Telegramiin uutta toimintoa: automaattisesti poistettavat viestit ja kotinäytön widgetit

Janne Yli-Korhonen

Telegramiin uutta toimintoa: automaattisesti poistettavat viestit ja kotinäytön widgetit
Merkittävästi viime aikoina uusia käyttäjiä saanut Telegram on päivittynyt uusilla toiminnoilla. Näiden joukkoon lukeutuvat automaattisesti poistuvat viestit sekä Androidin ja iOS:n kotinäytölle asetettavat widgetit.

Viime päivityksessä Telegram toi mahdollisuuden poistaa keskusteluhistorian ryhmissä itseltä sekä muilta ryhmään kuuluvilta. Nyt poistamisen voi ajastaa automaattiseksi. Käyttäjä voi valita tämän tapahtuvan 24 tunnin tai 7 vuorokauden kuluttua lähettämisen jälkeen.

Keskustelusta poistuvat viestit, jotka ovat tulleet sen jälkeen, kun ajastin on laitettu käyntiin. Muut viestit pysyvät keskustelussa. Ryhmissä ominaisuutta pystyy käyttämään vain ryhmän ylläpitäjät.

Androidilla ominaisuutta pääsee käyttämään klikkaamalla keskustelussa yläkulman kolmea pistettä ja valitsemalla Clear History. iOS:llä paina viestiä hetken pohjassa, valitse Select, valitse yläkulmasta Clear Chat ja Enable Auto-Delete.Apple lisäsi iOS 14 -käyttöjärjestelmään tuen kotinäytön widgeteille ja nyt Telegram ottaa tästä hyödyn. Widgetin avulla pääsee nopeasti tiettyihin keskusteluihin kotinäytöltä. iOS:llä widget päivittyy vain toisinaan rajoituksista johtuen, mutta Androidin widget pysyy aina ajan tasalla.

Ryhmiin voi helposti kutsua uusia ihmisiä linkkien avulla. Telegram lisää tähän nyt uutta mahdollisuutta, sillä kutsulinkkeihin voi nyt asettaa tietyn keston, maksimimäärän saapuville käyttäjille tai molemmat.

Kutsulinkit voi myös muuttaa QR-koodeksi, joita voi helposti lukea puhelimen kameralla. Lisäksi Telegram näyttää ylläpitäjälle minkälaisen linkin kautta käyttäjät päätyivät ryhmään.

Telegram mahdollistaa peräti 200 000 ihmisen ryhmän, jossa käyttäjät voivat keskustella ja lähettää mediaa. Nyt tätä rajaa lähellä olevat ryhmät voivat muuttaa halutessaan ns. lähetysryhmäksi, johon voi liittyä rajaton määrä käyttäjiä.

Tällaisessa ryhmässä vain ylläpitäjä voi lähettää viestejä, mutta muut voivat liittyä ryhmäpuheluihin.

Uusi päivitys tuo mukanaan myös uusia animoituja hymiöitä. Lisäksi Telegramiin siirretty keskusteluhistoria näkyy Telegramissa alkuperäisten päiväysten muodossa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
777 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.