POP Pankki: iPhonen käyttäjät aktiivisempia mobiiilimaksajia kuin Android-puhelinten käyttäjät

Janne Yli-Korhonen

POP Pankki: iPhonen käyttäjät aktiivisempia mobiiilimaksajia kuin Android-puhelinten käyttäjät
POP Pankki on kertonut uusia tilastoja asiakkaiden mobiimaksutapojen käytöstä. Pankki jakoi vastaavia tilastoja viime vuoden toukokuussa.

POP Pankki kertoo, että toukokuu 2022 - maaliskuu 2023 välisen ajan kattavalla tarkastelujaksolla joulukuu ja maaliskuu olivat sekä Apple Payllä että Google Payllä maksavien keskuudessa ennätysvilkkaita kuukausia ostosten arvolla mitattuna. Ostosten volyymi on kuitenkin tasaantunut.

"Uusia mobiilimaksajia rekisteröityy edelleen tasaisesti, mutta ennen kaikkea näyttää siltä, että mobiilimaksamisen jo käyttöön ottaneet maksavat aiempaa keskitetymmin ostoksiaan juuri puhelimella. Tätä voi puolestaan selittää se, että kun helppoon ja turvalliseen mobiilimaksamiseen tottuu, siitä tulee arjen ensisijainen maksuväline. Tämä heijastunee myös etämyynnin kasvuun", toteaa POP Pankin mobiilimaksamisesta vastaava liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.Mobiilisti pääsääntöisesti maksetaan ruoka- ja päivittäistavaraostoksia. POP Pankin mukaan Woltin palvelut ovat nousseet kummassakin leirissä kärkeen.

POP Pankin mukaan iPhonen omaavat käyttäjät tekevät selvästi aktiivisemmin mobiiliostoksia kuin Android-puhelinten käyttäjät. Maksutapahtumista noin 70 prosenttia kirjataan Apple Payllä tehdyiksi.
POP Pankki alkoi tukemaan Apple Payta vuoden 2021 lopulla ja Google Payta puolestaan vuoden 2022 helmikuussa.

Apple Payn sukupuolijakautuneisuus on lähes tasan (48 % naiset, 52 % miehet), kun taas miesten osuus korostuu Google Payn käyttäjissä. Naisten osuus jää Google Payn käyttäjissä 31 prosenttiin. Ikäjakaumaltaan Google Payn käyttäjäkunta on laaja, kun Apple Paylla maksaminen keskittyy 15 - 35 -vuotiaisiin.

Apple Payn käyttäjien keskuudessa Top 5 -paikkakunnat ovat Helsinki, Seinäjoki, Oulu, Tampere ja Turku. Muutoksia ei ole tullut kevääseen 2022 verratessa.

Google Payn puolella puolestaan listan muodostavat Tampere, Seinäjoki, Oulu, Lapua ja Helsinki. Aiemmin kärjessä oli Seinäjoki ja Lapua ei aiemmin kuulunut Top 5 -listaukseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
866 € CDON
894 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -30%

Realme 11 Pro
301 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.