Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Orange tukee Applen uutta SIM-hanketta

5
Kaarlo Räihä

Orange tukee Applen uutta SIM-hanketta
Apple on kaavaillut jo pidemmän aikaa SIM-vapaita puhelimia, mutta koska nämä suunnitelmat eivät saaneet tarpeeksi tukijoita, on Apple ehdottanut nyt ETSI:lle (European Telecommunications Standards Institute) SIM-kortin kutistamista.

Tälläkin kertaa muutamat matkapuhelinoperaattorit ovat Applen tukena, ja ensimmäisenä pienemmän SIM-kortin tukijaksi ilmoittautui Orange. ETSI:n tekemän standardoinnin myötä pienemmät SIM-kortit tulisivat vaihtoehdoksi kaikkiin tuleviin GSM-puhelimiin.

Pienemmän SIM-kortin myötä älypuhelimia voitaisiin kehittää yhä pienemmiksi tai vaihtoehtoisesti niihin voisi laittaa esim. aiempaa suurempia akkuja. Viime vuonna Apple otti iPhone 4:n ja iPadin osalta käyttöön Micro-SIM-kortit, mutta nähtävästi ne eivät ole riittävän pieniä yrityksen tulevia suunnitelmia ajatellen.

Tällä hetkellä ei ole tieto siitä, että ovatko suunnitelmien alla olevat uudet SIM-kortit yhteensopivia nykyisten puhelimien kanssa esim. adapterien avulla.Orangen johtoportaaseen kuuluvan Anne Bouverotin mukaan ensimmäiset uutta SIM-mallia käyttävät laitteet voivat saapua markkinoille ensi vuoden aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

admins
admins

2

Nythän ei puhuta Micro-SIM -kortista, vaan jostain vielä pienemmästä. En näe hyvänä asiana että sim:n vaihtoa varten puhelin laittetava huoltoon. Tämä on vain Applen pyrkimyksiä sitoa käyttäjää tiukemmin. Aiempi oli liian helppo leikata itse sopivaksi.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Mistä sait päähäsi, että kortin vaihtoa varten puhelin olisi laitettava huoltoon? Uutisessakin lukee, että ei ole tietoa, onko kortti yhteensopiva nykyisten puhelimien kanssa, joten aika turhaa spekulointia.

Olen ihan täysvarma, ettei tuosta tule mitään kiinteää korttia, vaan on vaihdettavissa, kuten nykyisinkin. Sille olisi liikaa esteitä ja vastustusta muilta valmistajilta/operaattoreilta. Eivät varmasti operaattorit katsoisi hyvällä moista, sillä eihän kukaan vaihtaisi enää liittymää jos joutuisi lähettämään puhelimen huoltoon.

Olet sitten kuinka Apple vastainen tahansa niin pysy ihmeessä asialinjalla. Minulla on Android ja kutistaminen passaa mainiosti, mikäli siitä tulee standardi..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

4

Eiköhän Apple aja täysin simmitöntä ratkaisua. Jos tämän pystyisi jotenkin fiksusti tekemään niin voisi olla jopa parannuskin. Eli "simmejä" voisi olla puhelimessa useampiakin ja niitä voisi softalla lisätä sinne. Esim ulkomaille mennessä puhelimeen voisi helposti ladata paikallisen liittymän/prepaidin jo vaikka etukäteen tms.

Usein tietysti näissä intressit eivät kohtaa ja kasaan saadaan joku kompromissi. Tietoturva huolettaa varmaan myös kun rautaa korvataan softalla.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@4 Ei suinkaan keksittäisi keinoa, jolla netistä voisi latailla ilmaiseksi prepaid-liittymiä ja niin edelleen. Vaikka sim-kortittomuus olisikin varmasti kehitystä johonkin suuntaan, nään siinä enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Eiköhän Applen ajaatuksena ole, että uusi liittymä pitää asettaa iTunesin kautta, ja Applehan tietty valvoisi, mitä liittymiä on mahdollista saada. Oikein toteutettuna varmasti toimiva, mutta tuskin "aika on kypsä".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja