Vain 13,3 prosenttia Android-laitteista käyttää Android 12 -versiota

Janne Yli-Korhonen

Vain 13,3 prosenttia Android-laitteista käyttää Android 12 -versiota
Google julkaisi Android 12 -version virallisesti 4.10.2021, mutta uusimpien tietojen mukaan version käyttöaste on varsin pieni.

9to5Google -sivusto kertoo, että Android-laitteista vain 13,3 prosenttia käyttää tällä hetkellä Android 12 -versiota. Sivuston arvioiden mukaan toukokuussa Android 12:n osuus oli 6,6 prosenttia.

Android 11 on käytetyin Android-versio 27 prosentin osuudella. Toukokuussa sen osuus oli 23,8 prosenttia.

Kolmanneksi käytetyin versio on Android 10 22,3 prosentilla. Myös Android 9 Pie on edelleen Android 12 -version edellä 14,5 prosentilla.

Hitaaseen käyttöönottoon vaikuttavat muutamat asiat.

Monet hankkivat edullisia Android-puhelimia ja käyttävät niitä useamman vuoden ajan. Nämä edulliset puhelimet saavat vain vähän Android-päivityksiä eli käyttäjille ei anneta mahdollisuutta päivittää uusimpaan version.Parhaat puhelimet saavat päivityksiä pitkään, mutta päivittämiseen vaikuttaa myös päivityksen saatavuus. Vaikka Google julkaisi Android 12 -version jo syksyllä, valmistajien toimesta uutta versiota tuodaan eri malleille vasta kevään aikana.

Useimmille puhelinmalleille Android 12 -version on jo julkaistu valmistajien toimesta, mutta toisaalta edelleen osa malleista tuota päivitystä odottaa.

Vaikka vasta pieni osa käyttää Android 12 -versiota, pitäisi käyttäjille alata tulla jo Android 13 -päivitystä, joka julkaistiin virallisesti 15.8. Täältä näet Android 13 -version uudistukset.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.