Applen tulos ennakoitua parempi, 160 miljoonaa myytyä iOS-laitetta

10
Manu Pitkänen

Applen tulos ennakoitua parempi, 160 miljoonaa myytyä iOS-laitetta
Apple julkaisi eilen tiistaina Yhdysvaltain pörssien sulkeuduttua tilivuotensa ensimmäisen neljänneksen tuloksen. Tulos oli kaikilla mittareilla parempi mitä analyytikot tai Apple itse osasivat kuvitella. Etenkin joulumyynti kävi odotettua vilkkaammin.

Apple myi yhteensä (suluissa odotetut mynntilukemat) 16,24 miljoonaa iPhonea (15,5 milj.), 7,33 miljoonaa iPadia (5,5 milj.) ja 4,1 miljoonaa Mac-tietokonetta (4,0 milj). iPod-soittimien myynnin uskottiin laskeneen, mutta myynti pysyi vahvana ja soitinta kaupattiin yhteensä 19,45 miljoonaa kappaletta.

Kaiken kaikkiaan myyntilukemat tarkoittavat sitä, että Apple on onnistunut myymään yli 160 miljoonaa iOS-laitetta koko historiansa aikana. Myyntitahdissa ei ole enää paljoa kiristettävä, koska 100 miljoonan myydyn iOS-laitteen raja meni rikki vasta puoli vuotta sitten kesäkuussa.IPhone-puhelinten myynti kasvoi huikeat 86 prosenttia verrattuna viimevuoteen. Samalla puhelimen keskimyyntihinta kipusi 625 dollariin. Edellisinä neljänniksinä puhelimen keskimyyntihinta on ollut 610 ja 595 dollaria. Apple uskoo puhelimen myynnin vain kasvavan entisestään kun CDMA-verkossa operoiva Verizon tuo myyntiin helmikuun 10. päivä oman iPhone 4-mallinsa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -26%

Motorola Edge 30 Neo
219 € Proshop
229 € CDON
429 € Power

Alin hinta viikko sitten: 308 €

Oppo A96 – hinta laskenut -25%

Oppo A96
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 301 €

Kommentit (10)

djtob
djtob

1

Pitäisi huomata, että iOS-alustaa lasketaan kaikki ne laitteet, joissa ei ole puhelinosaa. Laskekaa ne, joissa on puhelinosa. Veikkaan, että iPhonet ovat laskussa tai pysähtyneet ja muut myyvät.

Vastaa
perhana
perhana

2

@1
lainaus uutisesta:
"IPhone-puhelinten myynti kasvoi huikeat 86 prosenttia verrattuna viimevuoteen"
Onko tuosta jotenkin vaikea ymmärtää että IPhone on juuri se laite jossa on puhelinosa?
Kilpailijoiden vinoilusta huolimatta ei näyttänyt antenniongelmatkaan paljon myyntiin vaikuttavan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

@1 Totta, iOS-alustaan lasketaan myös puhelinosattomat laitteet (iPod Touch, osa iPadeista). Onko siinä järkeä vai ei riippuu mikä on kysymys. Ainakin tietyissä tapauksissa iPod Touch on järkevää laskea mukaan (softa-alusta on monille softille identtinen).

iPhonen kappalemääräinen markkinaosuus lienee laskussa, riippuen toki mihin laitteisiin verrataan “älypuhelimiin”, “kaikkiin”? Applea ei voisi vähempää kiinnostaa myykö esimerkiksi Nokia vähemmän vai kymmenkertaisesti jotain halpoja Symbianlaitteita, eivät ne ole Applen myynnistä pois. Kokonaisuudessa iOS alusta on oikein kivassa kasvussa ja fragmentoituminen ei haittaa niin pahasti kuin muutamaa kilpailijaa.

Toivottavasti tänä vuonna ihmiset ymmärtäisivät että älypuhelinmarkkina on niin kovassa kasvussa, että useampi kuin yksi voi voittaa, hyvinkin erilaisilla strategioilla. Applen ei tarvitse taistella Nokiaa vastaan, eikä Nokian Applea ja molemmat voivat tehdä hyvää tulosta omalla segmentillään ja tavallaan.

Aivan samalla tavalla kuin Audi ja Citroën myyvät eri segmentteihin, eivät juurikaan kilpaile keskenään. Kun markkina kasvaa molemmat kasvavat, toisen menestys ei ole toiselta pois.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

4

Mielenkiintoinen ilmiö tähän uutiseen liittyen ympäri nettiä on tänään ollut, että applevihaajat tulevat selittämään androidin 141% noususta. Kuinkahan monta niitä android puhelimia oikeen onkaan eri merkeillä ja eri hintaisia, niinpä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Kyllähän sitä rahaa on helppo tehdä kun jättää patenttien lisenssimaksut maksamatta. Applen tyyliähän on kuvitella voivans käyttää muiden kehittämiä ja patrentoimia tekniikoita ilmaiseksi. No Applen niskaan tulee varmasti turkasti kylmää vettä kunhan esim Nokian kabssa käydystä patenttioikeudenkäynnistä tulee ratkaisu. Ja ICC tekee oman päätöksensä jo ennen sitä, Aopplelle se ei luopaa hyvää koska ICC:llä on valta estää patentteja rikkovan tuoteiden myynti USA:ssa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@7

Eivät ne Nokian peräämät lisenssimaksut juurikaan tuntuisi Applen katteessa. Niiden määräytymisperuste ei ollut Applelle mieleinen (ja jos huhut pitävät paikkansa, ymmärrän erittäin hyvin miksi), joten asialle haetaan ratkaisua pidemmän kaavan mukaan. Ihan normaalia liiketoimintaa. Vastaavia juttuja on jokaisella suurella firmalla suuntaan ja toiseen kymmeniä. Päätökset tulevat kun tulevat, sillävälin Applen myynti jatkuu vahvana ja tulosta tulee.

Tekosyyt alkavat ilmeisesti olla vähissä, kun tuollaisella on pakko yrittää vääntää Applen käsittämättömän hyvä tulosjulkistus negatiiviseen valoon. Puhelinliikevaihto oli suurempi kuin Nokian edellisessä neljänneksessä (toki varmasti vielä noin 10% alle Nokian jouluneljänneksen), iPadin huima kasvu jatkuu, puhelimien kysyntä ylittää kapasiteetin, Mac kasvoi kivasti ja iPod-puolustustaistelu voitettiin. Ei voisi pullat paljon paremmin olla uunissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Ja miksuh voisi muutenkin pitää kerrankin sen turpansa kiinni, kun sieltä ei koskaan mitään järkevää ilmoille pääse. Itse aina ihmettelee, että miksi Apple ja Android- ihmiset tunkee Nokia- uutisiin trollaamaan, ja sitten on itse näissä jauhamassa paskaa tuttuun tapaansa. Tässä uutisessa on miksuh kyse Applen myyntiluvuista. Patenttikiista- jutut on omissa uutisissaan. Mene niihin kirjoittamaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei uutta Nokialta!!. (vahvistamaton)

9

Itse aina ihmettelee, että miksi Apple ja Android- ihmiset tunkee Nokia- uutisiin trollaamaan, ja sitten on itse näissä jauhamassa paskaa tuttuun tapaansa.

Jaa...?.Jos Nokia tuo paskoja,bugisia (Symbian) puhelimia markkinoille,niin eikö se negatiivinen kritiikki ole silloin paikallaan???.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

10

@ djtob
"Pitäisi huomata, että iOS-alustaa lasketaan kaikki ne laitteet, joissa ei ole puhelinosaa. Laskekaa ne, joissa on puhelinosa. Veikkaan, että iPhonet ovat laskussa tai pysähtyneet ja muut myyvät."

Veikkauksesi meni valitettavasti pieleen.

Uutisessa ei ilmoitettu myyntilukujen kasvua ilmoitettu jotka oli ilmoitettu monessa muussa sivustossa. iPhone puhelimien myynti kasvoi +86% joka on todella huikea tulos kovasti kilpailulla alalla. iPod laitteiden myynti laski odotetusti (-7%), mutta sitä moni osasi jo odottaa.

iPhone puhelimia myydään aina vain enemmän, mutta toisaalta en yhtään ihmettele. Moni vanha käyttäjä ei helpolla enää vaihda puhelinta takaisin muun merkkiseen laitteeseen ja uusia käyttäjiä tulee jatkuvasti lisää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.