lattialle. Kyllä Nokia on kestävämpi kuin minkään muun firman tuote

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Matti1484324 (vahvistamaton)

19

Turha odottaa että 808-puhelin myisi paljon jenkeissä.

Sen sijaan PureView-tekniikan markkinoinnin kannalta kyseinen 808-julkaisu on hyvä. Vaikka suurta myyntiä ei tulisikaan, saa Nokia mainetta kameraosaamisellaan, vähän kuin valmisteluna WP-puhelimille joihin PureView jossakin vaiheessa laitetaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@15
Pitkältikin noin, esimerkiksi AT&T:lta (GSM-operaattori) on vaikea ostaa lukitsemattomiin puhelimiin halpaa prepaid dataa, koska se on tarkoitettu dumbphoneille ja älypuhelimille olisi virallisesti tarjolla ainoastaan kalliimpia vaihtoehtoja. (kokemus viime kesältä)

Hommaa sotkee vielä se, että mm. suurin ja kolmanneksi suurin operaattori (Verizon ja Sprint) käyttävät CDMA-tekniikkaa, eikä koko käsitettä lukitsematon puhelin oikein tunneta siinä maailmassa.

Viime aikoina myös älypuhelinten prepaid-dataliittymiä on alkanut saada paremmin ja ne ovat lisänneet suosiotaan, mm. Virgin Mobilelta saa liittymän, jossa USA:n mittapuun mukaan edullinen data. Puhelimesta maksetaan subventoimaton hinta, mutta käsittääkseni puhelin on kuitenkin lukittu Virginiin, koska senkin tekniikkana on CDMA. Sama pätee myös Cricket:iin ja MetroPCS:aan. 

Vastaa
ep_
ep_

23

@18
Nokian arvosteluahan se on tuo positiivinenkin arvostelu ja koska et tarkentanut, mitä pitäisi lakata morkkaamasta rikoit viestissäsi omaa neuvoasi morkkaamalla Samsungia.
Ja asiaan. Raaka tosiasia on se, että yhdysvalloissa ei pärjää ellei laitteelle ole operaattorikumppania. Tämä on myös syy siihen, miksei Nokia pärjännyt USA:ssa. 808 ei siis tule myymään yhtä hyvin kuin silloin, jos sillä olisi operaattorikumppani.

Ja kuten aiemmin mainittu, suuret myyntimäärät eivät ole todennäköisesti tarkoitus, vaan käyttökokemusten kerääminen.

Vastaa
Surffari
Surffari

24

@22
Vähän menee hiusten halkomiseksi, että miten se nimeäminen menee.

Kuitenkin Annan/Bellen (ja kuopatun C-alkuisen version jolla 808:kin tietojeni mukaan piti julkaista) jne pohjana on Symbian käyttöjärjestelmä sekä Nokian luoma S60. Symbianista puhutaan alustana vielä ja taannoinkin samalla tavalla, mutta kaupallisissa yhteyksissä Symbian _pyrittiin_ jättämään pois.

Esim Symbian kehittäjät oli Symbian kehittäjiä, eikä Anna tai Belle kehittähiä. =0)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

25

@13 Todennäköisesti tämä puhelin on suunnatto jo siitä valmiiksi kiinnostuneille, jota eittämättä jenkeissäkin on. Korjaan hieman alkuperäistä kysymystäni vastaamaan sitä, mitä tarkoitin kysyä.

Uskotko siis, että tästä puhelimesta jo valmiiksi kiinnostuneet ja sen haluavat jättävät sen hankkimatta, koska sitä ei saa operaattorilta kytkynä?

Tuskin kukaan sentään odottaakaan 808:sta mitään jättimenestystä saatika käyttää suuria määriä taaloja sen markkinointiin. Itse ainakin ymmärsi juurikin niin, että tämä nyt tuodaan niille valmiiksi kiinnostuneille jenkeille?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

26

@25
Riippuu ihan kiinnostuksen asteesta, mutta aivan varmasti osa "valmiiksi kiinnostuneista" jättää puhelimen ostamatta koska sen hankintahinta on ilman subventiota niin korkea. Osa saattaisi myös joutua maksamaan kahta puhelinplania samaan aikaan, koska on CDMA-asiakas, eikä sellaiseen diiliin voi mitenkään ottaa GSM-puhelinta.

