Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ja Qualcomm kehittämään langatonta latausta

4
Teemu Laitila

Samsung ja Qualcomm kehittämään langatonta latausta
Samsung ja Qualcomm ovat yhdistämässä voimiaan kehittääkseen universaalin standardin erilaisten laitteiden langattomaan lataukseen. Niiden lisäksi Alliance for Wireless Power -ryhmään on kutsuttu muita alan isoja vaikuttajia.

Maailmalta löytyy jo useampia eri valmistajien tekniikoita yksittäisten laitteiden lataukseen ilman fyysistä liitäntää, mutta A4WP-ryhmän tavoiteena on kehittää tekniikkaa, jolla voitaisiin ladata useita eri laitteita samanaikaisesti. Langaton lataus on tarkoitus tuoda käytettäväksi kaikkialla työpöydistä autoihin ja muihin tarpeellisiin paikkoihin. Tekniikasta on myös tarkoitus tehdä nykyistä yksinkertaisempaa, jotta se toimisi ilman kalliita käämiratkaisuita, joihin nykyiset langattomat latausjärjestelmät perustuvat.

Järjestön julkaisemassa tiedotteessa todetaan, että "haluamme kehittää yhden spesifikaation, joka soveltuisi usean laitteen samanaikaiseen lataukseen ja se tukisi kaikentyyppisiä laitteita vähävirtaisista Bluetooth-kuulokkeista aina monimutkaisimpiin tablet-laitteisiin".Sähköä käyttävien laitteiden lisääntyessä jatkuvasti valmistajasta riippumaton universaali langaton lataus voisi helpottaa käyttäjien elämää merkittävästi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Jarissimo
Jarissimo

1

Tämä on viikon paras uutinen, että ei toisteta edellistä hölmöilyä latureiden kanssa. Siinä kesti toistakymmentä vuotta, ennenkuin kaikki (No tietysti Apple hankaa vastaan) tulivat mukaan standardiin. Olisi superia jos tämä langaton järjestelmä olisi alusta asti universaali. Poikkeuksena tietysti tuo tuleva SGS3, johon langaton lataus tulee ennen muita.

Vastaa
akse
akse

3

Mitäs kun joka pöydässä yms on laturi? Viekö se sitä samaa standby sähköä kuin nykysetkin laturit jos jätät sen seinään?

Vastaa
djtob
djtob

4

@2. Rölli, tuo on nähty jo tekniikkamessuilla ja etäisyys on juuri tuo niin kuin kuva kertoo, sen pidemmälle ei pääse. Ongelmaksi muodostuu se, että etäisyyden välissä ei saa olla mitään elektronisia laitteita tai tapahtuu vahinkoja.

Tekniikan kehitys vie vielä vuosia eteenpäin, ennen kuin sitä otetaan edes käyttöön.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja