Elisan 5G-verkko avautui Kauhajoelle, Alajärvelle, Lapualle - Seinäjoella verkon alueella asuu jo yli 70% kaupunkilaisista

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko avautui Kauhajoelle, Alajärvelle, Lapualle - Seinäjoella verkon alueella asuu jo yli 70% kaupunkilaisista
Elisa on laajentanut 5G-verkkoa merkittävästi Etelä-Pohjanmaalla. Uusia Elisan 5G-paikkakuntia ovat Kauhajoki, Alajärvi ja Lapua. Lisäksi Seinäjoella verkkoa on laajennettu merkittävästi.

Aiemmin tänä vuonna verkko avautui Kurikkaan ja Kauhavalle.

Kauhajoella verkkoa on rakennettu muun muassa keskustan, Aronkylän, Mattilan, Lellavan, Opaksen, Panulan, Ikkelän ja Kauran alueille. Verkko laajenee kevään aikana vielä Toivakan, Filppulan ja Vesalan alueille.

Lapualla verkko palvelee muun muassa keskustassa, Koskikylässä, Siirilässä, Välilässä, Kiviristillä, Alapäässä, Ritakivessä ja Ritamäellä, ja Alajärvellä kunnan keskustassa. Myöhemmin kesällä verkko laajenee Alajärvellä Pynttärin suuntaan.

"Asiakastarve on yksi tärkeimmistä kriteereistä, jolla määritämme mihin verkkoa seuraavaksi rakennetaan ja laajennetaan. Etelä-Pohjanmaan alueella käytetään paljon mobiilidataa ja myös yritystoiminta on aktiivista, joten potentiaalisia 5G-käyttäjiä riittää. Usein siirtyminen uuteen mobiiliteknologiaan tapahtuu luonnollisesti samalla kun käydään puhelinkaupoilla. 5G-puhelimia saa jo kaikissa hintaluokissa ja ne ovatkin nousseet myyntilistojen kärkeen asiakkaidemme suosituimpana valintana", Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm sanoo.Lisäksi Elisa kasvattaa Seinäjoelle jo 2019 avattua 5G-verkkoa kevään 2021 aikana. Työ on jo käynnissä ja verkko on laajentunut muun muassa Kivistön, Pajuluoman ja Nurmon alueilla. Myöhemmin kevään aikana verkko laajenee muun muassa Halkosaaren, Veneskosken ja Itikan alueilla. Jo tällä hetkellä kaupunkilaisista yli 70 % asuu Elisan 5G-verkon alueella.

Elisan 5g verkko seinäjoella huhtikuussa 2021
Elisan 5G-verkon kuuluvuus Seinäjoella huhtikuussa 2021.


"Tänä päivänä tiedon täytyy liikkua saumattomasti ja Elisan panostukset Seinäjoelle mahdollistavat entistä paremmat yhteydet. Asukkaamme hyötyvät 5G-verkosta niin työn teossa kuin vapaa-aikana. Hienoa, että Elisa kehittää osaltaan kaupunkimme elinvoiman olosuhteita", toteaa Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän.

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.