Samsung poistaa puhelimistaan eniten raivoa aiheuttavan ominaisuuden: mainokset

Petteri Pyyny

Samsung poistaa puhelimistaan eniten raivoa aiheuttavan ominaisuuden: mainokset
Samsung aikoo vihdoin poistaa kännyköidensä käyttöliittymästä, Androidiin pohjautuvasta OneUI:sta sen eniten ärsytystä aiheuttavan ominaisuuden.

Poistumassa ovat siis Samsungin Galaxy-mallien esiasennetuissa sovelluksissa näkyvät mainokset. Jopa hiljattain julkaistuissa päälle tuhat euroa julkaistuissa Samsung Galaxy Z Flip 3 ja Samsung Galaxy Z Fold 3 -malleissa näkyy Samsungin omien sovellusten yhteydessä mainoksia.

Mainokset poistuvat kaikista Samsungin puhelimissa esiasennettuna olevista sovelluksista, kuten Samsungin omasta sää-sovelluksesta. Muutoksen ajankohdasta tiedetään vain se, että muutoksen on tulla voimaan myöhemmin tänä vuonna. Mielenkiintoiseksi päivityksen tekee se, että ilmeisesti mainokset poistuvat käyttöjärjestelmän päivityksen yhteydessä, sen sijaan että mainokset poistettaisiin sovellusten itsensä päivittyessä.



Samsung vahvisti asian The Vergelle hiljattain. Mainosten upottamista, etenkin huipputason, äärimmäisen kalliiden Samsung-mallien sovelluksiin on kritisoitu laajalti. Tokihan sovellukset on voinut tähän saakka vaihtaa toisiin lataamalla korvaavan sovelluksen Google Play -kaupasta, mutta käyttökokemus uuden, yli tuhannen puhelimen juuri ostettuaan on ollut lievästi sanoen heikko, kun valmistaja, jolle olet ensin syytänyt ison määrän rahaa, haluaa tehdä laitteella vielä jokusen euron lisää mainosten myötä.

Samsung ei tietenkään ole tämän käytännön kanssa yksin, vaan mm. Xiaomin puhelimissa vilisee mainoksia puhelinvalmistajan toimesta. Olemmekin julkaisseet oppaan siitä miten Xiaomin kännyköistä saa sisäänleivotut mainokset pois.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.