DNA avasi käytettyjen puhelinten verkkokaupan

Janne Yli-Korhonen

DNA avasi käytettyjen puhelinten verkkokaupan
Teleoperaattori DNA avasi 25.1.2023 uuden käytettyjen puhelinten verkkokaupan, Vaihtokapulan. Kyseinen verkkokauppa löytyy osoitteesta vaihtokapula.fi.

DNA on jo pitkään auttanut asiakkaitaan kierrättämään puhelimia ja tarjonnut käytetyistä puhelimista vaihtohyvitystä. DNA Vaihtohyvitys -palvelua kehitetään myös jatkuvasti lisää asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Nyt lanseerattavan Vaihtokapulan myötä DNA aloittaa myös käytettyjen puhelinten myynnin.

DNA kertoo, että kaupan tavoitteena on kiihdyttää älypuhelinten kiertotaloutta tekemällä käytetyn puhelimen ostamisesta helppoa ja turvallista. Uudehkojen Apple-laitteiden lisäksi valikoimaan kuuluvat myös edulliset 100 - 200 euron Android-puhelimet, joita ei yleensä nähdä vastaavissa verkkokaupoissa.

"Meillä Suomessa on kännyköiden kiertotaloudessa vielä tiettyjä kitkatekijöitä. Sopivan puhelimen löytäminen ja ostaminen ei ole netin kauppapaikoilla aina ihan mutkatonta, ja edullisia Androideja on tähän asti ollut verkkokaupoissa tarjolla niukasti. Näistä lähtökohdista käärimme hihat ja aloimme kehittää uutta palveluamme asiakas edellä", kertoo Vaihtokapulan liiketoiminnasta vastaava johtaja Mikko Valtonen.Käytetyn puhelimen hankkiminen pidentää puhelimen käyttöikää ja samalla pienentää hiilijalanjälkeä, sillä uusia puhelimia varten tarvitaan paljon arvokkaita jalometalleja, joiden louhimisen hiilijalanjälki on merkittävä.
Uuden palvelun toimitusketjut ja tavaravirrat on myös suunniteltu kustannustehokkaiksi ympäristö edellä. Esimerkiksi jakelussa hyödynnetään DNA Kaupan yli 60 toimipisteen myymäläverkostoa ja olemassa olevia logistiikkapalveluita. Toimituksiin ei lisätä latureita ja puhelimen suojaustarvikkeita. Nämä tulee tarvittaessa ostaa erikseen.

DNA kertoo, että kaikki Vaihtokapula-verkkokaupan käytetyt puhelimet käyvät läpi tiukan seulan.

Kolmiportaisen ulkoisen kuntoluokittelun lisäksi jokaiselle puhelimelle tehdään ennen myyntiä täydellinen tietojen tyhjennys ja kattava piilovikatarkastus. Tarkastuksen kohteena ovat muun muassa mikrofonit, anturit, yhteydet, antennit sekä näytön pikselivirheet. Kaikki myyntiin nostettavat laitteet ovat ehjiä.

Kaikkein uusimmat laitteet myydään 12 kuukauden takuulla ja vanhempiin laitteisiin takuun voi ostaa lisäpalveluna.

Lue myös: Swappie ja Telia yhteistyöhön - helpottaa ja parantaa älypuhelimien kierrätystä Suomessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.