Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple löysi syyn iPhone 4S:n akkuongelmiin

20
Manu Pitkänen

Apple löysi syyn iPhone 4S:n akkuongelmiin
Applen iPhone 4S:ää riivanneeseen akkuongelmaan on löytynyt syy. Vika johtui muutamasta iOS 5 -mobiilialustassa olleesta ohjelmointivirheestä. Korjauspäivitys saapuu puhelimille muutaman viikon kuluttua.

Puhelinvertailu.com uutisoi viime viikonloppuna uuden iPhone 4S -puhelimen akun hupenevan nopeammin kuin oli suunniteltu. Joissain tapauksissa akun varaustaso tipahti jopa 10 prosenttiyksiköllä tunnissa lepotilan aikana. Asiasta nousi vilkas keskustelu Applen tukifoorumilla, mutta Applen mukaan ongelman laajuus oli pieni.

Enempää tietotekniikkayhtiö ei suostunut kommentoimaan ongelman taustoista. Apple ei antanut neuvoja miten akun toiminta-aikaa saisi pidennettyä siihen asti, kun päivitys tulee saataville. Verkosta löytyy kuitenkin jo useita toimiviksi havaittuja vinkkejä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Loppukäyttäjien testauksen toimivuuden malliesimerkki.

Vastaa
jos
jos

3

Ymmärsinköhän nyt oikein; Puhelimessa ei ole mitään vikaa. Siinä ei voi olla.

Sen sijaan muutamien puhelimen käyttäjien havaintokyvyssä on vikaa. Ei huomata ajankulkua, kuvitellaan aikaa kuluneen vasta tunti, mutta tosiasiassa sitä on kulunut jo 24 tuntia. Ongelman laajuus on kuitenkin pieni.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Hyvin osaa Apple tuon vähättelyn. "Ei siellä oo ku muutama pieni virhe. Eikä tää mikää iso ongelma oo." Silti tukifoorumilla vilkas keskustelu? Ovatko täälläkin liikkuvat Samsung-p*rseilijät hyökänneet Applen tukifoorumille? Ainoa looginen selitys.

Vastaa
perhana
perhana

6

@4
Jos nyt kuitenkin suhteutat sen "vilkkaan keskustelun" puhelimen myyntimääriin, eli otetaan vaikkapa ainoastaan 3 ensimmäisen päivän aikana myydyt 4 miljoonaa kappaletta, ja sitten verrataan kuinka moni siellä tukifoorumilla on raportoinut akkuongelmista? jos löydät sieltä 1000 valittajaa niin se tarkoittaa että 0,025% ostajista raportoi ongelmasta... onko se sitten kovin laaja ongelma vai ei, varsinkin jos se on korjattavissa softapäivityksellä... no jaa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 (vahvistamaton)

7

Samanlainen ohjelmisto/ohjelmointivirhe on myös Android 2.3.3 versiossa,joka on toivottavasti poistunut jo 2.3.4 versiossa?.

Vastaa
jos
jos

8

@6

Jos suhteutat keskustelun vilkkauden siihen, mitä yksinkertaisesta asiasta on sanottavana, niin ymmärtää paremmin asian laajuuden.

On selvää, että jokainen ongelmasta kärsinyt ei kommentoi. Ja etenkin kun havaitsee asiasta jo puhuttavan laajasti. Siihen on turha lisätä "minullakin on tämä ongelma" -tyyppisiä viestejä.

Ketjulla on ikää 19 päivää, siinä on 3200 viestiä ja sitä on katseltu 214 000 kertaa. Keskimäärin syntyy siis 168 viestiä päivässä ja sitä katsellaan 11 200 kertaa päivässä. Emme tiedä palaavien ja uusien kävijöiden suhdetta.

Verkossa yleensä pätee sääntö, että 1% käyttäjistä tuottaa sisältöä ja 99% seuraa sitä enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Tuolloin jo 2.5% käyttäjistä kärsii ongelmista. Se tekee satatuhatta käyttäjää, kolmessa päivässä.

Ja millaista tarkasteluväliä tässä pitäisi käyttää? On selvää, että akunkestoa ei voi tehokkaasti havainnoida muutamassa tunnissa. Menee varmaan päiviä, ehkä pari viikkoa, että sitkeimmätkin käyttäjät uskovat jossakin olevan vikaa ja hakevan korjausta tilanteeseen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Nyt kun Apple kertoo korjaavansa vikoja huudetaan kuorossa että Apple vähättelee ongelman laajuutta. Onko jollakin nyt antaa parempaa tietoa siitä?

Tunnen useamman 4S omistajan joihin tämä ongelma ei osunut, joten ainakin omassa tuttavapiirissä Applen luonnehdinta vaikuttaa oikean suuntaiselta. Lisäksi esimerkiksi Anandtechin ja muutaman muun teknologiasaitin testauksessa akkuongelmia ei havaittu, joten ei se nyt ihan universaali ole ollut.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@8 Olet ihan oikeassa, niistä ketjun statistiikoista ei voi päätellä *yhtään* mitään. Väittäisin että suurella osalla ketjun nähneistä ei ole iPhonea, varsinkaan 4S:aa.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

11

Kannattaako tuosta sen kummempaa numeroa tehdä? Mikään tuote ei ole täydellinen. Softaongelma on kuitenkin aika helppo korjata. Todellisesta ongelmasta olisi kyse vain silloin, jos vika olisikin ollut akussa, sillä tällöin osa puhelimista olisi pitänyt kutsua takaisin huoltoon.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11 Niinhän sitä luulisi, mutta kun kyseessä on Applen tuote, pienetkin viat uutisoidaan ja anti-fanipojat ilkkuvat minkä pystyvät. On siinä firmassa jotain kun se nostattaa suuria tunteita sekä puolesta että vastaan. :)

Vastaa
ep_
ep_

13

@12
Applelta odotetaan aina niin paljon, niin pienet viat saavat varmaankin sen vuoksi paljon huomiota. Muilla valmistajilla ne viat hukkuvat massaan. Ja tosiaan Apple jakaa noita mielipiteitä kyllä voimakkaasti. =)

Eikö tuon tarkempia tietoja muuten annettu viasta? Mutta toisaalta sehän vasta uutinen olisikin ollut että Apple olisi kertonut mikä on vialla. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hellfih (vahvistamaton)

14

koittakaa jo sisäistää fakta, että mikään koskaan ei voi olla aina täydellistä. Mulla on sama asenne homoihin kuin apple-faneihinkin (yhden asian ihmisiin) että kun eivät tuu suuntautumistaan mulle tyrkyttään niin eläköön rauhassa. Sama koskee nokia-uskovaisia. yleensä kaikki ääri-ihmiset, jotka ei nää metsää puilta vois mennä hoitoon...

Vastaa
amtiainen
amtiainen

15

Taitaa olla osin aika paisuteltu juttu. Ihmettelen vain kun kaveripiirissä on neljällä henkilöllä iPhone iOS 5:llä, eikä kellään ole ollut mitään vikaa akun keston suhteen. Ihan yhtä kauan ne tuntuvat toimivan iOS 5:lla kuin iOS 4:lla. Jos siihen vielä tulee jokin korjaus, että akku kuluu vähemmän niin sehän on vain hyvä homma.

Muistan kun iOS 4 julkaistiin niin ensimmäiset versiot kulutti akkua todella rankasti. Itse huomasin iOS 4:n suuren akkukulutuksen ihan itse ennen kuin edes kävin katsomassa netistä, että muillakin oli samoja ongelmia. Uudessa iOS 5 akkukulutus on melkein samaa luokkaa kuin viimeisimpien iOS 4 kohdalla, joten hiukan ihmettelen koko kohua. Edellisen iOS käyttiksen kanssa oli huomattavasti suurempia ongelmia, mutta niistä kukaan ei puhunut.

Taitaa olla vain että uusia iPhone 4S puhelimia on vain myyty niin paljon, että tyytymättömien käyttäjien joukko kasvaa samassa suhteessa vaikka kysessä olisi prosenteissa käsittämättömän pienestä ryhmästä koostuva joukko.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

15@

> Taitaa olla osin aika paisuteltu juttu. Ihmettelen vain kun
> kaveripiirissä on neljällä henkilöllä iPhone iOS 5:llä, eikä
> kellään ole ollut mitään vikaa akun keston suhteen. Ihan yhtä
> kauan ne tuntuvat toimivan iOS 5:lla kuin iOS 4:lla

Siis Iphone 4S iOS 4lla ja 5lla sama virrankulutus, vai puhutko nyt jostain muusta laitteesta ?

Jos puhut Iphone 4S:stä niin vika ei tiettävästi ilmene kaikilla, jos ilmenisi niin olisihan se tiedetty jo ennen julkaisua. Vika voi silti olla kaikissa 4S koneissa, vaikka kaikkilla se ei aiheuttaisi varsinaista ongelmaa.

Vastaa
repino
repino

17

Tätähän voisi väittää kaikille älypuhelimille ongelmaksi. Sillä ei virtaa mistään ilmasta tule. Toistaiseksi se suurin riesa ohuille kännyköille, kun eihän niin pieneen tilaan mahdu millään kunnon akkua. Vanha kunnon nokialainen kestää tärskyt ja kolhut ja se on oike puhelin ja akku kestää todella pitkään. Siks käytänkin sitä soitellessa ja älypuhelinta muihin juttuihin.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

18

Kannattaa myös käyttää kameraa valokuvien ottoon, tietokonetta surffailuun, yms. Niin johan rupeaa älyluurin akku kestämään.

Vastaa
aj84
aj84

19

Ei niissä iPhone puhelimien akuissa ole vikaa ollut tähänkään asti niin miksipä olisi nytkään. Akku kesto ollut itselläni huippu luokkaa jo 3G,3GS,4 ja nyt 4S. Toki en käytä koskaan mitään sijaintipalveluja, bluetoothia, facebookin ilmoituksia, minkään ohjelman ilmoituksia koska niillä ei tee mitään. Ainoastaan maili ja sää päivittyvät itsestään. Taustalla en pyöritä ohjelmia vaan tyhjennän listan aina. Verkoista 3G:tä pidän päällä vain jos en ole wlan verkkoni alueella ja mobiiliverkkoa pidän päällä aina kotoa poissa ollessani. Töissä olen maan alla joten lentokonetila on 12h päivässä päällä. Akkuni kesto on siis suoraan sanottuna loistava !

Eli taitaa nämä niin sanotut "ongelmat" olla käyttäjien korvien välissä !

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

20

Apple iPhone 4S battery test is complete, meet our new champion

http://blog.gsmarena.com/apple-iphone-4.../#disqus_thread

Gsmarena on juuri hiljattain uusinut tuon akkutestinsä ja tämän tuoreen testin on vasta käynyt läpi N9 ja se hävisi uudelle iPhonelle.

"The iPhone 4S also did pretty well in the web browsing challenge. A fully charged iPhone 4S went through 6 hours and 56 minutes of browsing before it eventually switched off. To put things into perspective, the Nokia N9 only managed 4 hours and 33 minutes on this test."

Puhutaan kyllä aika isosta erosta jos webbisurffausta saa reippaasti yli 2h enemmän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja