Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 5800 sai uuden firmwaren

20
Teemu Laitila

Nokia 5800 sai uuden firmwaren
Nokia on julkaissut uuden firmwaren yli kaksi vuotta vanhalle aikanaan erittäin suositulle
Nokia 5800 XpressMusic
-mallille. Uusi ohjelmisto on versionumeroltaan 52.0.007. Noin 5 MB kokoinen päivitys tuo tietojen mukaan parannuksia esimerkiksi kosketusnäytön herkkyyteen. Nokia ei ole vielä julkaissut virallista listaa muutoksista.

All About Symbian -sivuston mukaan päivitys nopeuttaa koko puhelimen toimintaa. Ruudun kääntämistä on sujuvoitettu ja wlan-yhteyden ongelmia korjattu. Ilmeisesti myös kameran kuvanlaatua on saatu parannettua.

Ohjelmistopuolella nettiselain päivittyy uuteen versioon ja mukana tulee uusi versio Ovi-kartoista. Mediagalleria on käyttäjien kokemusten mukaan kokenut uudistuksia. Pieniä muutoksia lukuunottamatta yleistä ulkoasua ei ole muutettu.

Uusi firmware on saatavilla OTA-päivityksenä (Over the Air) tai Nokia Software Updater -sovelluksen kautta. Käyttäjiä kehotetaan varmuuskopioimaan puhelimen tiedot ennen päivitystä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

sirari
sirari

2

Tätä puhelinta ei enää tunnistaisi samaksi kuin vaikka versionumerolla 11 pyörivää. :D Kiitokset Nokialle vanhojen mallien tukemisesta, vaikka tämäkin päivitys lähinnä korjaakin bugeja. Taitaa löytyä seuraavakin puhelin Nokialta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Arvostan (vahvistamaton)

3

Harvalle puhelimelle on tälläistä kohtelua. Plussat nokialle ;)

Vastaa
eebet
eebet

4

Omalla kohdalla puhelin nopeutui kyllä huomattavasti (muistia vapautui n. 17 MB), tosin selaimen kohdalla ei niinkään vaan kaatuu aika helposti nyt päivityksen jälkeen.

Vastaa
eebet
eebet

5

E.@4 Nyt, satuin leikkimään tuolla OviMapsillä ja törmäsin sellaseen uuteen juttuun (ainakin minulle), että kun zoomaa aivan maksimiin ulospäin niin tulee kuva maapallosta jota voi sitten pyöritellä miten haluaa ja zoomailla ihan mihin halajaa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
alekdi (vahvistamaton)

6

hey mä en tiedä miten toi fimware saadaan voiko joku neuvoo :D miten niinku OTA (Over-The-Air) ???

Vastaa
hyvi
hyvi

7

Artikkelin kirjoittajalle vaan tällainen kommentti, että suomen kielellä taitaa firmware olla helpommin ymmärretty päivitys tai ohjelmistopäivitys -sanalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hyvä Nokia! (vahvistamaton)

9

N5800 ollut käytössä v. 2009 asti ja navigoinnin muuttuessa ilmaiseksi pysyy varmasti jatkossakin. Olen ollut puhelimeen tyytyväinen, hintansa väärti vaikka aikoinaan kallis olikin. Hienoa, että Nokialla muistetaan myös vanhempia puhelinmalleja!

@6:
Sen voi ladata N5800:n omalla päivitys-toiminnolla, käyttää joko mobiililaajakaistaa tai langatonta nettiä. Itselläni kiinteähintainen mobiilidata käytössä, joten asensin päivityksen sitä kautta. Toinen vaihtoehto lienee Nokia PC Suiten kautta päivittäminen.

@9:
Eikös iPhonekin saanut juuri mittavan tietoturvareikiä paikkaavan päivityksensä? :)))

Vastaa
Qwasd
Qwasd

11

Hienoa että Nokialla tuetaan näinkin vanhoja puhelimia. Itse en kyseistä mallia enää omista, mutta toivotaan myös N8 osalta pitkää tukea päivitysten muodossa.

Vastaa
mikis1
mikis1

12

todellakin hienoa että vieläkin tulee päivityksiä, ei kyllä tosiaankaan uskois enään samaks puhelimeks mitä oli silloin pari vuotta sitten:) mutta toivottavasti maanantaina sais vihdoinkin N8:n :)

Vastaa
tokroger
tokroger

15

Hienoa tosiaan että vanhojakin tuetaan ja tätä mallila vieläpä aika aktiivisesti. Keväällä kun uutta akkua hommasin tähän 5800:een kehui myyjä että on kuulemma melko haluttu malli käytettynäkin toisin kuin halvemmat/uudemmat sisarensa 5230 ja 5228. Ainoa mikä itsellä on ongelmana on tuo pirun stylus kun on takakansi vissiin vähän kulunut ja kynä meinaa tippua kyydistä.

Vastaa
hcfreak
hcfreak

20

onko kukaan huomannu akun käytöksessä jotain outoa tällä päivityksellä? itsellä alkanu temppuileen. saattaa pykälät tipahtaa hetkessä ja akku menee niin loppuun että ei edes herätys toimi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja