Suosittu Thunderbird -sähköpostiohjelma saapuu vihdoin Androidille

Petteri Pyyny

Suosittu Thunderbird -sähköpostiohjelma saapuu vihdoin Androidille
Yksi tietokoneiden suosituimmista sähköpostiohjelmista, avoimen lähdekoodin Thunderbird, on vihdoinkin tuloillaan myös kännyköille.

Thunderbirdin tuloa kännyköille on toivottu jo vuosien ajan, mutta kehittäjäyhteisö on jääräpäisesti pitänyt päänsä ja keskittynyt ainoastaan tietokoneille tarkoitetun sähköpostiohjelman kehitykseen.

Nyt Thunderbirdin tiimissäkin on vihdoin huomattu, että maailma siirtyy kovaa vauhtia mobiiliin ja suunta on muuttumassa.

Käytännössä Thunderbirdin mobiiliversiota ei kuitenkaan lähdetä luomaan täysin tyhjästä, vaan projektissa on tarkoitus yhdistää Thuderbirdin ja K-9 Mail -sovelluksen työ. K-9 Mail on yksi suosituimmista sähköpostiohjelmista Androidille ja pohjautuu sekin täysin avoimeen lähdekoodiin.

Joten nykyinen K-9 Mail tulee vaihtamaan nimeään tämän vuoden loppuun mennessä Thunderbird for Androidiksi ja samalla kehitysresrussit kahden yhteisön välillä yhdistetään.

Jatkossa mukaan on tarkoitus tuoda myös mm. Firefox Sync-tuki, joka synkronoisi tietokoneella ja kännykässä olevat Thunderbirdit automaattisesti toistensa kanssa. Kehityssuunta on sinänsä looginen, että Thunderbird syntyi alunperin "Firefoxin sähköpostiohjelmaksi" Mozillan alaisuudessa.



Kehittäjät pyytävätkin kiinnostuneita kokeilemaan jo nykyistä K-9 Mail -sovellusta ja antamaan siitä palautetta. Palautteen pohjalta tuleva Thunderbird for Android saa suuntaviivoja tulevaisuudelleen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 192 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -26%

Samsung Galaxy S23 Ultra
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop
1162 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1058 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.