OnePlussan puhelimille tekoälytoiminto - poistaa kuvista ei-toivotut kohteet

Janne Yli-Korhonen

OnePlussan puhelimille tekoälytoiminto - poistaa kuvista ei-toivotut kohteet
Tekoälyä on lisätty viime aikoina älypuhelimiin asti muun muassa Googlen ja Samsungin toimesta. Nyt joukkoon liittyy teknologiabrändi OnePlus, joka tuo pian puhelimiinsa tekoälyyn perustuvan kuvanmuokkauksen.

Yhtiö julkaisi AI Eraser -kuvankäsittelyominaisuuden. OnePlussan mukaan AI Eraser on edistysaskel kuvankäsittelyteknologiassa intuitiiviseen, luovaan ja käyttäjälähtöiseen työskentelyyn.

Ominaisuus tulee huhtikuusta alkaen yhtiön OnePlus 12-, OnePlus 12R-, OnePlus 11-, OnePlus Open ja Nord CE 4-malleille. Jakelu tapahtuu vaiheittain, joten Euroopassa käyttäjät saavat päivityksen myöhemmin vuoden toisen kvartaalin aikana.

"OnePlussan tavoitteena on tarjota edistynyttä ja käytännöllistä teknologiaa yhteisölleen", kertoo Kinder Liu, OnePlussan operatiivinen johtaja (COO). "Uskomme, että mobiililaitteiden generatiivisen tekoälyn mahdollisuudet tuottavuuden ja luovuuden työkaluina ovat valtavat. AI Eraser on OnePlussan ensimmäinen generatiiviseen tekoälyteknologiaan perustuva ominaisuus, joka on ensimmäinen askel visiossamme mullistaa kuvankäsittelyn tulevaisuus: käyttäjät voivat luoda upeita valokuvia muutamalla kosketuksella. Myöhemmin tänä vuonna aiomme esitellä lisää tekoälyominaisuuksia."AI Eraser hyödyntää tekoälyä ja useita kehittyneitä algoritmeja, jotta käyttäjät voivat valita ja poistaa ei-toivottuja kohteita valokuvistaan. Kun käyttäjä on valinnut kuvasta tiettyjä kohteita, kuten taustalla näkyviä ihmisiä, tekoäly analysoi valitun alueen ja luo automaattisesti korvaavan taustan, joka sulautuu saumattomasti kuvan ympäristöön.


OnePlussan jakama esimerkkikuva AI Eraserin kyvyistä.


Kyseinen tai samankaltainen toiminto löytyy esimerkiksi Samsungin uusimmista puhelimista ja Google Kuvat -sovelluksesta. Nähtäväksi jää, onko OnePlussan viritelmä tarkempi kuin kilpailevat toiminnot.OnePlus ainakin kehuu AI Eraserin tuottavan tarkkaa ja luotettavaa sisältöä.

Uuden ominaisuuden takana on patentoitu malli sekä laaja datasarja, jonka ansiosta työkalulla on laaja visuaalinen ymmärrys. AI Eraser pystyy älykkäästi korvaamaan ei-toivotut esineet asiayhteyteen sopivilla elementeillä, antaen käyttäjille mahdollisuuden tehdä korkealaatuista kuvankäsittelyä puhelimella, OnePlus kertoo.

Videon AI Eraserin toiminnoista voi katsoa OnePlussan tiedotteesta.

OnePlus aikoo tuoda tulevaisuudessa lisää tekoälyyn perustuvia toimintoja puhelimilleen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
219 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.