Apple ei ole enää maailman myydyin kännykkämerkki

Petteri Pyyny

Apple menetti asemansa, ei ole enää maailman myydyin kännykkämerkki - nelossijalla oleva valmistaja on todella yllättävä
Apple on menettänyt asemansa maailman suosituimpana kännykkävalmistajana vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Amerikkalaisyhtiö kipusi ykkössijalle ensimmäistä kertaa ikinä vuoden 2023 aikana, joten piikkipaikan hallussapito ei kestänyt tällä kertaa kuin vuoden verran.

Ykköseksi nousi vanhaan tuttuun tapaan Samsung, joka piti ykkössijaa käsissään hurjat 12 vuotta kunnes Apple ohitti korealaisyhtiön vuonna 2023.

Luonnollisesti kyseessä on kappalemääräinen myynti, joten konkreettisella rahalla mitattuna Applen kaula kilpailijoihinsa nähden on todennäköisesti valtava, vaikka IDC:n raportti ei liikevaihtoon otakaan kantaa. Samsung myy kännykkämalleja alle satasen hintaluokasta aina 2000 euron hintahaarukkaan saakka, kun Apple keskittyy käytännössä pelkästään kaikkein kalleimpiin puhelinmalleihin.

IDC:n mukaan Applen iPhonejen myyntiä haittasi etenkin Kiinan myynnin tyrehtyminen. Inflaatio on rokottanut Kiinaakin ja lisäksi maan hallitus on alkanut suosimaan entistä enemmän kotimaisia valmistajia länsimaisten yritysten sijaan, myös kännyköissä.Mutta myös kärkikaksikon ulkopuolella listalta löytyy mielenkiintoisia lukuja. Maailman kolmanneksi suurin kännykkävalmistaja on tätä nykyä kiinalainen Xiaomi, etenkin vahvan kotimarkkinansa ansiosta.

Kenties suurin yllätys on kuitenkin listan nelonen, Transsion. Firmasta harva suomalainen on koskan edes kuullut - eikä ihme. Kiinalainen Transsion on kaapannut itselleen käytännössä koko maailman kehittyvien maiden markkinat ja myy puhelimia useilla eri brändeillä. Transsionin kännykkäperheeseen kuuluvat Tecno, Infinix ja itel. Monissa Afrikan maissa Androidia käyttöjärjestelmänään käyttävä Tecno on kiivennyt ylivoimaisesti suosituimmaksi kännykkämerkiksi.

Viidennen sijan IDC:n listalta nappaa itselleen kiinalainen OPPO, jonka alle lasketaan myös sen tytäryhtiö OnePlus.

IDC:n mukaan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana maailmassa myytiin 289,4 miljoonaa älypuhelinta, jossa on kasvua edellisvuoden vastaavaan jaksoon 7,8%.

Lue myös: Missä maassa eri kännykkämerkit tehdään? Mistä maasta mikäkin kännykkämerkki on kotoisin?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
867 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1035 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -29%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 351 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A05s
125 € Bigbox
150 € CDON
159 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.