Tiedot paljastavat: Joka kymmenes suomalainen on pudottanut puhelimensa wc-pönttöön

Janne Yli-Korhonen

Tiedot paljastavat: Joka kymmenes suomalainen on pudottanut puhelimensa wc-pönttöön
LähiTapiola on teettänyt kyselyn puhelinten rikkoutumisiin liittyen.

Arjen katsaus -kyselyn mukaan vajaan kahden kolmasosan suomalaisista puhelin on joskus hajonnut. Jopa joka kymmenes kertoi puhelimen pudonneen wc-pönttöön.

Kyselyyn vastasi 1092 henkilöä.

Puhelinten rikkoutumiset olivat viime vuonna yleisin LähiTapiolan kotivakuutuksista korvattu vahinko. Yhteensä puhelinten hajoamisia korvattiin LähiTapiolan kotivakuutuksista noin 5,5 miljoonan euron edestä.

"Vahinkotiedoistamme näkyy, että koti on puhelimelle vaarallinen paikka, ja iso osa vahingoista olisi vältettävissä jo sillä, että antaisimme itsellemme kotona pienen tauon puhelimistamme – edes vessassa käymisen ajaksi. Pahimmassa tapauksessa ei hajoa vain puhelin, vaan pönttökin menee iskusta rikki", kommentoi LähiTapiolan ennaltaehkäisypalvelujen kehityspäällikkö Jussi Riikonen.37 prosenttia vastaajista kertoi yleisimmän syyn puhelimen hajoamiselle olevan putoaminen kovalle alustalle.
Toiseksi yleisintä oli puhelimen kastuminen tavalla tai toisella. Esimerkiksi 9 prosenttia kertoi puhelimensa pudonneen mereen, järveen tai muuhun luonnonveteen, ja 6 prosentilla puhelin oli tippunut juomaan tai juomaa oli kaatunut puhelimen päälle. 11 prosenttia kertoi puhelimensa kastuneen muulla tavalla, esimerkiksi sateessa.

Vastaajista kolme neljäsosaa kertoi käyttävänsä suojakuoria ja panssarilasi löytyi 41 prosentilta vastaajista.

"Ei ole yllättävää, että suojaamattomat puhelimet hajoavat. Nykypuhelimet ovat sen verran herkkiä kolhaisuille, että ilman suojaa puhelinta on vaikeaa pitää ehjänä. Esimerkiksi näytön hajoamiseen ei vaadita muuta kuin tavallinen arkinen tilanne, jossa puhelin lipsahtaa vahingossa kädestä, kun ihminen touhuaa jotain. Panssarilasit ja suojakuoret ovat helppo tapa ehkäistä vahinkoja", Riikonen sanoo.LähiTapiolan kotivakuutuksen vahinkotiedoista löytyy myös tapauksia, joissa puhelimen akku on syttynyt tuleen ja aiheuttanut palovaaratilanteen.

Kyselyyn vastanneista vain noin viidesosa kertoi, ettei lataa puhelintaan, jos ei pysty valvomaan tätä, esimerkiksi öisin. Samoin vain noin viidesosa kertoi, ettei lataa puhelintaan helposti syttyvien materiaalien päällä. Joka kymmenes kertoi puhdistavansa puhelimen portit ja liitännät säännöllisesti.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.