Elisa poistaa syyskuusta alkaen 3G:n käytöstä Turun seudulla

Janne Yli-Korhonen

Elisa poistaa syyskuusta alkaen 3G:n käytöstä Turun seudulla
Elisa aloitti 3G-verkon sulkemisen Hämeenlinnasta ja sittemmin vanhentuneen verkon alasajo on jatkunut eri puolilla Suomea. Nyt Elisa tiedottaa, että loppuvuoden aikana Turussa ja lähikunnissa 3G poistuu käytöstä.

3G-verkkoa aletaan poistamaan Turun seudulla ja muualla Varsinais-Suomessa syyskuun alusta alkaen, jolloin vähälle käytölle jääneen verkon resurssit voidaan käyttää nykyaikaisten verkkojen parantamiseen.

Nykyaikaisilla verkoilla tarkoitetaan 4G- ja 5G-verkkoja. Elisan mukaan Varsinais-Suomessa jo yhdeksän kymmenestä asukkaasta asuu Elisan 5G-verkon alueella, ja Turussa uusin mobiiliverkko kattaa jo lähes kaikki kaupunkilaiset.

"Turku oli yksi ensimmäisistä kaupungeista Suomessa ja koko Pohjoismaissa, joka sai käyttöönsä 5G-verkon. Kaupungilla on tärkeä rooli teknologian edelläkävijänä, ja siksi päivitämme alueen 5G-verkkoa yhä kyvykkäämmäksi. Kaupunkialueella tukiasemia sijaitsee niin tiheässä, että yksittäisten tukiasemien päivitystyö ei vaikuta isosti verkon käyttäjän elämään. Mobiiliyhteyksien pientä hidastumista voi olla havaittavissa, mutta tilanne palautuu ennalleen nopeasti, ja jatkossa Turun alueen asukkailla on käytöstään entistäkin toimivammat 5G-yhteydet", kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.



Elisan 3G-verkko poistuu Suomesta vaiheittain ja alueittain. Kullekin alueelle tehdään etukäteen tarvittavat verkon muutokset sekä kuuluvuusparannukset, joilla varmistetaan sujuva siirtymä jäljelle jääviin verkkoihin. 4G-verkkoa on laajennettu kattamaan nykyisen 3G-verkon kuuluvuusalueet. 3G:n poistuessa vain 2G:tä ja 3G:tä tukevia laitteita omistavat asiakkaat siirtyvät käyttämään 2G-verkkoa, joka jää edelleen toimintaan.




Muun muassa riistakamerat käyttävät 3G-verkkoja, joten tällaisen laitteen kohdalla 3G-verkon poistumisen saattaa aiheuttaa harmia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Asus ROG Phone 6 – hinta laskenut -30%

Asus ROG Phone 6
764 € RDE.FI
1089 € Gigantti
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1089 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.