Balmuda Phone - erilainen Android-kännykkä firmalta, joka tunnetaan leivänpaahtimistaan

Petteri Pyyny

Leivänpaahtimista tunnetulta firmalta Android-luuri - joka vaikuttaa mielenkiintoiselta
Jos suomalaiset ovat hurahtaneet Moccamasteriin kahvinkeitinten osalta, on japanilaisilla samanlainen suhtautuminen leivänpaahtimiin. Balmudan valmistamat leivänpaahtimet (ja voileipägrillit) ovat saarivaltiossa kulttimainetta niittäviä. Yhtiön voileipägrillejä pitää usein jonottaa kuukausien ajan, jos sellaisen itselleen haluaa.

Mutta nyt Balmuda on tehnyt hieman erikoisen siirron ja päättänyt julkaista myös oman kännykän. Yksinkertaisesti Balmuda Phone -nimellä kulkeva Android-puhelin kuitenkin poikkeaa monin tavoin tyypillisestä Android-kännykästä.

Aivan ensinnäkin, puhelin on pieni. Siis nykypäivän mittasuhteilla lähes hämmästyttävän pieni. Näyttö on ainoastaan 4,9 tuumainen ja kun näytön kehyksetkin ovat kapeat, on puhelin todella pikkuinen valtaosaan muita puhelimia verratessa. Puhelimen ulkomitat ovatkin ainoastaan 12,3 x 6,9 x 1,37 cm, painoa taas löytyy 138 grammaa. Puhelin on siis merkittävästi perusluureja paksumpi, mutta takaa puhelimen muotoilu on hieman saippuakoteloa muistuttava.



Sisältä löytyy Qualcommin Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua keskusmuistia sekä 128 gigatavua tallennustilaa. Takaa löytyy 48 megapikselin kamera ja etupuolella on 8 megapikselin kamera. Akku on suhteellisen vaatimaton, vain 2500 mAh.

Käyttöjärjestelmänä on Android 11, jonka päälle Balmuda on kehittänyt itse omat, yhtiön mielestä tärkeimmät sovellukset: kalenteri, kamerasovellus ja mm. muistiinpanosovellus ovat kaikki Balmudan itsensä kehittämiä.

Hintaa erikoisuudella onkin sitten varsin reippaasti: Japaniin myyntiin tuleva versio maksaa noin 800 euroa. Lisää puhelimesta löytyy yhtiön virallisilta sivuilta, mutta vain japaniksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.