Elisan 3G-verkko poistuu käytöstä Satakunnan alueella

Janne Yli-Korhonen

Elisan 3G-verkko poistuu käytöstä Satakunnan alueella
Elisa poistaa 3G-verkkoaan käytöstä Suomessa nyt kiihtyvällä tahdilla. Elisan 3G-verkko sulkeutui ensimmäisenä Hämeenlinnassa alkuvuodesta 2023, ja nyt kevään aikana verkko on suljettu muun muassa Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Toukokuun aikana 3G-verkko poistuu käytöstä myös Satakunnan alueella.

Elisan mukaan lähes kaikki satakuntalaiset ovat siirtyneet näiden toimivampien verkkojen käyttäjiksi, ja näin aikansa palvelleen 3G-verkon ylläpitoon kulunut sähköenergia ja taajuudet voidaan vapauttaa uudempien verkkojen käyttöön.

3G:n poistuessa vain 2G:tä ja 3G:tä tukevia laitteita omistavat asiakkaat siirtyvät käyttämään 2G-verkkoa, joka jää edelleen toimintaan. 3G-verkkoa käyttäviä laitteita ovat esimerkiksi riistakamerat.Vähälle käytölle jääneistä verkoista luopuminen parantaa koko mobiiliverkon energiatehokkuutta ja edistää kestävää kehitystä. Lisäksi 3G-verkoista vapautuvat taajuuskaistat voidaan jatkossa hyödyntää lisäkaistana uudemmissa verkoissa.

"4G- ja 5G-verkkojen tiedonsiirtokyky ja energiatehokkuus ovat 3G:tä huomattavasti parempia. Lisäksi 3G-verkon liikenne on tällä hetkellä prosentin murto-osia kaikesta mobiiliverkon dataliikenteestä – verkon sulkeuduttua sen ylläpitoon kulunut energia ja taajuusresurssit voidaan käyttää nykyaikaisten verkkojen parantamiseen", Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo.Lue: Suomen 3G-verkkojen sulkeminen: Aikataulu ja näin se vaikuttaa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.