Honor Band 9 arvostelu - Perustason aktiivisuusranneke, joka mittaa kaiken tarpeellisen

Arvostelussa Honor Band 9 - Halpa aktiivisuusranneke, joka ei yllätä suuntaan tai toiseen, mutta painikkeiden puute ärsyttää
Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sisällys

Aktiivisuuden ja terveyden seurantaan löytyy erilaisia vaihtoehtoja. Yksinkertaisimpia ja halvimpia tällaisia vaihtoehtoja ovat aktiivisuusrannekkeet, joita edelleen julkaistaan tasaiseen tahtiin joka vuosi.

Tällaisista vaihtoehdoista uusin on Honorin Band 9, joka saapui Suomessa myyntiin huhtikuun puolivälissä.

Se toimii seuraajana viime vuoden Honor Band 7:lle eli numeroinnissa päätettiin hypätä yhden yli. Virallisesta syystä en tiedä, mutta mahdollisesti tämä tehtiin, että päästiin kilpailevien vaihtoehtojen kanssa samalla tasolle.

Kyseessä on edullinen, noin 60 euron laite. Testailin aktiivisuusranneketta viikon parin ajan, jolloin laitteesta saatiin riittävästi tietoa arvostelua varten. Aktiivisuusranneketta käytettiin yhdessä Samsung Galaxy S24 Ultran kanssa.

Tekniset tiedot

  • Rakenne:
  • Päältä lasia, runko muovia, silikoniranneke, vesitiivis 50 metrin syvyyteen
  • Mitat:
  • 43 x 27,88 x 9,49 mm
  • Näyttö:
  • 1,57”, AMOLED-kosketusnäyttö;
    256 x 402, 60 Hz
  • Ominaisuudet:
  • Sykemittaus, veren happipitoisuuden (SpO2) seuranta, unen seuranta, stressin seuranta, 11 urheilutilaa, 85 muuta lajia, kuukautiskierron seuranta, säätiedot, ilmoitukset puhelimesta, musiikin toiston ohjaus
  • GPS:
  • Ei omaa, käyttää puhelimen GPS:ää
  • Akunkesto:
  • jopa 14 päivää, magneettinen laturi
  • Hinta:
  • arvosteluhetkellä 59,90 euroa
    tarkista päivän hinta täältä

Pelkkää näyttöä

Uusitussa Honor Band -mallissa on edeltäjäänsä verrattuna hieman kookkaampi näyttö.

Näyttö hyödyntää nyt 60 hertsin virkistystaajuutta. Näyttö on siten sulava käytettäessä.

Kyseinen ominaisuus on kuitenkin kokolailla turha näin pienessä ja yksinkertaisessa laitteessa, kun tarvetta esimerkiksi eri valikkojen ja kuvakkeiden välillä siirtymiseen on päivittäisessä käytössä hyvin vähän.

Ja se valikkojen ja toimintojen hallinta onnistuu vain ja ainoastaan näytöllä. Mitään painiketta kyljessä siis ei ole. Edeltäjässä sellainen on.

Honor Band 9 aktiivisuusranneke pöydällä

Henkilökohtaisesti tykkään painikkeista. Ne helpottavat tiettyjä asioita, esimerkiksi näytön saa helpommin herätettyä painikkeella kuin vain näyttöä näpäyttämällä.

Näytön herättäminen onkin ärsyttävä, sillä yöllä laite toisiaan välillä toteaa kosketuksen tapahtuneen ja suhteellisen kirkas näyttö iskeytyy päälle pimeässä huoneessa. Kyseinen ongelma olisi helposti vältettävissä painikkeen avulla.

Ominaisuuksilta tuttua

Mitään uutta tai merkittävää laitteeseen ei ole sisällytetty, jota aktiivisuusrannekkeissa ei ole nähty, vaan se on tekniikaltaan tuttua.

Laite kykenee seuraamaan unta, sykettä, askeleita, kaloreita, veren happipitoisuutta, stressiä ja kuukautiskiertoa.

Näistä laite suoriutuu riittävän hyvin. Esimerkiksi sykemittaus on tarkka eikä laite rekisteröi niin sanottuja haamuaskeleita eli pelkkä käsien heiluttelu paikallaan ei lisää askelten määrää.

Unenseuranta ehkäpä voisi olla tarkempaa. Sen osalta laite ei osaa eritellä sängyssä vietettyä aikaa ja varsinaista nukahtamista. Esimerkiksi yhtenä iltana menin sänkyyn kahdentoista aikoihin, mutta varsinainen nukahtaminen toteutui vasta noin tuntia myöhemmin, ranneke ilmoitti vain jälkimmäisen ajan.

Hölkän osalta käytin Band 9 samanaikaisesti Huawei Watch GT 4 -älykellon kanssa ilman puhelinta. Luonnollisestikaan Honorin laite ei kovin tarkasti osannut mitata lenkkiä, sillä omaa GPS:ää siinä ei ole. Kuitenkin esimerkiksi kalorit, syke, keskimääräinen nopeus ja kuljetut askeleet olivat pitkälti samat kuin Huawein älykellon mittaamat luvut.

Maksimaalisen hapenottokyvyn Band 9 ilmoitti suuremmaksi kuin Huawein laite. Minkäänlaista palautusaikaa Band 9 ei osaa antaa.

Uusi ominaisuus rannekkeessa on Kuntoikä. Se ilmoittaa numerolla kuinka hyvä kunto on. Alhaisempi lukema tarkoittaa parempaa fyysistä kuntoa. Tämäkin on todennäköisesti helposti toteutettavissa päivityksen myötä aiempiin malleihin.

Honor Band 9 aktiivisuusranneke kädessä

Akkua riittää yhdellä latauksella selvästi yli viikon ajaksi. Valmistaja itse lupaa jopa 14 vuorokauden kestoa.

Tämä onnistuu kun aina päällä näyttö ei ole käytössä. Se kuluttaa selvästi enemmän virtaa, jonka myötä akunkestoksi jää vain kaksi tai kolme vuorokautta. Aina päällä olevan näytön voi asetuksista ajastaa menemään pois päältä yön ajaksi.

Yhteenveto

Honor Band 9 tekee tehtävänsä edulliseen 59 euron hintaan. Mitään ihmeitä tai varsinaista uutta tältä aktiivisuusrannekkeelta ei kannata odottaa, vaan käytännössä se tekee kaikki samat asiat kuin muut edulliset aktiivisuusrannekkeet tekevät ja ovat tehneet jo muutaman vuoden ajan.

Band 9 on käytöltään yksinkertainen, mutta itse mieluusti käyttäisin fyysisiä painikkeita. Sellainen löytyy edeltäjäversiosta, mutta jostain syystä Honor päätti sen pois jättää uusimman laitteen kohdalla.

Plussaat

  • Tekee tehtävänsä
  • Edullinen
  • Yksinkertainen ja helppokäyttöinen

Miinukset

  • Ei suurta kehitystä edeltäjään verratessa
  • Ei fyysisiä painikkeita

Honor Band 9

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.