Ukraina: Xiaomi tukee Venäjän hyökkäyssotaa

Petteri Pyyny

Ukraina lisäsi Xiaomin sotaa sponsoroivien yritysten listalle - Xiaomi älähti, muttei aio vetäytyä Venäjältä
Ukrainan valtiollinen korruption torjuntaan keskittyvä virasto (National Agency on Corruption Prevention, NACP) on lisännyt älypuhelinjätti Xiaomin listalleen yrityksistä, joiden katsotaan tukevan Venäjän hyökkäyssotaa.

Taustalla väitteessä on se, että Xiaomi on yksi harvoista kännykkäbrändeistä, joka toimii edelleen täydellä höyryllä Venäjällä. Xiaomi ja sen alibrändi POCO ovat Venäjän hyökkäyksen jälkeen nousseet Venäjän suosituimmiksi älypuhelinbrändeiksi.

Tämän lisäksi Xiaomilla on Venäjällä laaja Mi Store -kumppaniverkosto Venäjällä. Yhtiö myös rekrytoi aktiivisesti Venäjällä.

Xiaomi tietysti älähti listalle päätymisestä ja julkaisi asiaan liittyvän tiedotteen:

Xiaomi on kulutuselektroniikka valmistava yhtiö, joka tarjoaa tuotteitaan ainoastaan siviilien ja yritysten käyttöön. Uskomme, että jokaisella maailman kuluttajalla on oikeus pystyä käyttämään viestiväleitä ja verkosta löytyvää tietoa. Toimimme yli 100 maassa ja alueella ja noudatamme kunkin toimialueen kaikkia lakeja ja säädöksiä.Vastustamme jyrkäsit sitä, että Ukrainan korruption torjuntaan keskittynyt virasto (NACP) on julistanut meidät "kansainvälisiksi sodan tukijoiksi". Me emme tue mitään sotia. Sen sijaan kannatamme rauhaa. Missionamme on mahdollistaa kaikkien maailman ihmisten parempi elämä innovatiivisten teknologiatuotteiden avulla.Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä SuomiMobiili.

Xiaomin lisäksi listalle on päätynyt 20 muutakin yritystä, mutta Xiaomi on ainoa kännykkävalmistaja, jonka NACP on listannut. Käytännössä kaikki länsimaiset kännykkävalmistajat ovat vetäytyneet Venäjältä maan aloitettua hyökkkäyssotansa Ukrainaa vastaan.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -20%

Xiaomi 13 Lite
364 € CDON
499 € Proshop
538 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 456 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
660 € Proshop
667 € CDON
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 816 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.