Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto

Petteri Pyyny

Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto
Google käyttää automaattista algoritmia karsiakseen sovelluksia pois Androidin Google Play -kauppapaikasta. Ja algoritmi on viritetty tiukalla nutturalla varustetun eläkeläisen moraalitasolle.

Kirves iski tällä(kin) kertaa täysin naurettavasta syystä. Videosoitin Just (Video) Player heitettiin ulos kaupasta siksi, että se sattuu tukemaan tekstitystiedostoja. Tarkemmin sanottuna useita erilaisia tekstitystiedostoja, mukaan luettuna Advanced Sub Station Alpha-formaatissa tallennettuja tekstitystiedostoja.

Kyseiset tekstitystiedostot ovat olleet olemassa jo lähes 20 vuoden ajan ja olivat erittäin yleisiä 2000-luvun alussa piraattipiireissä, jossa luotiin omia tekstitystiedostoja elokuville, joita ei oltu omassa maassa vielä julkaistu. Tuolloin kilpailevia formaatteja oli useita, joista sittemmin .srt -muotoiset tekstitystiedostot selvisivät voittajiksi - ja niitä käytetään edelleen.

Ja mikäkö oli se syy, miksi Advanced Sub Station Alphan tekstitystiedostojen tuki aiheutti ohjelman poiston Google Play -kaupasta?

Kyseinen formaatti käyttää tiedostopäätteenään lyhennettä .ass, joka oli selkeästi liian räiskyvä algoritmin mielestä.Poistolle annettiin syyksi Sexual Content and Profanity policy eli juurikin sanan/lyhenteen ASS mainitseminen ohjelman kuvaustekstissä.

Kehittäjä joutui tekemään oikaisuvaatimuksen Googlelle, joka onneksi meni läpi ja ohjelma palautettiin takaisin Google Play -palveluun ladattavaksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
460 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
100 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.