Tutkimus: Suomessa pikkulapset vaihtoivat aamun lastenohjelmat TikTokkiin

Petteri Pyyny

Tutkimus: Suomessa pikkulapset vaihtoivat aamun lastenohjelmat TikTokkiin
Teleoperaattori DNA kertoo tutkimuksessaan merkittäästä muutoksesta suomalaisten arkirutiineissa. Siinä missä vuosikymmenien ajan perheen lapset ovat tapittaneet aamutelevisiosta lastenohjelmia ennen kouluun ja päiväkotiin suuntaamista, on tilalle tullut nyt TikTok.

DNA:n mobiilidatan tilastoissa näkyy piikki arkiaamuisin kello aamuseitsemän ja aamukahdeksan välillä nimenomaan kiinalaisomisteisen TikTokin käytössä. Millään muulla sosiaalisen median kanavalla - ei edes Facebookilla - ei näy vastaavaa liikennepiikkiä aamuisin.

DNA:n mukaan datapiikki TikTokin osalta korostuu nimenomaan lasten, nuorten ja nuorten aikuisten aamurutiineissa. 5-12 -vuotiaiden TikTokin käyttö on kasvanut 9 prosenttiyksiköllä ja 13-16 -vuotiaiden osalta kasvua on ollut 26 prosenttia vuoden takaiseen. 13-16 -vuotiaista DNA:n käyttäjistä TikTokkia käyttää jo 62 prosenttia.

Kyllähän tämä data osoittaa selvän muutoksen etenkin nuorten aamurutiineissa. TikTok on selkeästi koululaisten ja nuorten palvelu, ja joissain perheistä se onkin saattanut jo omia piirrettyjen pitkäaikaisen ykkösaseman lasten aamuviihteenä.-Jarno Haikonen, DNA:n laajakaista- ja TV-liiketoiminnan johtajaVuoden takaisesta mobiilidatan käyttö on kasvanut muutenkin hurjaa vauhtia: DNA:n mukaan kasvua on ollut sen verkoissa hurjat 30 prosenttia vuoden takaiseen nähden, vaikka jo vuotta aiemminkin elettiin vahvasti koronapandemian ja etätyöskentelyn värittämää arkea.

Onko muutos sitten hyvä vai huono, se lienee jokaisen itse päätettävissä: passiivinen television katselu vai TikTokin katselu, jossa itse voidaan hypätä videoihin, jotka itseä kiinnostavat.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.