Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muutamia iOS-kehittäjiä uhataan oikeusjutulla päivitystoimintojen takia

10
Kaarlo Räihä

Muutamia iOS-kehittäjiä uhataan oikeusjutulla päivitystoimintojen takia
Yhdysvalloissa murhenäytelmät ohjelmistopatenttien osalta ovat jatkuneet, kun muutamat iOS-sovelluskehittäjät saivat eilen kuriirien kautta nipun papereita, joissa heitä uhataan oikeustoimilla. Papereiden perusteella mm. Mix & Mash -, PCalc- ja Shanghai for iPad -sovelluksen kehittäneiden henkilöiden pitäisi maksaa korvauksia patentista, joka näiden sovellusten kohdalla mahdollistaa sovelluksen päivittämisen.

Haasteiden taustalla on patentteja keräävä Lodsys, joka on antanut sovelluskehittäjille 21 päivää aikaa hankkia tarpeellisen lisenssin, tai tapaukset viedään oikeuteen.

Varsinainen patentti on myönnetty vuonna 1992, ja siinä ei puhuta ohjelmien päivittämisestä, vaan tietojen välittämisestä kahden eri järjestelmän välillä.Lodsys haastoi alkuvuonna monia suuryrityksiä oikeuteen saman patentin takia, mutta nyt yritys koettaa saada korvauksia myös sovelluskehittäjiltä, vaikka kyseinen päivitystoiminto on sisäänrakennettu Applen iOS-ohjelmistoalustaan.

Ainakin PCalcin kehittäjä on kysynyt Applelta neuvoja, joten tapauksen edetessä selvinnee ainakin se, että kuinka suurin resurssein Apple aikoo suojella iOS-sovelluskehittäjiä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

"Varsinainen patentti on myönnetty vuonna 1992, ja siinä ei puhuta ohjelmien päivittämisestä, vaan tietojen välittämisestä kahden eri järjestelmän välillä. "

Selvästi ajankohtainen.

Vastaa
ep_
ep_

9

Kaikki ohjelmointiin liittyvät patentit pitäisi poistaa ja kieltää. Ohjelmoidessa pitää näköjään nykyään olla aika tarkkana ettei riko kenenkään patentteja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

4@
>Selvästi ajankohtainen.

Totta, jos patentti on voimassa mutta voimassaoloaika käymässä vähiin. niin hyvinkin ajankohtainen

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja