Telegram asennettu yli miljardi kertaa

Petteri Pyyny

WhatsAppin kilpailija Telegram kasvaa vauhdilla: Miljardin latauksen raja rikki
Alkuvuodesta 2021 alkoi pikaviestinten markkinoilla kuohumaan, isosti. Vielä vuoden 2020 aikana tuntui, että markkina on varsin stabiili: WhatsApp ja Facebook Messenger hallitsevat maailmaa ja kaukana niiden perässä tulee pari keskikokoista kilpailijaa - loppujen ollessa marginaali-ilmiöitä. Sitten alkoi rytisemään.

Kaiken taustalla oli WhatsAppin omistajan Facebookin päätös muuttaa WhatsAppin käyttöehtoja merkittävästi. Muutokset vaikuttivat etenkin amerikkalaisiin käyttäjiin, mutta mediahuomio oli maailmanlaajuinen. Tuolloin ihmiset havahtuivat isommassa määrin omaan yksityisyyteensä myös pikaviestinten käytössä.

Tuosta trendistä on hyötynyt eniten kaksi WhatsAppin kilpailijaa: säätiöpohjainen, avoimeen lähdekoodiin pohjautuva Signal sekä alunperin Venäjällä kehitetty, nyttemmin Dubaihin rekisteröity Telegram.



Nyt Telegramin kasvusta on saatu ensimmäisiä konkreettisia lukuja: sovellus kasvoi vuoden 2021 aikana ensimmäistä kertaa maagiseen miljardiluokkaan, eli Telegram on asennettu yli miljardiin kännykkään. Kasvu on ollut kovinta etenkin Intiassa, jossa sovellus on asennettuna 220 miljoonaan kännykkään.

Telegram on valtavan suosittu myös Venäjällä, jossa sen arvioidaan olevan asennettuna 100 miljoonassa kännykässä sekä Indonesiassa, jossa asennuksia on 80 miljoonaa. Uusia asennuksia sovellus keräsi vuoden 2021 alkupuoliskolla hurjat 214 miljoonaa lisää, jossa on kasvua edellisen vuoden alkupuoliskoon hulppeat 61%.

Asennusten määrä ei tietenkään korreloi täysin suoraan käyttäjämääriin - arvioiden mukaan Telegramia käyttää kuukausitasolla noin 500 miljoonaa käyttäjää. Samaan aikaan Signalin kerrotaan kasvaneen myös puolen miljardin aktiivisen käyttäjän tasolle.

Perspektiiviä luvuille antanee se, että WhatsAppin aktiivisia käyttäjiä arvioidaan olevan noin 2 miljardia. Messengeriä käyttää noin 1,3 miljardia käyttäjää ja Kiinassa valtavan suosittua WeChatia noin 1,2 miljardia aktiivista käyttäjää.

Lue myös: Signal vai Telegram - kumpi on parempi?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.