DNA:n versio tuosta palvelusta ei kuitenkaan ole ollut lainmukainen, joten liikenne- ja viestintävirasto Traficom velvoitti yhtiötä korjaamaan palvelunsa sekä asetti uhkasakon velvoitteen tehosteeksi jo alkuvuodesta.
DNA valitti päätöksestä, mutta hallinto-oikeus hylkäsi kesällä tuon valituksen ja lopullinen ratkaisu asiassa saatiin korkeimmasta hallinto-oikeudesta, joka ei myöntänyt DNA:lle valituslupaa.
Korkeimman hallinto-oikeuden valitusluvan hylkäämisen myötä myös DNA:n asiakkaille tulee mahdollisuus tarkastaa helpolla tavalla liittymäsopimuksensa voimassaolo.
Mikäli palvelua ei korjata lainmukaiseksi 14.10.2022 mennessä, velvoitetaan DNA maksamaan 100 000 euron uhkasakko sekä 28.10.2022 jälkeen lisäerä 50 000 euroa kultakin täydeltä kahdelta viikolta niin kauan, kunnes velvoite täytetään.
Traficom myös kertoo, että vastaavasti Telian tulee palauttaa jo aiemmin käytössään olleen tekstiviestipalvelun, jota Telia muutti 16.8. vaikeuttaen asiakkaidensa mahdollisuutta tarkastaa määräaikaisen sopimuksen päättymispäivä.
"Kaikilla kuluttajilla tulee olla tasaveroinen mahdollisuus tarkastaa määräaikaisen liittymäsopimuksensa voimassaolo maksutta, helpolla ja välittömällä tavalla. Se edistää kilpailua ja kuluttajien valinnan mahdollisuuksia", tähdentää Traficomin ylijohtaja Jenni Eskola.
Kommentoi artikkelia