Traficom varoittaa: salasanoja ja muita tietoja varastavaa Android-haittaohjelmaa jaetaan suomenkielisen tekstiviestin muodossa

Janne Yli-Korhonen

Traficom varoittaa: salasanoja ja muita tietoja varastavaa Android-haittaohjelmaa jaetaan suomenkielisen tekstiviestin muodossa
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on tiedottanut vakavasta vaarasta, joka koskee Android-laitteita. Kyseessä on suomenkielinen tekstiviesti matkalla olevasta paketista ja linkistä huijaussivustolle.

Huijausviesti kulkee kuljetus- ja kuriiripalveluyhtiö DHL:n nimissä. Siinä kerrotaan matkalla olevasta paketista ja yhteyteen on lisätty linkki, josta voi seurata pakettia.

Linkki vie kuitenkin huijaussivustolle, jossa pyydetään lataamaan .apk-tiedosto. Näillä .apk-tiedostoilla Androidin sovellukset jaetaan ja asennetaan laitteille, joten huijaus ei toimi Applen iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla.

Kyseinen haittaohjelma on nimeltään FluBot. Tämän haittaohjelman kerrotaan kykenevän varastamaan Android-laitteelta esimerkiksi salasanoja ja muita henkilökohtaisia tietoja, joten kyseessä on vakava uhka, mikäli haittaohjelma päätyy laitteelle.

Kyberturvallisuuskeskus on antanut ohjeet, jos FluBot-haittaohjelman on asentanut laitteelle:  • Palauta laite tehdasasetuksille
  • Jos käytit pankkisovellusta tai käsittelit luottokorttitietoja saastuneella laitteella, ole yhteydessä pankkiisi
  • Vaihda salasanat palveluihin, joita olet käyttänyt laitteellasi
  • Ota yhteyttä operaattoriisi, sillä liittymästäsi on voinut lähteä maksullisia viestejä


Lisätietoa aiheesta saa täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Microsoft Surface Duo – hinta laskenut -49%

Microsoft Surface Duo
813 € CDON
1642 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1586 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -41%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 630 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.