Ja tietenkään kahden puhelimen loukku ei ole ainoastaan taloudellinen ongelma, kahden puhelimen kantaminen ei ole optimitilanne, kännykkäkameran, hyvänkin etu on nimenomaan se että se on kiinni toisessa laitteessa joka sinulla on aina mukana. 808:n edut tippuvat nopeasti jos sitä ei voikaan käyttää myös puhelimena.

"Valmiiksi kiinnostuneiden" määrä on mitä ilmeisimmin pieni, koska ennen Lumiaa Nokialla ei ole ollut minkäänlaista markkinapresenssiä eikä Nokiasta juuri kirjoitella missään. Symbian/Nokia-fanit ovat siinä maassa suunnilleen yhtä yleisiä kuin C64-fanit. Valitettavasti.

Olisi tietenkin toivottavaa että tilannetta saataisiin muutettua parempaan suuntaan, mutta aika vaikea uskoa nopeisiin muutoksiin.


(lisäsin toisen kappaleen)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

29

Mitä merkitystä sillä on tuleeko tämä myyntiin jenkeissä? Lumia malleilla oli, mutta ei maistunut jenkeille vaikka markkinointiin käytettiin kassavarat.

Kun Nokia OS vielä tuhottiin Elopin toimesta niin edes loistava kamera ei myyntiä tule edistämään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jooterve (vahvistamaton)

30

Ei sillä oo mitää väliä myykö puhelin jenkeissä, koska se ei ole sen tarkoituskaan eikö se ole ihan itsestään selvää? Sen tarkoituksena on hakea näkyvyyttä Nokialle ja sen tulevalle puhelintarjonnalle, vaikka tuo puhelin ei pääsekään siellä kuin uutisten loppukevennykseksi.

Vastaa
arivesa
arivesa

31

@30
Ei ole(olemassa)huonoa mustetta? Hyvä jos edes tuohon pääsee.
Tuolla kynnys kiinnostavuudessa on melko korkea.

Eipä juuri edes tulevaan viittaa,jollei WP kasiin sisälly.
Sen olisi voinut lanseerata silloin.

Toisaalta,mihin hankittu rauta olisi pitänyt upottaa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

32

eiköhän tällä 808:lla vaan haluta luoda odotusarvoa tulevan Lumian PV-kameramallille. Tän hirmukameran esiintuomisella haluttaneen näyttää kuinka erinomainen yhdistelmä saadaan aikaan kunnon kameralla ja videolla ja puhelin-kommunikointikampella. Nokia toivonee (?) herättävänsä tällä mielenkiinnon tuleviin wp-malleihinsa, joilla se uskoo saavuttavansa lisää markkina-asemaa USA:ssa.

Vastaa
arivesa
arivesa

33

@32
Jättämällä nyt Sym-808 ostavat jo syksyllä tyhjänpäälle?
Luulen että vaikutus uskottavuuteen on päinvastainen.

Hirmukameran(digizoomia lukuunottamatta)hyöty,on vähintään kyseenalainen.
Pyöreä 41 Mpix putoaa jo neliöidessä 36 tasolle.

Tuostakaan ei päädy,toistomenetelmistä johtuen,loppun asti kuin
alle seitsemäsosa.

Missä siis hyöty? Kukaan ei vielä ole kertonut.

Siis kyseessä vastaus kysymykseen,jota kukaan ei ole esittänyt?
Mutta kiva insseille?

Saksassa on sanonta:kaikkea mikä on mahdollista,ei tarvitse tehdä.

Vastaa
Surffari
Surffari

34

"Pureview" teknologian ja 808:n kehittamiseen on satsattu paljon ja vaittaisin etta 808 on eraanlainen proof of concept, jolla on saatu paljon kokemusta ja tietoa viemalla laite nainkin pitkalle loppuun. Monet R&D ongelmista ja niiden ratkaisuista loydetaan kehittyvaiheessa, ei suunnittelupoydalla.

