MobilePayn turvallisuus paranee: vastaanottajan koko nimi näkyville

Janne Yli-Korhonen

MobilePayn turvallisuus paranee: vastaanottajan koko nimi näkyville
Ensi vuoden alkupuolella MobilePay-sovellus uudistuu ja tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, kertoo MobilePay tiedotteessaan.

MobilePayn käyttöehdot on päivitetty tänään ja osana uusia ehtoja kerrotaan, että sovelluksen turvallisuus paranee ensi vuonna entisestään. Muutokset astuvat voimaan ensi vuoden alkupuolella, aikaisintaan 23.1., jolloin MobilePay odottaa uuden version olevan valmis julkaistavaksi.

Turvallisuutta parannetaan siten, että vastaanottajan koko nimi tulee näkyviin, kun sovelluksella lähettää tai vastaanottaa rahaa. Myös keskimmäiset nimesi ja muut mahdolliset nimesi osat ovat näkyvissä profiilissasi ja osana maksutapahtumaa.

Uudistuksen myötä nimimerkit eivät enää ole mahdollisia.

MobilePayn mukaan tämä estää väärinkäytön ja tapaukset, joissa toinen käyttäjä yrittää huijata rahaa piiloutumalla keksityn nimen taakse.

Uudistuksen myötä toisen käyttäjän voi myös estää kokonaan sovelluksesta käsin. MobilePayn mukaan tämä ominaisuus on haluttua käyttäjien toimesta.Uudella toiminnolla toista käyttäjää voi siis estää lähettämästä itselleen epätoivottuja rahasiirtoja, siirtopyyntöjä ja viestejä, MobilePay kertoo.

Lisäksi turvallisuutta parannetaan rajoittamalla sovelluksen käyttö yhdelle laitteelle kerrallaan.

Tämä tarkoittaa käytännössä, että uutta laitetta käyttöön ottaessa tai vaihtaessa muusta syystä laitteelta toiselle, MobilePay edellyttää vahvaa tunnistautumista ja lisäksi kertakäyttöistä koodia, joka toimitetaan asiakkaalle tekstiviestillä.

"MobilePay kasvaa Suomessa nopeasti ja puolet suomalaisista on jo MobilePayn käyttäjiä. Meillä on suuri vastuu siitä, että päivitämme ja vahvistamme MobilePayn turvallisuutta tukevia ominaisuuksia jatkuvalla kehitystyöllä, luoden näin korkeimman mahdollisen turvallisuuden tason. Tästä syystä teemme nyt kuvatut muutokset", kommentoi Sirpa Nordlund, Vipps MobilePayn vs. Suomen maajohtaja.Nordlund myös tiedostaa asian, että joillekin käyttäjille koko nimen näyttäminen voi tuntua tarpeettomalta ja osaa muutos saattaa jopa huolestuttaa.

"Ymmärrämme kyllä samalla, että joillekin käyttäjistämme koko nimen näyttäminen toisille käyttäjille voi tuntua tarpeettomalta. Mahdollisesti hieman huolestuttavaltakin. Otamme kuitenkin uudessa tulevassa sovelluksessamme käyttöön myös toiminnon, jonka avulla voi tarvittaessa estää sellaisen käyttäjän, jonka kanssa ei halua vaihtaa rahaa tai viestejä. Eston voi laittaa päälle helposti, suoraan omasta sovelluksesta. Kaiken kaikkiaan teemme MobilePaysta entistäkin turvallisemman ja läpinäkyvämmän." Nordlund jatkaa.MobilePay muuttuu ensi vuoden alussa myös muullakin tavalla, sillä MobilePaylla maksaminen maksupäätteellä loppuu kokonaan 31.12.2023.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
866 € CDON
894 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -30%

Realme 11 Pro
301 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.