Jatkossa Google nappaa Spotify-tilauksestasi siivun itselleen vain jos haluat niin

Petteri Pyyny

Jatkossa Google nappaa Spotify-tilauksestasi siivun itselleen vain jos haluat niin
Yksi eniten tunteita kuumentaneista riidoista viime vuosina on koskenut Googlen ja Applen kaksistaan kontrolloimaa mobiilisovellusten kauppaa. Sovelluskehittäjiä on närästänyt se, että Apple ja Google nappaavat itselleen kaikesta rahasta automaattisesti lähes kolmanneksen.

Sota äityi niin pahaksi, että Fortnite -peli katosi kokonaan Googlen Play -kaupasta ja Applen App Storesta. Myös muut sovelluskehittäjät ovat vaatineet tilanteeseen korvausta. Apple ja Google ovat sittemmin pehmentäneet linjaansa ja laskeneet tietyin ehdoin sovelluksista itselleen nappaamia korvauksia.

Mutta tilanne on silti erikoinen: jos olet ladannut vaikkapa Spotifyn alunperin Googlen kaupasta ja päätät alkaa maksamaan tilauksestasi, saa Google siivun kaikista kuukausimaksuistasi - hamaan maailman loppuun saakka. Sama koskee kaikkia tilattavia tuotteita.Samoin käy myös, jos ostat pelien sisällä vaikkapa lisäominaisuuksia, uusia kenttiä tai vaatteita pelihahmollesi: rahaa kilahtaa automaattisesti Googlen tai Applen lompakkoon, aina ja ikuisesti.

Asia on edennyt pisteeseen, jossa Yhdysvaltain viranomaiset vakavasti harkitsevat mm. sitä, että Applen olisi pakko sallia myös App Storen ulkopuolelta ladattavien sovellusten asentaminen iPhoneen.

Kiistaan on löytynyt jonkinlainen osittainen kompromissi: jättiläiset Google ja Spotify ovat päässeet sopimukseen siitä, että kuluttaja voi Androidilla Spotifya käyttäessään valita sen, maksaako hän mieluummin suoraan Spotifylle vai Googlelle kuukausimaksunsa.

Muutos tulee käyttöön vaiheittain tulevien kuukausien aikana. Ilmeisesti Googlen käyttöehtojen vuoksi hinta tulee silti pysymään samana, riippumatta maksutavasta. Toisessa tavassa Google vain saa siivunsa Spotifyn kuukausimaksuista, toisessa tavassa kaikki raha menee suoraan Spotifylle (poislukien tietysti Spotifyn itsensä käyttämän maksunvälittäjän veloitukset).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
460 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
100 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.