808:n kayttajilta Nokia saa viela arvokasta tietoa siita miten paljon kayttajat laittavat painoarvoa millekin ominaisuuksille ja miten kaytttajat hyodyntavat laitetta ja sen ominaisuuksia. Tama tieto saadaan hyodynnettya tulevissa malleissa.

Voi olla etta 808:lla otetut kuvat ja videot ihastuttavat muitakin mahdollisia asiakkaita varsinkin sosiaalisessa mediassa ja tekniikkaa kohtaan saattaa hyvinkin kasvaa jonkinasteista hypea samaan tapaan kuin N8 hieman aikoinaan aiheutti.

Vastaa
arivesa
arivesa

35

Jotenkin noin kaiketi.Veljeni hehkutti N8:aa lyömättömänä,antoi siskolle vaihtaessaan ysiin heti sen tultua.
Se taas vaihtui Lumiseen kasisataseen heti kun tuli myyntiin.
Lumet jo sulaneet,900 kiikarissa,ellei jo yöpöydällä.
Siis neljä luuria alle kahdessa vuodessa.

Nyt kun kerroin,ettei WP8 toimi missään nyky-Lumiassa,single-coren takia,jäi miettimään.

Tuo mieleen orkesterin soittamassa Titanicin kannella.

Windows Phone Summit näytti tänään livenä,kuinka hyvä käyttis on,mikäli on rauta. Huawei,HTC,Samsung jo käyttää. Nokia ei.

Ainoa Nokia-kehu tuli Maps eli Navtech sovelluksesta.

Vastaa
arivesa
arivesa

36

@34:
Oversampling on vanhaa sateliitti-tekniikkaa.
Käytössä myös US-Mil.(esim.MQ8 Predator ja MQ9 Reaper) jäljityskameroissa,jo vuosia.

Nokia kaiketi on panostanut tämän mahduttamiseen puhelimeen.

Saapi kysyä miksi? Kukaan ei tietääkseni ole pyytänyt.
Tai ole halukas maksamaan / kantamaan paksua laitetta.

Tarve siis puuttuu,hukattua R&D rahaa.

No,nythän nekin lie jo loppu.

Vastaa
Surffari
Surffari

38

@36:
Kaiketi?
Kuka pyysi iPhonea? Harva teknisesti ylivertainen keksintö on lähtenyt siitä että kuluttaja on älynnyt pyytää että minulla on tälläinen uusi idea, voisiko joku tehdä sen? Kyllä se lähtee siitä että joku keksii uuden tavan tehdä asioita ja siinä on sitten jokin ylivertainen kuluttajien haluama ominaisuus ja/tai sen avulla voidaan tiputtaa hintaa.

Tämä tekniikka on periaatteessa sangen yksinkertainen, ja itse asiassa aika nerokkaasti ratkaisee tilaongelman, eli sen että kunnon optiikkaa vain ei yksinkertaisesti saa mahtumaan puhelimeen. Vielä!

Kun kuulin puhelimesta ensi kerran, en olisi uskonut että tällä tekniikalla päästään näin hienoon kuvanlaatuun ja jippoihin. Kuvastaa paljon se, että kun Nokian pojat tätä ensi kerran testaili, niin epäilivät että referenssi kameraksi otettu järkkäri oli rikki, mutta ei se ollut.

Ihmeenä pidän, jos tätä tekniikkaa ei aleta pian näkemään muissakin luureissa, sillä tällä hetkellä tämä oversampling tekniikka taitaa olla halvin tapa tuottaa noin hyvää kuvaa, noin pienellä kameralla. Kuluttaja-laitteessa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

39

@37
Tuo on pelkkää höpöhöpöä! Et ole tainnut vaan edes koittaa Belleä, joka on maailman paras käyttöjärjestelmä. Microsoftin kätyri Elop vaan tahallaan sotki Symbianmarkkinat ja on maailman paskin toimitusjohtaja.

Tai sitten ei. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja