Mikä oli vuoden 2021 paras puhelin? Äänestä suosikkiasi

Puhelinvertailu

Mikä oli vuoden 2021 paras puhelin? Äänestä suosikkiasi
Vuosi 2021 on lopuillaan ja taustapeiliin jää iso määrä laadukkaita älypuhelimia. Vaikka heti vuoden vaihteen jälkeen on määrä tulla useampia suosituimpien valmistajien lippulaivoja, niin tähän väliin lienee paikallaan katsastaa mitkä laitteet jäivät tästä vuodesta mieleen, ja mikä puhelin kenties oli se vuoden paras.

Alkuvuodesta 2021 Samsung julkisti uudet Galaxy S21 -sarjan älypuhelimet, jotka eivät varsinaisesti mullistaneet älypuhelinmaailmaa, tai edes Galaxy-laitteiden sarjaa, mutta tarjoavat taattua Samsungin laatua entistä paremmassa paketissa.

Kevään ensimmäisiin julkaisuihin lukeutui myös Asus ROG Phone 5. Taiwanilaisvalmistaja on vuosien saatossa onnistunut luomaan melkoisen onnistuneen pelipuhelinbrändin, joka tarjoaa huipputason suorituskykyä, monipuoliset ominaisuudet, pelaajille lisäarvoa ja peruskäyttöönkin soveltuvan laitteen. Teknisesti sitä on vaikea päihittää.


Pelaajille suunnattu ROG Phone 5 on taatusti yksi vuoden parhaiten varusteltuja.



Niin ikään keväällä julkaistiin kiinalaisvalmistaja OnePlussan uusin lippulaivamalli. Vaikka yhtiön mojo on ehkä hieman hiipunut toisen perustajan lähdettyä, niin se tuottaa edelleen varsin kilpailukykyisiä älypuhelimia. Moittimisen varaa ei ole paljoa OnePlus 9 Pro:ssa, joskin hintakin on kivunnut vuosi vuodelta lähemmäs premium-brändejä.

Kiinalaisvalmistaja Xiaomi on haastanut onnistuneesti viimeaikoina OnePlussaa hieman premium-brändejä edullisempien, mutta hyvin varusteltujen älypuhelinten sarjassa. Xiaomin Mi 11 -sarjan laitteista löytyy monipuolisia ominaisuuksia ja suorituskykyä, mutta kukkaro ei kevenny samalla tavoin kuin arvokkaimmilla brändeillä.

Samsungilla on toki ässä hihassa, joka ei kilpaile suoraan edellämainittujen kiinalaisvalmistajien huippupuhelinten kanssa. Samsungin uuden sukupolven taittuva puhelin Galaxy Z Flip 3 toi kenties ensimmäistä kertaa taittuvat puhelimet massojen suosioon. Edeltävään sukupolveen erot olivat teknisestikin melkoiset, mutta tärkeimpänä erona oli taatusti hinta.


Samsungin taittuva puhelin parani edeltäjämallista melkoisesti, erityisesti hinnassa.


Luonnollisesti keskusteluun täytyy liittää uusi iPhone 13, joka Samsungin tapaan teki edeltäjäänsä nähden lähinnä pienempiä parannuksia, eikä lähtenyt uudistamaan koko laitteen ilmettä ja olemusta. Parempi kamera, enemmän suorituskykyä ja entistä monipuolisemmat ominaisuudet kuitenkin nostavat iPhonen edelleenkin kärkipuhelinten joukkoon.


Kenties mielestäsi vuoden parasta puhelinta ei löydy tältä listalta. Olisiko se toisen sukupolven minikokoinen älypuhelin, iPhone 13 Mini? Vai olitko innoissaan Honorin palaamisesta Suomeen Honor 50:n muodossa? Kerro kommenteissa suosikkisi, mikäli valinta osuu kohtaan "Jokin muu".

Vuoden paras puhelin?
 
pollcode.com free polls


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.